Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wirusy, ach te Wirusy. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2884)

$corcerer 09-10-2004 12:54

Dowody?
i znowu ten chrzaniony limit 10 znakow..

Emil1 09-10-2004 20:59

A co do firewalla zapomniałem dodać, że Panda którą wymieniłem wyżej go posiada.

ALBERT 09-10-2004 21:11

ja ostatnio miałem bardzo fajne przeżycie.... 8o

ściągnąłem z neta bardzo fajny anty-wirus. :confused:

Nazywa się AntiVirenKit 2004 Proffesional.:D

no i zaczynam skanowanie (aha ściągnąłem go dlatego że po godzinnym szukaniu craka do GTA:VC miałem troche duuuuuuuużo zajętego miejsca i otwierały mi się okna, różne okna)

A więc okazało się że ten anty - wirus wykrywa także wirusy i trojany które są przez hackera "podsyłane" (wyskakuje próba dostępu do pliku) i można ten plik przenieść do "kwarantanny".

Po ukończeniu skanowania okazało się że mam 95
...
...
...
...
TYSIĘCY!!! WIRusów.

(tych znalezionych i tych co chciały się dostać)

Bardzo fajny ANTY-VIR!!

Polecam!!

ahaw 10-10-2004 11:16

Chyba ci sie liczba wirusow pomylila z liczba przeskanowanych plikow.

Dwimenor 10-10-2004 18:35

Norton Internet Securitty+Norton AntiVirus+SpyBot+Uważam gdzie wchodze i co ściągam

Virów zero od lutego(czyli założenia neta w domu). Żadnego hacka/włamania/wycieku danych. A nawet jeżeli ktoś się włamał to nic nie znalazł, chyba ze se empetrójki wyciągnoł.

lolik 04-11-2004 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez $corcerer
Dowody?
i znowu ten chrzaniony limit 10 znakow..

Odgrzewam dość stary temat i kłutnie(sprzeczke) $corcera i Fixihy Fixiha ma bana więc ja się z nim pokłuce. Checesz dowodów oto one:

mam legalnego nortona na jednym kompie a na drugim mam mks i ściągałem sprcjalnie śwństwa na kompa oto wyniki:
-komp na którym był zainstalowany mks czysty ja łza a komp z nordonem nie do użytku.
-mks wykrył 89/100 wirów norton 53/100
-norto co rósz coś chciał robić a mks raz usunał i spokuj

Wiry jaki urzywałem to :
-Trojany prosiako podobne i wiele innych
-robaki bagle, sasser, blaster i wiele innych
-adawere gladiator wiele wersji
-hijack nie chce mi się pisać nazw bo za bardzo skomplikowane
-wiry ogólenie wszystko co było zacząwszy od small.fer skończywszy na chernobylu

:D :D :D :D :D

matus91 26-12-2004 22:33

osobiscie uzywam "Avast Antivirus PL" wedlug mnie opłaca sie zapłaciłem troszke ale sie opłaca. :baby:

xemmoe 27-12-2004 12:05

Norton System Works 2004 PL to jest to!!

Próbowałem wielu firewalli i antywirów jednak to zestawinie wydaje się być najlepsze.
Ostatnio z konieczności miałem ZoneAlarm - nie jest to zbyt dobre :/

Ogólnie Symantec w tej kwesti to czołówka...

Obłedny Rycerz 27-12-2004 12:26

Ja tam używam Nortona Antyvirusa 2003 .Aktualizuje go sobie codzienne, o ile aktualizacja jakas jest.Do tego dochodzi Win$hit Firewall , który dostajemy po zainstalowany WinXP SP2 , bo jak mam używać jakiegoś gównianego Kerio, który co chwila pluje się o byle co , to już dawno bym sobie chyba myszke roz***ał (pamiętam jak reinstalwoałem winde , zapomnialem, to nie wiedziełem żebędzie równiez tak działać, co chwila pluł się o jakoms biblioteke -.- ).Do tego Ad-aware SE 1.05 Professional + Spolszczenie :] .Praktycznie , żadko kiedy zdarza się jakaś infekcja (2-3 razy na miesiąc , z powiewem wiatru :P )

Angel'Darksoul 27-12-2004 22:16

Mam Norton AntiVirus 2003 i, delikatniej mówiąc, jestem z niego niezadowolona :P Norton pokazywał, że komp jest czysty - ok, spoko, ale za namową brata puściłam mks_vir i co ujrzały moje piękne oczka? Ponad 10000 wirusów i im podobnych świństw, których Norton nie wykrył. Dobra, spoko, puściłam Ad-aware i znalazło się ~5000 trojanów. Oczywiście, mój zakochany w Nortonie ojciec nie chciał mi wierzyć ( mówił coś o spreparowaniu dowodów i o spisku zorganizowanym przez jego własne dzieci :D ), a kumpel mojego brata ( informatyk) przedstawił wyżej opisaną sytuację na zebraniu w firmie jako dowód na nieskuteczność Nortona ;)

MayGyver 28-12-2004 09:35

polecam sprawdzic antywirusa NODE
nie wiem dokladnie jaka jest jego skutecznosc (pelna, legalna wersje bede mial dopiero po nowym roku), ale wiekszosc znajomych poleca
a znajomi to nie sa 13-latkowie, ktorzy przeczytali PCWK albo CHIPa i znaja sie na wszystkim tylko dosc zaawansowani uzytkownicy/administratorzy

moze warto sprawdzic

Obłedny Rycerz 28-12-2004 12:19

Coście się tak tego Nortona uczepili ??!!!.Moim zdaniem , właśnie Norton jest bardziej mądrzejszy od MKS'a , bo nie czepia się byle notatnika, który ma np. w pomocy link do strony m$ , i on(MKS) wykrywa to jako wirus , który próbóje się z czymś łączyć (lol).Spójrzcie na testy w większości czasopism/magazynów/gazet komputerowych .Norton przeważnie zajmuje 1-2 miejsce w większości testów.A MKS ? 7-9 .Jest róznica , no nie ? .A jak używacie jakiś wersji nortona ściągniętych z jakiegoś FTP umiejscowionego w Zimbabwe , to się nie dziwcie :P

Wielki MarIuSzzo 28-12-2004 14:11

Nie wiem, może to nie na temat, ale ja mam jakiegoś dziwnego wirusa albo
nie wiem co. Cały pulpit mam na niebieski kolor i jak na niego klikne to sie
włącza jakaś strona (ikony normalnie są) . Nie wiem jak i czym to usunąć
(mam Panda Antivirus Platinium 7.0-nic nie wykryła; skanowałem też Ad Aware-też nic) HELP PLX!!!

Troche przez to sie boje w tibie grać bo na fulpicie jest napis :WIndows detectet spyweare installed

zdzichu bomba 28-12-2004 18:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magus
"Avast! Antivirus " - póki co, lepszego nie znalazlem.

Masz racje u mnie ma zawsze :cup: miejsce

xemmoe 08-01-2005 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielki MarIuSzzo
Nie wiem, może to nie na temat, ale ja mam jakiegoś dziwnego wirusa albo
nie wiem co. Cały pulpit mam na niebieski kolor i jak na niego klikne to sie
włącza jakaś strona (ikony normalnie są) . Nie wiem jak i czym to usunąć
(mam Panda Antivirus Platinium 7.0-nic nie wykryła; skanowałem też Ad Aware-też nic) HELP PLX!!!

Troche przez to sie boje w tibie grać bo na fulpicie jest napis :WIndows detectet spyweare installed

Apropo tego napisu na pulpicie to ostrzega że na twoim kompie wykryto spyware czyli program szpiegujący. Najlepiej zainstaluj Ad-aware.
Dodatkowo przeskanuj skanerem online mks. Powinno pomóc.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:03.