Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Hotkeyschanger dla Linuxa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=232568)

Thunus 30-03-2011 19:20

Cześć.

Dzisiaj została wypuszczona wersja 2 programu. Narazie jest to wydanie Beta. Proszę o przetestowanie i wysłanie mi bugów na pw/maila/gg/cokolwiek.

Tak jak pisałem, przeszedłem na Qt, ponieważ jest praktyczniejsze. Na kod narazie nie zwracajcie uwagi - jest wielki bałagan, ale to w końcu Beta ;D Informacje o instalacji znajdziecie w pliku "readme".

Błędy narazie także nie są wyświetlane (takie jak brak pliku/katalogu itd.), bo je po prostu olałem. W tej chwili najważniejsze jest to, czy wykonuje swoje zadanie.

Trwało to tak długo, ponieważ wystąpiło kilka problemów (głownie przez moje niedopatrzenie), które rozwiązałem (na szczęście :)).

Download oczywiście tutaj.

Pozdrawiam.

Thunus 02-04-2011 23:46

Uszanowanie.

Wprowadziłem drobne poprawki w GUI. Zoptymalizowałem cały kod, jest teraz przejrzysty i opisany, więc można sprawdzić jak program działa.

Download tam gdzie zawsze ;)

Slythia 02-04-2011 23:56

Nieładnie kopiować te same posty na oba fora. Trochę inwencji twórczej miły kolego!

Thunus 03-04-2011 18:43

Hehe ;D Przepraszam, już będę się starał :P

Thunus 13-04-2011 21:35

Udostępniłem nową wersję programu (2.1). Jest teraz "zabezpieczony" komunikatami i ostrzeżeniami oraz zmieniłem kilka rzeczy. No i tego...tutaj można pobrać.

thoro 14-04-2011 10:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2805788)
Nieładnie kopiować te same posty na oba fora. Trochę inwencji twórczej miły kolego!

Czemu nie, skoro i tak to forum jest już na wypadzie ;]
tibia.pl odegrała swoją rolę w historii sceny Tibijskiej, i... koniec.

Thunus 22-04-2011 00:21

Witam.

Jest nowe wydanie - 2.2.1
Trochę się zmieniło: GUI - zmiany takie jak dezaktywowanie niepotrzebnych akcji, okien, mała zmiana wyglądu; sam program wiele się nie zmienił - wyświetla aktualnie wczytany profil i jakieś drobniejsze zmiany.

Najnowsze zdjęcie:

http://img816.imageshack.us/img816/9...eyschanger.png

Cóż...nic tylko pobierać ;D

Thunus 24-04-2011 02:52

Witam ponownie.

Była wersja 2.2.2, o której nic nie pisałem (poprawiłem tylko kodowanie). Dzisiaj wypuściłem wersje 2.3.0, w której zrobiłem dokowanie w trayu, niewielkie zmiany w GUI. Trochę inaczej też się instaluje (właściwie, jest jeden krok więcej). Wszystko opisane w pliku readme. Download tam gdzie zawsze.

Pozdrawiam.

Jagred 26-04-2011 09:24

nic tylko pogratulowac zapalu :)
mi wszystkie projekty padaly po 2 dniach :) a ty widze ciagniesz to od dawna juz...
akurat nie mam linuxa zeby testowac ale gratuluje ;)

co ci moge poradzic (nie wiem czy to masz, a bedzie wyzwanie i zabawa)
zrob opcje do wczytywania tlumaczenia z pliku ini.
w stylu w pliku daj

Button1Profile=Profil
Label1CurrentChar=Aktualnie wczytany

itd. potem opcje change language ktora wyszuka wszystkie pliki ini w folderze "languages" dzieki czemu ludzie beda mogli tworzyc wlasne tlumaczenia programu i bedziesz mial wiecej odbiorcow. Oczywiscie program musi zapamietac ostatnio wybrany jezyk.
bedziesz potrzebowac pomocy to pisz. zainstaluje sobie na virtualce ubuntu.

Thunus 26-04-2011 16:51

Dziękuję :)

Myślałem, żeby właśnie coś takiego zrobić lub użyć narzędzia Qt do tłumaczenia. Spróbuje z tym drugim, w końcu do czegoś został stworzony ;) A jak coś pójdzie nie tak, to zrobię to na plikach.

Przy okazji dodam, że od wczoraj jest wersja 2.3.2, w której dodałem sprawdzanie aktualizacji.

Pozdrawiam.

Thunus 14-05-2011 22:12

Witam.

Trochę to trwało, ale jest kolejna wersja - 2.4.0

Z tych ważniejszych/lepszych zmian warto wspomnieć o systemie tłumaczenia programu. Zrobiłem to na plikach .ini, tak jak użytkownik Jagred mi podpowiedział. Język polski jest wkompilowany.
Jest też kilka innych większych i mniejszych zmian, ale nie będę się tutaj rozpisywał. Wszystkie informacje można znaleźć w liście zmian w programie.

Od teraz, projekt jest zarejestrowany na SourceForge.

Pobrać można właśnie stamtąd - link - lub z mojej strony - link.

Pozdrawiam.

Thunus 10-09-2011 01:28

Odświeżam...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:32.