![]() |
W Polsce, z tego co się orientuję, obowiązuje przepis, że można zostawić dziecko w szpitalu. Tak po prostu. Więc czy nie lepiej dać mu żyć, nie decydować za niego, nie mordować?
|
Ale dla wielu osób życie w sierocińcu, samotnie, to nie jest zycie tylko koszmar.
Dlatego wolą usunac ciąże niz miec na sumieniu niewinne dziecko ktore musi dzien w dzien sie męczyc... Nie mowie o ludziach ktorzy boja sie ze nie beda mieli za co wyzywic dziecko. w koncu wielu ludzi jakos sobie radzi i dobrze im sie zyje... |
Cytuj:
Jakby moja mama chciala mnie usunac,to niestety nic bym nie powiedzial poniewaz bylbym troche za maly by cos powiedziec... EDIT: Polecam ten artykul... http://polityka.onet.pl/162,1216931,...8,artykul.html |
Wypowiadacie się, nawet nie potrafiąc wyobrazić sobie co oznacza 'być matką'. Jak narazie wypowiem sie jako jedyna dziewczyna.
Skorzystalabym z aborcji jedynie gdybym nie miała środków finansowych... źle... jakichkolwiek środków na wychowanie dziecka. Zaraz wszyscy odezwa sie 'to oddaj do domu dziecka'. Nie. Nie potrafiłabym. Nie chodzi nawet o to, ze zniszczyłabym w jakikolwiek sposób jego życie, bo z tym da sie żyć. Poprostu nie potrafiłabym. Dziecko, jesli jakies kiedykolwiek urodze, bedzie czescia mnie. Kims najcenniejszym na swiecie z kim nie rozstane sie z wlasnej woli za zadne skarby. Nie potrafilabym oddac komuś obcemu część mnie, która żyła we mnie 9 miesięcy i z którą byłam 'jednością' i w dosłownym, i w metaforycznym tego sensie. Zakładam tutaj oczywiście określony wiek płodu... Pewnie wspomniane 3 miesiace. No, ale dajcie spokoj... O ciązy nie da rady dowiedziec sie pozniej niz po 2 miesiacach, gdy jest czas na dzialanie. |
Cytuj:
|
Cytuj:
NIe masz najmniejszego prawa decydowac o zyciu kogos innego nawet lodu. NIe masz nawet najmniejszego prawa wypowiadac sie czy zycie dla dzieciaka w sierocincu berdzie dla niego pieklem. Ani ty ani ja nie znamy przyszliosci. zycie est darem od Boga i tylko on moze je odebrac. PS: Jaki jest sens tej dyskusji?? |
A ja jestem za Aborcją... bo np gdy jacys młodzi cośtam zmajstruja to
wszystkie rzyciowe plany na nic [ plx nie piszcie w stylu a mogli uwazac albo sie zabezpieczyc itd... moze chcieli bez? I niefortunny wypadek był?] To wtedy idzie taka dziewczyna do Chirurga? Ginekologa? No ten ją wyskrobie itd i po kłopocie [ plx plx nie piszcie a gdybys to byl ty? Bo mnie to by to mało obchodziło co by się ze mną stało w tym momencie akurat]Oczywiście by miała lekko opinię nadszarpnietą bo skorzystała z Aborcji! Jestem za aborcja dlatego że się przydaje w nagłych :p wypadkach... taka jest opina na mój temat [ no bluzg plx!!11] Wszyscy mówia że aborcja jest zła hmm a pomyślmy a gdyby wam zdazył sie taki przypadek? [ gdyby nie było Po Mena -.-] |
Akurat jeśli próbowali bez, to ma jeszcze 72 godziny, żeby wezwać Po-Mena. Aborcja jest zła - już bardziej przychylałbym się do eutanazji [co nie znaczy, że ją popieram].
|
@Kredi
Czyli uważasz, że jest coś ważniejszego od życia? Że warto poświęcić życie kogoś, dla pieniędzy, sławy, pracy - czyli dla planów tych, którzy wpadli? Przypomina mi się powiedzenie, które ktoś miał w podpisie... "If you kill for money, there is no rules" @Tan Każdy ma się wypowiadać na ten temat, kobieta i męzczyzna. <to co powiedział $cor - Defender Of Faith> oraz: Mam prawo się wypowiadać, bo dziecko to też "robota" mężczyzny. To jego plemnik. Kobiety nie wyobrażają sobie jak mężczyzna może pokochaćswojego potomka. Porusze tutaj temat dyskryminacji ojców przy przydzielaniu praw rodzicielskich. Sądy uważają, że lepsza zła matka, niż dobry ojciec, bo jednak matka. |
Cytuj:
Cytuj:
A pozatym sytuacje tego typu iz niechciana ciaza sa glownie z powodu lekko myslnascia, alkohol i inne srodki odurzajace to tez glupota. A jesli jest ofiara gwaltu to mozna znalesc ojca ktory odpowiadalby za to przed sadem. Wiec osobiscie ja jestem przeciw aborcji |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie prawda ze wiecej dziewczyn bedzie przeprowadzalo aborcje. Przeciez wszyscy wiedza ze sa nielegalne kliniki o kturych wszysyc wiedza i nic nie robia wiec spoleczenstwo traktuje to normalnie (nawet bym powiedzalze jest zgoda na oborcje).Ja osobiscie jestem za bo nie moge decydowac za matke i chyba wszyscy wiedza jak jest w domach dziecka nikt by tam nie chcial trafic... Ja bym dal wolna reke dziewczyna to ich beda pozniej sumiena gryzly i beda sobie przypominac o zabitym dziecku nie was |
Jestem przeciw!!!!chyba każdy ma prawo życia?? X(
|
Wszystko dla ludzi.. tak jak z eutanazja.. w niektorych przypadkach jak najbardziej, w niektorych - nie.
Cytuj:
|
Cytuj:
A lepsze chu*** zycie w domu dziecka niz morderstwo... dlaczego nie tepimy umyslowo chorych, braci i siostr sjamskich?? Przeciez wszyscy wiedza jak jest byc kaleka?? Pozabijamy ich. @up: Cytuj:
|
:0
jestem "przeciw" i tyle a jezeli chodiz o niemal bliźnieczy temat - eutanazje - jestem "za"
|
Aborcja
Pierwszy temat został źle założony przez mój błąd, zakładam nowy.
Ostatnio głośno było o kampanii, w którek pokazywano zwłoki dzieci zabitych w wyniku aborcji. Pytanie jak w teamcie: Jak jest wasze zdanie na temat ABORCJI (nie kampanii). Wypowiedz prosze uzasasnic. A dzieci ktore nie wiedza co to aborcja i jakie sa jej skutki - o nie wypowiadanie się. |
Zdecydowanie NIE! W tej chwili technika posunela sie na tyle ze sa nawet srodki antykoncepcyjne dzialajace do 36 godzin po zaplodnieniu wiec, nawet w mozliwosci gwaltu mozna zapobiec niechcianej ciazy.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:58. |