Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Kogo wytypowalibyście jako zastępcę Jana Pawła II ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=31134)

Krzesław 03-04-2005 21:41

Nie było by źle, gdyby papieżem został murzyn, albo latynos ( jakaś odmiana :p )

Matek 04-04-2005 13:15

ja obstawiam na Sodano.

Badzo 04-04-2005 14:30

Aj ja bym chciał, zeby papiezem został Abp.Dziwisz (czy jakos tak)

roland 04-04-2005 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo
Aj ja bym chciał, zeby papiezem został Abp.Dziwisz (czy jakos tak)

Tylko że zarówno on jak i Sodano nie startują... To tak jak wygrać w totka bez kuponu...

Matek 04-04-2005 15:05

w tych wyborach nikt nie startuje.... z tego co i wiadomo to OFICJALNA lista kandydatow nie jest podawana. Ale moge sie mylic. To sa tylko spekulacje...

Tutaj jest troszeczke: http://info.onet.pl/1077039,12,item.html

Badzo 04-04-2005 15:17

Hm...
Cytuj:

Tylko że zarówno on jak i Sodano nie startują... To tak jak wygrać w totka bez kuponu...

W telewizji mowili ze KAZDY ksiadz moze zostac papiezem...

Colier Scoredyne 04-04-2005 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo
Hm...

W telewizji mowili ze KAZDY ksiadz moze zostac papiezem...

Nawet Rydzyk ? ;(

Matek 04-04-2005 15:37

na cale szczescie on jest zdecydowanie za mlody:) I preferuje sie jednakl kardynalow...

Bambuko 04-04-2005 15:46

Co do papieża, to jest tak, że teraz uważa się, że Jan Paweł II zrobił wiele i jest to prawda. Kolejny papież, nawet jakby chciał, nie może zrobić wiele, bo narazie nie ma na to zapotrzebowania, a jeśli jest coś, co przydałoby się zrobić, to leży to daleko poza kompetencjami duchowieństwa. Dlatego też faktycznie kolejny papież nie będzie taki jak Jan Paweł II, ale nie oznacza to, że będzie złym papieżem.

djkuter 04-04-2005 16:23

Wybierają kgo chcą, tylko musi być przynajmniej księdzem. Ja uważam, że następcą JP II, będzie bp. Ratziger, lub jakiś duchownyz Ameryki Łacińskiej

Wufei 04-04-2005 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzesław
Nie było by źle, gdyby papieżem został murzyn, albo latynos ( jakaś odmiana :p )

myśl co mówisz, nie chodzi mi o kontekst rasistowski (nim nie jestem) ale kiedyś na reli mówili ,że jak murzyn zostanie papieżem to świata nie będzie...jakoś tak, zbieg okoliczności? Wojna w Iraku, etc... strach się bać :o

Matek 04-04-2005 17:16

A jaki to jest kontekst?? Nierasistowski?? Pierd**** za przeproszeniem.

Czy wiekszos ludzi wyznaje zasade: "Nie mam nic przeciwko czarnym, ale asfalt powinien lezec na ziemi"??

Wufei 04-04-2005 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
A jaki to jest kontekst?? Nierasistowski?? Pierd**** za przeproszeniem.

Czy wiekszos ludzi wyznaje zasade: "Nie mam nic przeciwko czarnym, ale asfalt powinien lezec na ziemi"??

ty czytać nie umiesz a kto ku.. napisał "(nim nie jestem)" i pozatym czy to JA to powiedziałem? .. nie. Więc morda.

Matek 04-04-2005 17:21

Nie uslyszales na religi... ale teraz to przytoczyles...

poprostu wkurza mnie fakt, ze ktos po raz n-ty wspomina mi o tej "przepowiedni"

Po drugie: cytat jest najprostszym pozbyciem sie odpowiedzialnosci za wypowiedzenie swojego zdania...

Krzesław 04-04-2005 17:30

Co wy macie do murzynów???
Ludzie od zawsze nimi pomiatali, a teraz jest szansa, żeby się to zmieniło.
Nikomu nigdy nie wadzili. Wręcz przeciwnie to inni krzywdzili ich (wywożenie murzynów do Ameryki na farmy, kolonizacja Afryki). Badania archeologiczne wykazują, że Czarni byli pierwszą rasą na ziemi, więc są od nas "starsi"
J**** RASIZM!!!

Shanhaevel 04-04-2005 17:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wufei
myśl co mówisz, nie chodzi mi o kontekst rasistowski (nim nie jestem) ale kiedyś na reli mówili ,że jak murzyn zostanie papieżem to świata nie będzie...jakoś tak, zbieg okoliczności? Wojna w Iraku, etc... strach się bać :o

Wojna w Iraku była tylko i wyłącznie z rozkazu G. Busha. Ma wolną wolę, więc sam może kształtować swoje przeznaczenie, nie? To nie żaden przypadek.

Wufei 04-04-2005 18:14

Tak, czy tak.. wszystko zmierza do jednego celu.. chyba nie muszę mówić do czego.

btw.. czy ja powiedziałem teksty typu "ale nigga" etc.. mam coś do murzynów, pisząc słowo murzyn, wydaje mi się to dziwne... człowiek, zwykły człowiek. Rasistą nie jestem.

Shinjix 04-04-2005 18:19

Wszyscy się boją końca świata, bo "jak wybiorą murzyna to będzie koniec swiata. Straszne!! Nie wybierajcie murzyna!!!"
Ale czy to poprawny tok myślenie chrześcijanina??
Nie! Tak wogóle nie powinno być!!! Czy Jezus nie powiedział, że mamy CZEKAĆ na Jego powtórne przyjście?? A my?? No właśnie, my się boimy, nie chcemy tego... To świadczy o naszej wierze. Myślicie, że nawet jeżeli Papieżem nie zostanie nigeryjczyk to Jezus nie zejdzie powtórnie tylko dlatego, że my nie wybraliśmy na Papieza nigeryjczyka?? Myślicie, że to my sobie wybieramy kiedy ma być koniec świata?? Że to od naszej decyzji niby zależy????
"Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny" (Mt 25:1-13)

Może to zabrzmiało fanatycznie ale mnie poprostu denerują wieczne posty/stwierdzenia "O nie, jak wybiorą murzyna to koniec..."...

Płytka jest wasza wiara zaiste...

Cor Tibiarz 04-04-2005 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TiTuS
mi to już jest obojętnie,bo takiego człowieka jak Karol Wojtyła nie będzie...

Zgadzam sie

Bambuko 04-04-2005 19:05

Przed rokiem 2000 też wszyscy się bali... Tak samo przed 1000. W latach XI wieku ludzie się bali, że 'już się zaczęło'. A wy się boicie murzyna, którego i tak nie wybiorą prawdopodobnie. A pozatym czarny to nie gorszy, tylko inny, ale taki sam.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:21.