Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   OGame - Strategiczna gra online | Tysiące graczy | Znakomita grywalność (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30755)

Transparent Ghost 29-03-2005 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez OpTyK
Offtopic:
To jak Ghost - przyjdziesz do nas do sojuszu ?

Wiesz od początku jestem w Sojuszu PPF więc troche głupio tak wyjść :P Ale jestem pewnien, że wkońcu moje drogi z waszym Sojuszem się skrzyżują. A na razie obserwuje własne podwórko i podpisuje pakty o nieagresji :P

Ambegen 01-04-2005 13:18

e tam

gra ogólnie jest do dupy...jasne na początku to wygląda super, ale później raz się nie zalogujesz i już po całej flocie X( ( i np. miesiąc gry szlag trafił :evul: )najlepiej to byłoby siedzieć przy grze 24/7, poza tym gracze na górze tabeli po jakimś czasie stają się nie do ruszenia, bo sami rosną w siłe rozwalając w międzyczasie statki słabszym.

Stashek 01-04-2005 13:34

heh ogame Za***ista gra mam jusz 3 k pkt na 1 universum dzis 4 naped nadprzestrzenny

Transparent Ghost 02-04-2005 11:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ambegen
gra ogólnie jest do dupy...jasne na początku to wygląda super, ale później raz się nie zalogujesz i już po całej flocie X( ( i np. miesiąc gry szlag trafił :evul: )najlepiej to byłoby siedzieć przy grze 24/7, poza tym gracze na górze tabeli po jakimś czasie stają się nie do ruszenia, bo sami rosną w siłe rozwalając w międzyczasie statki słabszym.

Jest takie coś jak noobprotection, który nie pozwala lepszym znacznie od ciebie atakować ofiary. A nie bym był taki pewien, że lepsi zawsze rozwalają każdego. Jeśli ktoś czyta forum i umie się zabezpieczyć nikt nie będzie go atakować bo nie będzie mu się to opłacać.

Ma$ter MatiK 02-04-2005 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ambegen

Nie zgadzam sie z toba...Choc gram juz dosc dlugo i mam kuz 1600+ punktow przezylem tylko 1 odparty atak na moja planeta i 2 na moje kolonie...
Na samym poczatku wtapilem do niezlego sojuszu a nastepnie intesywnie rozwijalem flote i obrone...
Jest takze co s takiego jak noobprotection o ktorym wspominal Transparent Ghost...I nie trzeba przy tej grze siedziec 24 h online...Wytarczy 10 min dziennie

Raczeq 02-04-2005 14:32

Czy ktos gra na univ 2 :)??

Ankhaev 02-04-2005 15:04

Gram w to, ale na Uni6. Nick- Ankhaev. :) Jak ktoś jest chętny, to są jeszcze miejsca w moim sojuszu, może się uda przyjąć. (Ja nie jestem szefem.) 500+ punktów, 2 planety... I się gra. :)

Str4t0s 02-04-2005 16:11

univ 2.Ma ktros jakis sojusz zeby mnie ochronic
Pomozcie mi przez pw co mam najpeirw wybudowac :D
nick : Str4t0s

Xehe 02-04-2005 17:00

Hehe ja gram od jakiegoś tygodnia na Uni8 mam 230 puktów jestem na 630~miejscu w całym uni:)) Oraz jestem w sojuszu LUNARA:) całekim niezle jak na nowicjusza mi narazie idze:pNick Xehe jakby ktos chciał msg:)

Raczeq 03-04-2005 01:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Str4t0s
univ 2.Ma ktros jakis sojusz zeby mnie ochronic
Pomozcie mi przez pw co mam najpeirw wybudowac :D
nick : Str4t0s

daj na priv numer gg to cos sie pomysli :]

Ambegen 03-04-2005 09:24

ale głupoty wypisujecie

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ma$ter MatiK
Nie zgadzam sie z toba...Choc gram juz dosc dlugo i mam kuz 1600+ punktow przezylem tylko 1 odparty atak na moja planeta i 2 na moje kolonie...
Na samym poczatku wtapilem do niezlego sojuszu a nastepnie intesywnie rozwijalem flote i obrone...
Jest takze co s takiego jak noobprotection o ktorym wspominal Transparent Ghost...I nie trzeba przy tej grze siedziec 24 h online...Wytarczy 10 min dziennie

- sojusz to naprawde niewiele daje, byłem w kilku i zwykle kończyło się na tym że można jedynie z kimś pogadać i ew. otrzymać wskazówki jak grać
- noobprotection - LMAO :D , to tylko nie pozwala ludziom ponad 5 razy silniejszym na atakowanie ciebie i to tylko do 5k punktów, już 3x silniejszy przeciwnik w pełni wystarcze żeby cie w pełni pojechać
- 10 min...LMAO i co ty przez ten czas zrobisz? wydasz surowce na głównej kolonii? bo raczej nawet ataku nie puścisz...
Początek gry jest fajny ale później robi się coraz gorzej, jak będziesz miał wystarczjąco dużą flotę to innym będzie opłacało się ją rozwalić, a wtedy pozostaje tylko zaglądanie do gry co godzina albo ciągłe wysyłanie gdzieś floty ( też trzeba często zaglądać ), nie mówie już o zarządzaniu 7-8 koloniami, bo to jest bardzo żmudne i denerwujące, nie jesteś w stanie trzymać na każdej jakiejś sensownej obrony więc będą cie jeździć jakimiś małymi siłami; poza tym najwięcej można się dorobić na atakowaniu, a do tego trzeba dużo skanować + siedzieć przy grze i sprawdzać czy się cel nie zalogował i czy czasem nie przysłał posiłków, no i oczywiście najlepiej atakować w nocy, tak gdzieś o 3,żeby flota ok. 5 doleciała, wtedy najmniej ludzi gra.
W sumie to jeszcze nawet można znieść, ale wystarczy że raz się nie zalogujesz lub coś pokręcisz i ktoś złapie twoją flote na planecie i bye bye, cała flota rozwalona...cały czas poświęcony na gre poszedł na marne...

Xehe 03-04-2005 14:26

Niedawno Powstało uni9 tam właśnie się przeniosłem może tam ktoś zechce ze mną sojusz założyć? Lub jakiś sojusz polecić na tym uni.

Szymon ziom 03-04-2005 16:20

Eeeeeeeeeeeeeeeee..............

W ogame gram od dwóch dni. Dla mnie cool!
Gra ktoś na Uni2 ? To byśmy sojusz zrobili.

Raczeq 03-04-2005 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szymon ziom

Zloz podanie do "LTM" to cie przyjmiemy http://s9.invisionfree.com/Lotars_Ma...ex.php?act=idx - forum sojuszu

next great sorcerer 04-04-2005 07:41

"Jeżeli nie można kliknąć na Uni tzn, że jest on chwilowo przepełniony."
A kiedy będzie wolny????
Chciałbym na jakiś starszy, bo tam więcej ludzi "stad".

Mentos 04-04-2005 14:51

Jestem na Uni9...
Zapraszam do sojuszy Federacja Imperialna [FI]

Str4t0s 04-04-2005 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szymon ziom

Cho do ltm tam ja jestem.Pomozemy ci sie rozwinac. PS:nawet juz mam stocznie orbitalną :D

Kojotes 05-04-2005 16:19

Oo, ja na Uni2 to już nawet myśliwce robię :-D, a gram od soboty.

Polny Lowca 06-04-2005 14:02

jak sie tuzarejestrowac?

Wymiatacz 06-04-2005 16:37

Ok,już gram na uni1 nick Wymiatacz jak ktoś może mi pomóc to msg plz

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:37.