Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Zdjęcia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=24)
-   -   Uwaga!Wirusy i trojany w zdjeciach! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26593)

Elfret* 18-02-2005 18:59

Right!

Moim skromnym zdaniem , rzecza pewą jest że mozna w plik z rozszerzeniem jpg.
mozna wsadzic wszelakiego rodzaju wiry,trojany. Ktos wspomnial ze niedlugo
beda wiry w notatnkiku. To już jest możliwe. Nawet w czyste pliki txt mozna wsadzic wiry. Byl juz takie temat i bylo w nim wiele konkretnych odpowiedzi. Jezeli znajde ten temat dam linka do niego

Dwimenor 18-02-2005 19:10

@Sir Vomir
"Wszystko jest możliwe, tylko trzasnąć dzwiami obrotowymi się nie da"
Dobra-znalazłem jak robi się vira w .jpg<wersja dla tych co się mało na tym znają>
Ten typ formatu plików ma to do siebie, ze podczas otwierania komp musi wykonać jakieś operacje zapisane w tym pliku. Komuś udało się tak zapisać to polecenie, że otwarcie pliku=zawieszenie kompa. NIe wiem czy było to takie polecenie, czy kilka poleceń zajmujących całą uwagę kompa itp.
Oczywiśćie-każdy plik można rozkodować do kodu dwójkowego, zamienić zera i jedynki, a następne znowu złożyć do normalnego pliku. Ale wątpie żeby to się tak odbywało.(np. tak możn zrobić fake w rec. Ale trwałoby to tyle czasu, że minełoby kilka kolejnych updatów i ten film już nie dałby się odtworzyć)
@Sir Danio Bartolik
A przeczytać posty to nie łaska??
@Elfret*
Jeden co mi wierzy.
(W czystym pliku .txt?? no ładnie:D. To już krok od napisania vira zmieniającego "nowy dokument tekstowy" na taki z kodem vira)

Golden Eye 18-02-2005 19:16

No widzicie...A nie mowilem? :p

Pan Własnego Losu 18-02-2005 19:17

masz racje wtym filmie coś było :p fuc* haker X(

slimaczek 18-02-2005 19:51

Nie wiem czy ktoś wie co to jest gazeta pcworld, powiem ze to zaawansowana gazeta o kompach, prenumerate stary zamawia od '96 ^^. No więc chyba w numerze listopadowym bylo ze jak wejdziesz na strone gdzie jest obrazek-wirus to juz go masz na kompie.. Co prawda jest to tylko w IE i chyba tylko w starszej wersji niz service pack 2...

Golden Eye 19-02-2005 08:53

Ciekawi mnie czy i keyloggery sa w tych obrazkach...

Ashlon 19-02-2005 08:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Golden Eye
Ciekawi mnie czy i keyloggery sa w tych obrazkach...

Raczej nie.Gosciu, ktory potrafi wstawic wirusa do .jpg raczej nie bedzie bawil sie keyloggerami.

Dj Fara0n 19-02-2005 09:08

Off Topic:
Cytuj:

TibiaHacker 7.4 już jest! Poradnik i program do hackowania TUTAJ
<---Co to jest za stona?
Topic:
Wiem ze da sie zamiescic wira w .jpg ale jeszcze latwiej dac do niego link z skryptem sciagajacego jakiegos syfa na kopma ,ale o wsadzeniu wira do czystego .txt nie slyszalem ,bo czystych plikow nie da sie edytowac wiec w jaki sposob?

Baltazzar 19-02-2005 10:13

Koles ma racje ja juz mialem taka sytuacje na prywtnaej stronce z fotami do tobi nagle mi sie antywir usunol ze zdjec 3 wiry trojany,a w pewnym momencie automatycznie mi sie zaczelo cos sciagac ale zanulowalem to i wrazie czego haslo zmienilem do Account B)

Golden Eye 19-02-2005 17:56

Ale czy sa sie pod .jpg wwalic keyloggera? Oby nie bo sie boje -.-'

khazad 19-02-2005 18:06

blackshield z mumii:
http://members.lycos.co.uk/aktus/tibia/ssy/UO0046.jpg

possible virus?

Genesis 007 19-02-2005 19:30

Najlepiej nie otwierać żadnych linków zawierajace niby screeny z rare itemami..Albo wogóle ich nie otwierać.
Duże prawdopodobieństwo że natrafisz na jakiś syf(99,5%)

Staszek 19-02-2005 19:55

Zapewniam was ze jezeli zdjecie bedize mialo rozszerzenie *.jpg to napewno nie bedzie mialo keyloogera < jak to nazywaja nooby wirusa dzieki ktoremu mozna przechwycic konto >

Takie Sobie Coś z Julery 19-02-2005 19:59

hey, jak był ten 20 sekundowy film *.rec z Amazon Shieldem, był tu na forum(albo jeszcze jest) to w nim mógł być keylogger albo jakieś inne świnstwo?? ten temat na serio mnie zaniepokoił

Hengar 19-02-2005 20:25

Tylko pliki Cookie Ci sie moga sciagnac a nic innego nie moze :o
http://top.pwii.pl/nie-usuwac-wazne/exori-on-me.gif
NIE WLAZIC KEYLOGGER J/k ^^

Darky 19-02-2005 20:36

Racja!

Golden ma racje! Jak ja zciągnołem ten film "Amazon Shield" tesz mi sie anty-wirus wloczył i sie troche zdziwiłem ale olałem to...Jak przeczytałem ten temat zaraz usunołem ten film z kompa mam nadzieje ze to nie bylo jakies gu**o...

Golden Eye 20-02-2005 13:13

Dziekuje, ze sie na cos przydalem :)

Jorg Bruce 20-02-2005 16:03

Noob? lol?

lol? noob? Pewnie koles se siedzi na golych babach i muwi że ze zdjec sa trojany lol!! Ja w to niewieze lol

Wexerh 20-02-2005 16:10

niema wirusów w formacie jpg..bmp itp (www.haker.com.pl) czytajcie czasem forum ;) , chyba ze zbindowane z keylogerem ale to trzeba najpierw pobrac na dysk a wiec w przegladarce jak bedzie to niema co sie martwic , Ps. instalujcie sobie Moozile Firefox a nie internet szica... poniewaz w html moze byc ukryty jakis badziew ktory bez naszej wiedzy sie pobieze moozile blokuje takie zeczy a no i niemamy okienek :P

Warlord Konrad 20-02-2005 16:30

:s

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez p.l
to nie jest blef, ostatnio czytałem artykuł w jakiejś gazecie komputerowej (nie KŚ). Ale mnie to ryba, jeżeli ktoś jest takim specem żeby do jpg-a wcisnąć wirusa to raczej nie bawi się w np. hackowanie kont z jakiejś głupiej gry.

Głupiej gry?Byles kiedys na allegro ?Ludzie sprzedawaja postacie nawet do 1 tys zlotych i mozna sie niezle oblowic :/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:58.