Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Sumonny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2560)

Browar 20-03-2004 21:16

A nie mogłyby CIPy zrobić żeby summony były mądrzejsze od normalnych potworków i żeby schodziły/wchodziły na drabinki, ewentualnie po schodach... a w dziurach z liną żeby w nie wpadały a od dołu żeby od razu podchodziły żeby je ropnąć!!
Cóż... CIPy nie mogłyby tego zrobić bo zbytnio ułatwiałoby to gre!! ;(

Caspius 21-03-2004 11:26

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Yavalion
Uhm ok no właśnie ale to po drugim update??
mialem tak dokladnie kilka minut przed napisaniem mojego postu, wiec to bylo po ostatnim update :))

piotrek1000 21-03-2004 12:39

Dobra kolejne pytanie :) Czy summony dostosowywuja sie do naszej walki chodzi mi o to ze jak jestesmy na ful defie to summony tez i czy jesli zaznaczymy walke na odleglosc i bedziemy kogos atakowac to summony beda podchodzily do przeciwnika czy nie

egg 21-03-2004 14:46

Nie mialem okazji sprawdzić jak to jest w Tibii 7.24
ale w 7.21 było tak:

Posłuże się przykładem:
Smoki/Edron
2x DS - Ide po blanki do depo, DSy zniknęły.
To po mfy i heja... stawiamy na nowo...
(WCALE NIE TRZEBA SIE WYLOGOWAĆ ANI NIC PODOBNEGO, PO PROSTU STAWIASZ SUMMONA JESZCZE RAZ)

Było jeszcze coś takiego:
Można było przemieszczać się tylko +1 poziom oraz -1 poziom...
Jeżeli weszło się na 2 poziomy wyzej od summona to było to rownoznaczne z wycieczką po blanki.

Nie wiem jaka jest maxymalna bezpieczna odległość na jaka mozna się od summona oddalic.

Co do obecnej wersji tibii (7.24):
Nie mialem okazji sprawdzic. Stara postac sprzedana. A moj nowy ludzik na Titanii ma dopiero 20lvl. Może dziś bedzie 23-24 "jak Bóg da" :))

Of corz potem drutem lece na dragi to uzupełnie info o aktualną wersję choć nie wydaje mi się zeby cos sie w tym zmieniło

Arathorn 27-03-2004 18:32

tak apropos summonów
mój kumpel mówił mi że przyzwany potworek ma tyle hp co osoba przyzywająca. plx o szybką odpowiedz czy tak jest naprawde??? ?( ?(

Caspius 27-03-2004 18:54

nie, summon ma tyle zycia c zwykly stworek

Dawid_Mistrz 27-03-2004 23:19

Skoro jest juz taki temat to sie zapytam:
Na jakim lvl warto kupic ten czar?
I czy sila potworkow jest zalezna od lvl maicznego? czy wielki lvl magiczny na cos wplywa?

Gremlin 28-03-2004 03:42

re: Up
Sila potwora zalerzy od tego samego co sila zwyklego potwora (CIPowie jedni to wiedza).

Summony ktore sie oplacaja (chodz na tyle zeby sie mana zwrocila):
elf scout 19 lvl
minotaur archer 20 lvl
ghoul/fire devil 25 lvl
monk 27 lvl
DS - 30? lvl
Orce Leader 32 lvl
Fire elemental 35 lvl o ile pamietam.

Dawid_Mistrz 28-03-2004 14:50

Jaka jest najwiekasz ilos potworow ktorych mozna przywolac?

Caspius 28-03-2004 16:02

Maxymalnie mozesz kontrolowac 2 stworki, niezaleznie czy to beda summony czy covice, razem mozesz miec tylko 2

Gremlin 29-03-2004 08:46

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Caspius
Maxymalnie mozesz kontrolowac 2 stworki, niezaleznie czy to beda summony czy covice, razem mozesz miec tylko 2
Sa 2 wyjatki od tego, szkielety z animate dead i szkielety z unded legion, ktorych mozna zdaje sie miec ile sie tylko na ekranie zmiesci.

Dawid_Mistrz 30-03-2004 18:41

Cytuj:

Sa 2 wyjatki od tego, szkielety z animate dead i szkielety z unded legion, ktorych mozna zdaje sie miec ile sie tylko na ekranie zmiesci.
Nie zalapalem:P prosze o dokladniejsze wyjasnienie :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:45.