![]() |
@Gangrel666
Chyba nie widziałe¶ koncertu w Katowicach :D PS: Rammstein na koncertach ma lepszy "show" |
jak juz bym mial wybierac to IM.Niemieckie piosenki to nie moj klimat ;p
|
Wiekszosc ludzi wybiera Rammstein poniewaz ich muzyka jest "latwiejsza" i szybciej wpada do ucha. Natomiast do Ironsow, jak to moj kolega powiedzial, trzeba dorosnac... Irosni graja dosc specyficznie i "trudno". Trzeba wsluchac sie melodie, tekst, zrozumiec slowa i uslyszec granie gitary. Wtedy mozna czerpac przyjemnosc w sluchaniu ich, i zostac "przyciagnietym do glosnika jak pinezka do magnezu"... Osobiscie wybral bym Ironsow...
|
@up
Ja widocznie jestem w mniejszości :D słucham rammsteina od Sehnsucht :) Mysle, że w Ramstenie nalezy sie wsluchac w perkusje-przynajmniej to mnie najbardziej kreci :) Co do Ironsów i dorastania - to kwestia gustu :) |
Cytuj:
A co do wyboru Ramm vs Maideni - nie wiem... kazdy z tych zespolow moze pochwalic sie utworem, ktory mnie mocno wciagnal, ale mimo wszystko nie potrafie wybrac miedzy nimi. I tak wole Papa Roach :P |
Lubie te dwa zespoły prawie tak samo. "Prawie", bo Rammstein wydaje mi się jednak lepszy. Teksty s± ¶piewane w ich ojczystym języku, po Niemiecku (a nie po Angielsku, jak często bywa u innych zespołów zagranicznych). A poza tym często nagrania Rammstein'a maj± jakie¶ przesłanie. I oczywi¶cie ciężkie granie (równiez jak i Iron Maiden). A więc Rammstein jest troche lepszy od Iron'ów. Ale to oczywi¶cie wedłóg mnie. :]
|
Oczywi¶cie Iron Maiden
Tak wogóle to 29 maja koncert Irona Maiden jest ^^ o to info: http://www.mystic.com.pl/mystic/koncert_iron.htm |
Cytuj:
|
Cytuj:
on topic: iron maiden :) z rammstain lubie tylko america ;) a z iron maiden: cala plyta brave new world,cala dance of death a za reszta tylko kawalki ;P |
Cytuj:
|
Ja na przyklad nie slucham Metalu. Ale mam kumpla ktory sluha, a czasami pusci mi tez Irona, lub Rammsteina. Lecz wole Irona (powod: znam wiecej piosenek:P)
|
Iron Maiden i tyle
|
Rammstein.... ironi jakos mi "niewchodz±" ( o osobi¶cie... Metallica rox )
|
Cytuj:
Jeste¶ JEGO(??!!) fanem? Rammstein to zespół! PROFANACJA! Pozatym masz 12 lat więc, 3 lata to lekka przesada. Chociaz fakt, mi też Rammstein kojarzy sie jedno-osobowo. No i w sumie forma jest prawidłowa w pewnym sensie, ale brzmi dziwnie. Głosuje na Rammsteina! Hehehe, a zaraziłem się od... Taty :) |
Tak jak wczesniej mówiono nie można porownywac tych dwóch zespołów
1 najgłówniejsza różnica: Iron Maiden - ¶piewaja po angielsku RAMMSTEIN - ¶piewaj± po niemiecku Ja osobi¶cie wole RAMMSTEINA ponieważ lubie język niemiecki ale pozatym też slucham Ironów, i innych różnych zespołów. Jednakże jak pierwszy raz uslyszalem Rammsteina a bylo to b.dawno, to od razu wiedzialem ze to jest zespół ktory najbardziej mi bedzie pasowal. Pozatym to każdy zespól metalowy ma swój chrakterystyczny sposób grania a zwracaj±c uwage że rammstein i Irony maja b.odmienne style przezto sie tak bardzo różni±. PS. Glosowalem na RAMMSTEINA :P |
Rammstein
A teraz jazda na Metal Millitia. -.- |
niewiem jak możecie porównywać dwa zupełnie inne zespoły. Oba zespoły s± dobre,ale w troszeczke innym gatunku....Ale wole Iron Maiden :P :P (Iron Maidem mam 5 płyt, a Rammestein tylko jedn± najnowsz± i to całkiem przypadkowo :P)
|
Cytuj:
@topic : Jestem za rammsteinem. Czemu? Bo to jedyny "metal", ktory mi sie podoba i ktorego slucham :) Reise, reise wymiata wrecz :) |
Ja wole Iron Maiden za teksty, te solowki gitarowe, wokal, czasem niektore utwory dodaja energii np. jak uslysze "Flight of Icarus" to mi sie humor poprawia :). Czasem maja lekko satanistyczne teksty pisoenek, wiec powinny mnie "razic" jako katolika :P, ale przeciez nie musze sie do nich stosowac xD. Rammstein moge czasem posluchac, podoba mi sie kilka piosenek "Wollt ihr das bett in flammen sehen", "Der Meister" i kilka innych(pisze z plyty i chociaz prawie nie kapuje o co chodzi to niezle graja)... Mam ze 3 plyty Rammstein, bo moj tata czasem(teraz rzadko) slucha.
|
"Kawa, czy herbata?" dajcie spokój...
"De gustibulus non disputantum est" (o gustach się nie rozmawia). Obserwowanie schn±cej farby jest bardziej emocjonuj±ce -.- |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:44. |