Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   czy taki skład zadziała na GS? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30961)

Bobi 15-04-2005 07:48

Ja byłem na gs huntcie (tam jak jest blood herb quest). 2 kumple postawili po 2 archery. Ustawiliśmy się dobrze i gs nie mial nic do powiedzenia. Szło mi 1-3 uh a oni walili z hmm/explo/sd (rzadko). Jakby co to mialem wtedy 41 lv skile okolo 70/70, a oni 25 i 30 (master i master). Huntowanie na gsach to taki "ryzyk-fizyk". Raz Ci wypadnie t ring i p armor albo coś z k setu w pierwszym gs, a raz po zabiciu 15 gsów i stracie 1,5 bp uh bedziesz mial brass legi i 20gp. Pająki są nieprzewidywalne ;). A co do tego fe....CZY TEN FE NIE BEDZIE TEŻ TRAFIAŁ W BLOKERA?! Bo jak tak to ja dziekuje. Lepiej huntować DLe tak mi się zdaje. Nam po zabiciu 3 DLi wypadł fs, power bolt, 5 d hamów i około 200gp. Moje zdanie. 3majcie się :)

Kajzer 15-04-2005 16:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nawigator
Rotfl. Ludzie tu macie przyklad bajkopisaza. Nie byles na fe? to nie gadaj ze nie wali z explo bo gówno za przeproszeniem widziales. A co do tego.. z tymi sdkami.. to nie wiem co za idiota tyle sd traci na gsy. Rozumiem jak potrzeba bo jest goraco. Sprzedal by sd kupil hmmy i by na tym lepiej wyszedl. Mniejsze koszta... ale co ja tu bede pisal... pewnie sie nie znam.. bo nigdy gsów nie huncilem.

z tego co pamietam to hunciles jak na gsy jeszcze dzialal e bomb ;p z kurem;]

moF 15-04-2005 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maniakalny Zabojca
lidery strata many...
niech bloker stoi po skosie i zrob 2xfe (nieźle z explo siekają)
jak chcesz to możecie też iść na poh i zaurosz 2 huntery ale wolne są i słabo biją...

z takim blokerem to myśle jakbyś postawił 2 fe to max 4 uh na gsa
combo gsa jakieś :270 (hit i poison)

na 7-8 godzin huntu ..hmm to zalerzy od spawna..
na blood herb to jakieś 6 bp uh.. (gs co 3-4 minuty)
na pohu więcej gs więc wiesz...

Tak ;) z tymi FE to zycze powodzenia ;) po co sie wypowiadac jak sie nie wie ? fe to co najwyzej moze na huncie poswiecic bo gsowi nawet 1 hp nie wezmie ;) widze zescie sie uparli na summony strasznie to ja powiem ze sa nie potrzebne :P wystarczy knight 30 lvl+ jakis sorc/pall 25/35 i da sie spokojnie huncic...

khazad 16-04-2005 22:52

znalezlismy takie fajne miejsce na gs hunta... bloker blokowal. srednio na gska my zchodzilo 1-2 uhy... czy to faktycznie az tak duzo? na draga idzie tez cos kolo tego. no chyba ze zacznie spammowac...

Kumagoro 17-04-2005 12:22

Hmm, a jeśli by tak założyć dwie tarcze (wtedy b. rzadko bedą hity wchodzić) DSa jako wspomagacz i siekać z HMM? Ewentualnie GFB gdy za dużo poisonów się pojawi i mi shielding spartolą.
Naturalnie przy schodach do świątyni.

Kumagoro 17-04-2005 12:26

Ups, zły temat :P

Gobod 17-04-2005 13:21

Nie poradzisz sobie niestety. Mi się zdaje że nie można uhać już summonów i monsterów? (jakby co to mnie poprawcie)

Kumagoro 17-04-2005 14:17

Nan non-PVP nie można, na PVP można

Playbos 31-01-2007 11:30

ja tam solo 40 ms se poradziłem z gs. Mana shield i waliłem z e-wave i explo xD

Tomcio Pall 31-01-2007 11:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kumagoro (Post 324598)
Hmm, a jeśli by tak założyć dwie tarcze (wtedy b. rzadko bedą hity wchodzić) DSa jako wspomagacz i siekać z HMM? Ewentualnie GFB gdy za dużo poisonów się pojawi i mi shielding spartolą.
Naturalnie przy schodach do świątyni.

1. Tylko jedna tarcza się będzie liczyć.
2. GFB?
3. Z tego co mi się zdaje to gs będzie wchodzić na pierwszego(pierwszy będzie cię atakował) potem poisno i możliwe że kolejny to wtedy ataki tego 2 poisona będą szły na zbroje.
4. Bloker i 1/2 shoterów z HMM ew. gdy palek to z bolców.

Lotress 31-01-2007 19:23

A ja proponuje aby nie odswiezac tematu sprzed roku ;]

woorker 31-01-2007 19:29

nie dasz rady, poprostu za slaby team. monk nie nadaje sie na gs

Harraton 01-02-2007 14:45

Cytuj:

Abilities: Melee(0-100), Fire Fields, Explosions(0-180).
Erig nie kłamie. Wiec FE nadaja sie na gs ale razem z blokerem, ponieważ mają tylko 280hp i to jest 1 combo gs'a.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:27.