Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ulubiony wokal. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=23934)

Allatar 22-01-2005 08:40

taaa k

Aureliunkunfun 22-01-2005 09:59

o wiem odrazu ze mnie zjedziecie za to ze slucham hip hopu tak jak na pierwszej stronie go wyzywali :( ale ja nie slucham hip hopu gdzie klna tylko
ok dla mnie najlepszy glos to DMX :D :D :D :D 8o :cup:

]v[ichal 22-01-2005 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarny Paladyn
Twist I nie tylko J. Davisa

KoRn power!

swieta prawda ^^ Twist rządzi :D:D

Vanhelsen 22-01-2005 11:43

MANDARYNA !!! 8o
Playbeck rox :P

A tak na serio to Jamelia ale to jest chyba pop a nie rock / metal. Lecz idąc tropem Żywca....
To jest Nieważne!

Mikae 22-01-2005 11:58

Najbardziej szanuję i podoba mi się muzyka Śp. Czesława Niemena.

Vutaba 22-01-2005 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
A tak na serio to Jamelia ale to jest chyba pop a nie rock / metal.

Ale w popie takze sie da ocenić umiejętności wokalne śpiewającego [nawet bardziej niż w cięższej muzyce :P], ja tylko zaznaczyłem, że w tego nie da się zrobić w hip hopie czy rapie. Albo jest to bardzo ciężko ocenić, bo dać na siłe się zawsze da ;)

Brave 22-01-2005 21:34

Ja mógłbym dużo wymienić, ale napiszę to co mi aktualnie do głowy przychodzi:

[Kolejność przypadkowa]

- Bruce Dickinson - Iron Maiden
- Ozzy Osbourne - ex. Black Sabbath (Choć nie słucham zbyt często.)
- Hansi Kürsch - Blind Guardian (Hail Blind Guardian :D)
- Alexi Laiho - Children of Bodom
- Peter (Piotr, Nie znam nazwiska) - Vader (tu małe sprostowanie: nie uważam jego głosu sa jakieś niebywałe odkrycie w historii muzyki, tylko poprostu podoba mi się ów głos :))
- James Hetfield - Metallica
- Eric Adams - Manowar
- Devin Townsend - Strapping Young Lad (Ciekawe czy ktoś zna :))
- Loreena McKennit
- Joan Baze

A tak poza tym to sympatyczne dla ucha głosy Marka Hoppusa z Blink 182 i Dextera Hollanda z The Offspring.

Pozdrawiam.

Eivrel 26-11-2007 23:56

Wiem, że odswiezam, ale ja chce.

Ja najbardziej lubie wokal Thoma Yorke'a z Radiohead. Podoba mi sie jego glos, a tak ogólnie to rh mój best nierapowy zespół (bo ogólnie siedze w rapie). Takze... no wlasnie, tyle chcialem powiedziec yo! :)

IPchanger 27-11-2007 00:00

serj tankian, i pierdoli mnie co o tym powiecie.
i moze wokalista Archive, lubie ich piosenki...

Kele 27-11-2007 00:10

Grabaż, Dio, Kazik, Maynard, Riedel, Niemen

Martka 27-11-2007 00:11

Serj jest the best! Ten jego ormiański głos, bajka po prostu! Jacka Kaczmarskiego ubóstwiam, BG uwielbiam, więc nie będę się rozpisywać na ten temat. Myślę, że Agnieszka Chylińska z O.N.A jest warta wspomnienia ;).

piotrek26111 27-11-2007 00:37

Will Rahmer z zespolu Mortician.

Nie drze ryja bez sensu zagluszajac muzyke jak wiekszosc wokalistow metalowych lecz ma piękny bardzo gleboki przeponowy glos brzmiacy jakby wydobywany z najglebszych czelusci brzucha ktory idealnie pasuje do muzyki i tekstow zespolu. Sluchajac go az ciary przechodza ci po plecach i ogladasz sie do tylu czy przypadkiem ktoryś ze zmarlych papiezy nie powstal z grobu nieopodal i nie idzie powoli w kierunku ciebie zeby cie zlapac za szyje i udusic. :D

<.< 27-11-2007 00:43

Angela Gossow FTW o/

Abbath 27-11-2007 01:14

Bez dwóch zdań Johny Rotten z Sex Pistols. Są miliardy lepszych "technicznie" wokalistów, ale ja uwielbiam Rottena za jego londyński akcent i to dodawanie końcówek do wyrazów typu "I don't wanna holiday in the sun'yaa". Poza tym imo, jego głos idealnie pasuje do muzyki granej przez zespół. Generalnie Rotten to debil w życiu prywatnym, zarówno kiedyś jak i teraz, ale jako brytyjski, punkowy wokalista jest świetny.

Vil 27-11-2007 01:25

Dave Draiman brzmi calkiem przyzwoicie.

spider-bialystok 27-11-2007 01:44

Swietny glos ma Nera z Darzamat, co najwazniejsze brzmi zajebiscie takze na zywo.
No i oczywiscie Varg Vikernes, nie za glos, ale za energie jaka w to wkladal. Po prostu dawal z siebie wszystko.

Donpeyot 27-11-2007 05:23

Kaczmarski kozak - nie wiem czy bardziej za teksty czy za wokal , Fokus j.w. , Hans z 52 Dębiec i to i to

Calen Futh 27-11-2007 07:30

Kobieta z Within Temptation <3

Kulikos 27-11-2007 09:51

Ramzes
Jack Black
Patyczak
Jonne Järvelä
Kolejność nie ma znaczenia, kolesie wg mnie rządzą.

9-NINE 27-11-2007 13:24

Philip Anselmo
Maynard James Keenan
Kazik
Tom Waits
Serj Tankian
Kolejność bez większego znaczenia.

@edit:No i Mike Patton.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:19.