Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Exp dla 30+ sorca (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28072)

misiek 07-04-2006 14:46

Guardy

szczerze jak mam polecic expowisko to guardy kolo carlin po stronie wildi wariorw z lewej tam idize sie na slimy najzizszy poziom wygibany exp, slimy co 20 second sie respi z 6-8 chodzi ie jeszcze na guardy i jest fajnie polecam ale na czym expic od 35 lvl to niewiem:/:baby:

ViXi Paladyn 07-04-2006 18:42

Co prawda ja sorka niemam, ale moja siostra cioteczna laska the sorcer jak grała swoim sorkiem to widzialem jak expila na guardach tam kolo questa n crus helmet 2 pziomy jechala ten c jest bramka lvl i ugury duzy loot i duzo expa a na dragi to w thais na resp 1 ds+hmm mana fluidow zero bo zanim sie zrespi to ci mana trohe urosnie :D.Na drugi raz opcja "Szukaj" pamientaj ona niegryzie 8o

Vil 08-04-2006 14:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
(rycerz na 30 lvl na full def nie powinien miec problemu z przezyciem).

Zalezy od respa i ksztaltu korytarzy, w niektorych miejscach mozna latwo wbic sie miedzy 'mlot' a 'kowadlo'.

Diamonic 09-04-2006 11:29

Cytuj:

1. Exp z summonami bijaco-blokujacymi SUXXXX
Tylko zajmujemy kopalnie komus kto mogl by tam normalny exp robic w chwili gdy my robimy 5k na godzine. Na kryptach wyglada to troche lepiej, ale tez ogolnie srednio wesolo.

No, ale takie bicie guardów do 33lvla jest bardzo, hmm... kasodajne... chyba, że masz jakąś lepszą perspektywę dla "biednego" sorca z FACC. :P

Krolu 20-04-2006 19:35

lol lol i lol te odpowiedzi

30-50 lev zadne dragi bo to strata czasu i zasobów

wand of inferno + vis w life ringu bp mf i siedzisz na guardach dochód + szybki exp

na paccu tomby i tylko tomby
po 50 poprostu deeper tomby zadnych sumonów czy hero ew jak ci sie nei chce lootowac to hydry z ekipa

<<<Kiemi>>> 24-04-2006 15:17

Guardy (bez monka >.<) z rozdzka Wand of Inferno, HMMami i kilkoma manasami, bo bez manasów ciezka sprawa...Inferno zabiera 13 mana a laduje sie po 2...

LUB

Tomby z Rozdzka i HMM :) Sa chyba 3 tomby a najlepszy tomb jest na polnocny-wschod od ankrahum...jest tam wylana smoła (takie cos jak bagno tylko ze czarne :P) i ze smoły jest takie odwrocone L, trzeba poprostu pokopac lopata naokolo tego L i sie odkopie dziura na tomby :cup:

Knight Simon Dark lord 25-04-2006 00:43

wg mnie:

najlepiej około tego 33 lvlu z wand of inferno soldy i pojedyncze guardy nie trzeba nawet manasów a jak masz klucz do połączeń z kopalniami to jest miodzio (sam tak expie i jest wg mnie git) bo jak ktoś zajmnie jedną ty idziesz do innej

mozna też do tomb jak tu polecili z rużdżką i hmmami i nic wiecej nie trzeba oprucz żarcia by mana sie regenerowała cały czas

Mater10 04-05-2006 05:24

Wiesz ja na lvl 10 trzepałem mino guarda!
Fakt,że waliłem z wanda i zwiałem ale liczy się to,że je biłem.
Niewiem jak masz pacc to ankrahmun i tamtejsze roty jak nie to ghostland i dwarfy ale zazwyczaj są przepełnione nie potworkami tylko ludżmi i PK!!!:(

Duch Niespokojny 04-05-2006 07:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thunder87
guardy z hmm, w której kopalni łatwy resp jest? w pierwszej kopalni fajnie ale cały czas zajęta

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez misiek
szczerze jak mam polecic expowisko to guardy kolo carlin po stronie wildi wariorw z lewej tam idize sie na slimy najzizszy poziom wygibany exp, slimy co 20 second sie respi z 6-8 chodzi ie jeszcze na guardy i jest fajnie polecam ale na czym expic od 35 lvl to niewiem:/

W pierwszej i drugiej kopalni może i dobrze się expi, ale wątpię czy koszty się zwrócą - ze slimów nic nie wypada, więc to raczej dla knightów niż dla sorców.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
najlepiej około tego 33 lvlu z wand of inferno soldy i pojedyncze guardy nie trzeba nawet manasów a jak masz klucz do połączeń z kopalniami to jest miodzio (sam tak expie i jest wg mnie git) bo jak ktoś zajmnie jedną ty idziesz do innej

A skąd wziąć ten klucz? Jeżeli to quest spoiling, to prosiłbym poinformować mnie przez prywatną wiadomość.
Cytuj:

Jesli nasz bloker ma podobny lvl do nas to mozna bic guardy... na non pvp z GFB, na pvp z explo, w sumie teraz moze bardziej sie z wanda bedzie oplacac. Ogolnie bloker jest po to zeby nie marnowac GFB na 2 guardy tylko po to zeby wszedl od razu i wprowadzil w zasieg GFB 4+ (rycerz na 30 lvl na full def nie powinien miec problemu z przezyciem).

Nie wiem czy tak łatwo znaleźć blokera, który zechciałby siedzieć z nami po kilka godzin dziennie, żebyśmy mogli sobie poexpić. Poza tym, guardy nie są aż tak niebezpieczne, żeby wymagały blokera.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mater10
Wiesz ja na lvl 10 trzepałem mino guarda!
Fakt,że waliłem z wanda i zwiałem ale liczy się to,że je biłem.

Wiesz, ludzie na 8 lvl walili Orshabaala. Fakt, że z różdżki nawet 1 hp mu nie zabrali i padli od jednego hita, ale liczy się to, że go bili.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mater10
dwarfy ale zazwyczaj są przepełnione nie potworkami tylko ludżmi i PK!!!

W Ghostlandzie nie bywam (bo faktycznie za dużo ludzi), ale w kopalniach pk raczej nie ma zbyt dużo, a to dlatego, że kręci się tam wielu high leveli, więc pekerzy mają tam ciężkie życie.
Cytuj:

guardy z monkiem, niektórzy biegają z jednym monkiem + hmm, po co? przecież jak monk walnie raz na jakiś czas guarda na 30hp to co to da n nie kumam.

Cytuj:

No racja, czasami przywali za 70hp, ale dość często guard blokuje cios monka. 2 monki = mniejszy exp :|

To zdecyduj się. Najpierw marudzisz, że za słabo walą, potem, że expa zabierają. Jak nie walą mocno i to doświadczenia nie kradną dużo, a jak dużo hp guardom zabierają, to i xp mniej dostaniesz.

Co do tematu - ja expię na dwarf guardach tylko przy pomocy różdżki. Do tego celu biorę oczywiście kilka (6-7) plecaków mana fluidów i zbieram wszystko co wypadnie z guardów (poza butami oczywiście), co sprawia, że koszty zwracają się ze sporą nawiązką. Ma to też tę zaletę, że bardzo szybko rośnie magic level. Przy słabym respawnie (100-200 osób online) zdobywam ok. 10 tysięcy punktów doświadczenia na godzinę, przy lepszym nawet 20 tysięcy, choć wtedy już ciężko ze znalezieniem wolnej kopalni.
Myślałem też, żeby spróbować w Hellgate - exp na pewno przyzwoity, loot też raczej niezły, tylko chyba dużo run by poszło, zwłaszcza na demon skeletony (expienie z samą różdżką tutaj oczywiście odpada).

emilok 04-05-2006 09:23

Cytuj:

2 monki = mniejszy exp

A to ci dopiero nowina......

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:02.