Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thunder87
guardy z hmm, w której kopalni łatwy resp jest? w pierwszej kopalni fajnie ale cały czas zajęta
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez misiek
szczerze jak mam polecic expowisko to guardy kolo carlin po stronie wildi wariorw z lewej tam idize sie na slimy najzizszy poziom wygibany exp, slimy co 20 second sie respi z 6-8 chodzi ie jeszcze na guardy i jest fajnie polecam ale na czym expic od 35 lvl to niewiem:/
|
W pierwszej i drugiej kopalni może i dobrze się expi, ale wątpię czy koszty się zwrócą - ze slimów nic nie wypada, więc to raczej dla knightów niż dla sorców.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knight Simon Dark lord
najlepiej około tego 33 lvlu z wand of inferno soldy i pojedyncze guardy nie trzeba nawet manasów a jak masz klucz do połączeń z kopalniami to jest miodzio (sam tak expie i jest wg mnie git) bo jak ktoś zajmnie jedną ty idziesz do innej
|
A skąd wziąć ten klucz? Jeżeli to quest spoiling, to prosiłbym poinformować mnie przez prywatną wiadomość.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
Jesli nasz bloker ma podobny lvl do nas to mozna bic guardy... na non pvp z GFB, na pvp z explo, w sumie teraz moze bardziej sie z wanda bedzie oplacac. Ogolnie bloker jest po to zeby nie marnowac GFB na 2 guardy tylko po to zeby wszedl od razu i wprowadzil w zasieg GFB 4+ (rycerz na 30 lvl na full def nie powinien miec problemu z przezyciem).
|
Nie wiem czy tak łatwo znaleźć blokera, który zechciałby siedzieć z nami po kilka godzin dziennie, żebyśmy mogli sobie poexpić. Poza tym, guardy nie są aż tak niebezpieczne, żeby wymagały blokera.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mater10
Wiesz ja na lvl 10 trzepałem mino guarda!
Fakt,że waliłem z wanda i zwiałem ale liczy się to,że je biłem.
|
Wiesz, ludzie na 8 lvl walili Orshabaala. Fakt, że z różdżki nawet 1 hp mu nie zabrali i padli od jednego hita, ale liczy się to, że go bili.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mater10
dwarfy ale zazwyczaj są przepełnione nie potworkami tylko ludżmi i PK!!!
|
W Ghostlandzie nie bywam (bo faktycznie za dużo ludzi), ale w kopalniach pk raczej nie ma zbyt dużo, a to dlatego, że kręci się tam wielu high leveli, więc pekerzy mają tam ciężkie życie.
Cytuj:
guardy z monkiem, niektórzy biegają z jednym monkiem + hmm, po co? przecież jak monk walnie raz na jakiś czas guarda na 30hp to co to da n nie kumam.
|
Cytuj:
No racja, czasami przywali za 70hp, ale dość często guard blokuje cios monka. 2 monki = mniejszy exp :|
|
To zdecyduj się. Najpierw marudzisz, że za słabo walą, potem, że expa zabierają. Jak nie walą mocno i to doświadczenia nie kradną dużo, a jak dużo hp guardom zabierają, to i xp mniej dostaniesz.
Co do tematu - ja expię na dwarf guardach tylko przy pomocy różdżki. Do tego celu biorę oczywiście kilka (6-7) plecaków mana fluidów i zbieram wszystko co wypadnie z guardów (poza butami oczywiście), co sprawia, że koszty zwracają się ze sporą nawiązką. Ma to też tę zaletę, że bardzo szybko rośnie magic level. Przy słabym respawnie (100-200 osób online) zdobywam ok. 10 tysięcy punktów doświadczenia na godzinę, przy lepszym nawet 20 tysięcy, choć wtedy już ciężko ze znalezieniem wolnej kopalni.
Myślałem też, żeby spróbować w Hellgate - exp na pewno przyzwoity, loot też raczej niezły, tylko chyba dużo run by poszło, zwłaszcza na demon skeletony (expienie z samą różdżką tutaj oczywiście odpada).