![]() |
taaa k
|
o wiem odrazu ze mnie zjedziecie za to ze slucham hip hopu tak jak na pierwszej stronie go wyzywali :( ale ja nie slucham hip hopu gdzie klna tylko
ok dla mnie najlepszy glos to DMX :D :D :D :D 8o :cup: |
Cytuj:
|
MANDARYNA !!! 8o
Playbeck rox :P A tak na serio to Jamelia ale to jest chyba pop a nie rock / metal. Lecz idąc tropem Żywca.... To jest Nieważne! |
Najbardziej szanuję i podoba mi się muzyka Śp. Czesława Niemena.
|
Cytuj:
Ale w popie takze sie da ocenić umiejętności wokalne śpiewającego [nawet bardziej niż w cięższej muzyce :P], ja tylko zaznaczyłem, że w tego nie da się zrobić w hip hopie czy rapie. Albo jest to bardzo ciężko ocenić, bo dać na siłe się zawsze da ;) |
Ja mógłbym dużo wymienić, ale napiszę to co mi aktualnie do głowy przychodzi:
[Kolejność przypadkowa] - Bruce Dickinson - Iron Maiden - Ozzy Osbourne - ex. Black Sabbath (Choć nie słucham zbyt często.) - Hansi Kürsch - Blind Guardian (Hail Blind Guardian :D) - Alexi Laiho - Children of Bodom - Peter (Piotr, Nie znam nazwiska) - Vader (tu małe sprostowanie: nie uważam jego głosu sa jakieś niebywałe odkrycie w historii muzyki, tylko poprostu podoba mi się ów głos :)) - James Hetfield - Metallica - Eric Adams - Manowar - Devin Townsend - Strapping Young Lad (Ciekawe czy ktoś zna :)) - Loreena McKennit - Joan Baze A tak poza tym to sympatyczne dla ucha głosy Marka Hoppusa z Blink 182 i Dextera Hollanda z The Offspring. Pozdrawiam. |
Wiem, że odswiezam, ale ja chce.
Ja najbardziej lubie wokal Thoma Yorke'a z Radiohead. Podoba mi sie jego glos, a tak ogólnie to rh mój best nierapowy zespół (bo ogólnie siedze w rapie). Takze... no wlasnie, tyle chcialem powiedziec yo! :) |
serj tankian, i pierdoli mnie co o tym powiecie.
i moze wokalista Archive, lubie ich piosenki... |
Grabaż, Dio, Kazik, Maynard, Riedel, Niemen
|
Serj jest the best! Ten jego ormiański głos, bajka po prostu! Jacka Kaczmarskiego ubóstwiam, BG uwielbiam, więc nie będę się rozpisywać na ten temat. Myślę, że Agnieszka Chylińska z O.N.A jest warta wspomnienia ;).
|
Will Rahmer z zespolu Mortician.
Nie drze ryja bez sensu zagluszajac muzyke jak wiekszosc wokalistow metalowych lecz ma piękny bardzo gleboki przeponowy glos brzmiacy jakby wydobywany z najglebszych czelusci brzucha ktory idealnie pasuje do muzyki i tekstow zespolu. Sluchajac go az ciary przechodza ci po plecach i ogladasz sie do tylu czy przypadkiem ktoryś ze zmarlych papiezy nie powstal z grobu nieopodal i nie idzie powoli w kierunku ciebie zeby cie zlapac za szyje i udusic. :D |
Angela Gossow FTW o/
|
Bez dwóch zdań Johny Rotten z Sex Pistols. Są miliardy lepszych "technicznie" wokalistów, ale ja uwielbiam Rottena za jego londyński akcent i to dodawanie końcówek do wyrazów typu "I don't wanna holiday in the sun'yaa". Poza tym imo, jego głos idealnie pasuje do muzyki granej przez zespół. Generalnie Rotten to debil w życiu prywatnym, zarówno kiedyś jak i teraz, ale jako brytyjski, punkowy wokalista jest świetny.
|
Dave Draiman brzmi calkiem przyzwoicie.
|
Swietny glos ma Nera z Darzamat, co najwazniejsze brzmi zajebiscie takze na zywo.
No i oczywiscie Varg Vikernes, nie za glos, ale za energie jaka w to wkladal. Po prostu dawal z siebie wszystko. |
Kaczmarski kozak - nie wiem czy bardziej za teksty czy za wokal , Fokus j.w. , Hans z 52 Dębiec i to i to
|
Kobieta z Within Temptation <3
|
Ramzes
Jack Black Patyczak Jonne Järvelä Kolejność nie ma znaczenia, kolesie wg mnie rządzą. |
Philip Anselmo
Maynard James Keenan Kazik Tom Waits Serj Tankian Kolejność bez większego znaczenia. @edit:No i Mike Patton. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:19. |