![]() |
Cytuj:
|
Nie zagłosuję w tej ankiecie, i chciałbym się zapytać, dlaczego niby Bonaparte, Gierek i Kwachu mieliby być patriotami? (Tak, Napoleon Bonaparte, ten Prawdziwy Polski Patriota - n/c)
|
Scor najgorsze jest to, ze na tego Napoleona ktos jednak oddal glos :/
@down: no.. moze ten JEDEN znal tylko jego.. ale co z piecioma pozostalymi??:) |
Może to była jedyna postać którą znał :D
|
??
@up & up ;p
Co takiego Wielkiego zrobił Wałęsa???? Cytuj:
|
Ale co takiego wielkiego zrobił dla Polski Napoleon tylko dlatego, że to Polska? On miał zawsze w tym interes swój, ewentualnie swojego kraju. Nie, on nie był Polakiem. Nie był nawet pseudopolakiem, który otrzymał obywatelstwo, bo kopał piłkę.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
PS: Werd mam wrazenie ze na napoleona to ty zaglosowales... |
Cytuj:
nie był polskim a ja się pytałem tylko o polskich patriotów on poprostu zrobił najwięcej dla polski jako obcokrajowiec. Patriota-człowiek, obywatel danego kraju, środowiska idt. który swoimi czynami jak np. walka o wolność równość dla swojego państwa jest uznany za tzw. encipelarusia (łac. męż, patrona stanu) nie mów mi że nie wiem kto to patriota musiałem to wkuwać przez całą dobę :P |
Czyli to przez Napoleona mieliśmy wolną Polskę? A niby jak? Jakoś nie widze tego? (podpowiedź : Napoleon żył w latach 1769-1821 a Polska odzyskała niepodległość w 1919)
A gierek? (gleba) |
/edit/
(ciach) |
Cytuj:
2) Co takiego Napoleon zrobil dla Polski, nie widzac w tym udzialu? Hm? Stworzyl Legiony Polskie? Dzieki temu dostal dosc liczny batalion z wysokim morale, ktory walczyl do konca, aby uratowac Polske. 3)Ja tez mam kolege ze studiow i on na pewno ci wyjasni, co to jest podawanie argumentow, bo jest best na uczelni. No i mam gwiazdke z nieba. Oczywiscie, nie mam czym poprzec tych slow, ale co, nie wierzysz mi? Ja tobie tez. |
Cytuj:
Ja równiez zgadzam się ze Scorem, gdyby Napoleonowi się to nie opłacało, to by miał nas równo w dupie. A pozatym nie jest ani w 1% Polakiem, więc kwestia jego patriotyzmu jest tu wątpliwa... A umieszczenie Gierka i Kwaśniewskiego - ROTFL, smiech na sali. Jeszcze brakuje tu giertycha wraz z młodzieżą wszechpolską, podobna kategoria. |
Napoleon poprostu utworzył państwo-wasala, to samo zrobił z Włochami (obsadził swojego brata na tronie) i swojego czasu z Hiszpanią ale potem w dupe dostał ;), Napoleon wykozystał naszą sytuację do swoich celów - to takie chwalebne?
|
Jak dla mnie to w tej ankiecie jest dwoch ludzi, ktorych uwazam za patryjotow.
Sa to : Józef Piłsudski i Lech Wałęsa. Zagłosuje jednak na Marszalka gdyz uwazam, ze dobrze zrobil nie przyjmujac "posady" prezydenta a wybral "posade" naczelnika, gdzuz dzieki temu wiele mogl zrobic dla Polski. Byc moze gdyby Lech Wałęsa nie zostal prezydentem zrobilby dla Polski tyle samo co Józef Piłsudski. Btw. Co do tego co uczynil Papież dla Polski : Sorka, ale wielu politykow i ludzi, nie tylko w polsce, uwaza ze wlasnie On i Lech Wałęsa uczynli najwiecej aby obalic komunizm w Polsce. |
Cytuj:
Edit: sry za małe litery, już poprawione. |
ja uważam ze zawisza czarny bo walczył do końca za ojczyzne z tatarami
|
Ci z ankiety do pięt nie dorastają Hansowi Klossowi ;)
Napoleona zastąpiłbym Henrykiem Dąbrowskim i na niego bym zagłosował |
Moze sie tu trochę wygłupie ale... Józef Piłsudski... a dlaczego? bo mieszkam na ulicy Piłsudczyków <omg>...:P
|
Największymi patriotami są rzecz jasna... Kwachu i Buzek 8o Napoleon nic by nie zrobił gdyby nie miał w tym interesu.Ja nie będe głosować na nikogo, ponieważ być może największym patriotą jest ktoś, kogo z imienia i nazwiska zna tylko jego rodzina i przyjaciele...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:15. |