Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Podziemia Ankrahmun (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=31453)

Gangrel 12-04-2005 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Bo to sa dwie rozne sprawy, widzisz ;)
Larvowiska : sa 4 o ile sobie pamietam : po obu stronach miasta i na polnoc od niego. Na -1 sa larvy, na -2 larvy w towarzystwie scarabow, na -3 juz same scaraby, na -4 : ancienty.
Tomby : wystepuja przerozne nieumarlaki, troszke scarabow tez sie nawinie. Jest to powiazane z questem, wiec cicho ;)
Powiem tyle, ze tomby sa ukryte, natomiast larvowiska znajduja sie pod zwyklymi "kamyczkami" ;)

Na tego questa i tak sie nie dostanie. Prawda jest taka ze ci co maja lv zeby go zrobic o nim wiedza a reszta sobie moze ich screeny poogldac wiec w tym przypadku QS jest jalowa zasada, Zreszta tak jak w przypadku annihilatora.

Ashlon 12-04-2005 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gangrel666
Na tego questa i tak sie nie dostanie. Prawda jest taka ze ci co maja lv zeby go zrobic o nim wiedza a reszta sobie moze ich screeny poogldac wiec w tym przypadku QS jest jalowa zasada, Zreszta tak jak w przypadku annihilatora.

Niby tak, ale zasady to zasady. Btw:
1 - dowie sie jeszcze taki jeden z drugim, jak przejsc przez ogien a potem bedzie "ZABILISCIE MNIE! nie powiedzieliscie, ze w xxx jest potwor xxx oraz yyyy, ktore mnie zabily beee!"
2 - po co mam komus psuc expowisko, ktore byc moze zalane bedzie n00bami? Mi kolega pokazal tylko 1 tomb (wczesniej w ogole nie wiedzialem, ze istnieja), a kolejne 5 odkopywalem sam (7 ni cholery znalezc nie moglem ;) )

Messremb 14-04-2005 13:54

ja wtrace swoje 3 gp na temat scarabow w ank, poniewaz chodze na nie regularnie expowac :), ja knightem 70/70 z guardian halberd w reku a na sobie c arm, k legsy, steel helm i scarf, chodze na poziomy -2 i -3, zakladam do scarabow axe ringa bo tanie sa jak cholera to idzie mi mniej wiecej na godzine hunta tam z pol bp UH a wyciagniesz spokojnie 20k expa plus jakies 2-2,5 w goldzie plus kamyczki czasem lub scarab coiny, zarcia full bo scaraby i larwy daja wiec nie ma problemu, bije sie non stop tylko trza patrzec zeby lurowac pojedynczo a nie lecic w grupe od razu, na marginesie powiem ze widzialem tam magikow z monkami/ dsami na - 3 polujacych wiec moze i to dobra koncepcja

Amigo 29-05-2005 16:00

Tomby

A czy ja bym dał rade bo nie wiem wogule jak tam dojść i jak tam sie poruszyć i nie paść :D poztym nie wiem wogule jakie runy wziąść i chciałbym wiedzieć czy mi sie zwruci jestem socerem 34lvl 51mlvl moje eq to: dark helmet,plate set,g shield, d hammer.

Heli 29-05-2005 16:22

Więc tak

Mam pytanko jestem pallem 24lvl 10mlvl skille 60/48 (non-pvp) :baby: szczeze to mam w dupie skille narazie tylko dista trenie zeby dle spoko zabijac.
Nigdy niebylem na ank i mam pytanie czy tam tylko mozna przest ghost ship czy tez przez edron lub cos takiego dotrzec. i czy te podziemia z larwami sa duze zebym mogl spoko uciekac przed nimi.

Intenso 30-05-2005 20:55

Na -1: same larvy
Na -2:sporo larv i troche scarabów
Na -3:duzo scarabów i troche mniej larv
Na -4: wszystko

Watto 30-05-2005 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heli
Nigdy niebylem na ank i mam pytanie czy tam tylko mozna przest ghost ship czy tez przez edron lub cos takiego dotrzec. i czy te podziemia z larwami sa duze zebym mogl spoko uciekac przed nimi.

Przez skały od Darashii.

Pallem sie bije larvy ze spearow, bo tak to ze strzal sie nie oplaca. Miejsca zbytnio nie ma, bo są korytarze 1 kratkowe i kręte.

@up o tym sorcu.
Robisz monka na 1-2 poziomie tombów, wspomagasz tylko czasami hmmem, na shamblerze czy ghoscie.

Tak to dość szybko monk ci lvluje.

AbandonAllHope 23-07-2005 00:26

Witam, mam takie pytania:
1. Czy larvy bardzo mnie będą tłuc jeśli mam p-set, c-helmet, w-hammer i scarfa ( :D ) i jestem 23lvl sorcem z 30mlvl
2. Jeśli nie to co powinienem dokupić żeby tam swobodnie expić (max żeby od czasu do czasu intense poszlo ale bez exury vity bo troche runek tez by sie przydalo zrobic)
3.Czy larvowiska są tak zatłoczone jak rotowiska na daramie? Bo tam często wszystkie 4 dziury i mino są pozajmnowane ;(
4. Gdzie jeszcze mógłym expić z postacią przedstawioną wyżej?

Głowa Druid 23-07-2005 09:04

@up
z warhammerem to ty bez vity nie poexpisz chlopie...bedzie w Ciebie wchodzic jak w masło, polecam skull staff+tarcza(crown albo lepiej) i jest znosnie...aha co do zaludnienia- raz na 5h nie widzialem nikogo, raz po 20 minutach wychodzilem bo bylo w kij luda...Zależy od szczęścia ;d

--EDIT--
btw. jak expilem z blue robem,c legami,crus helmem,skull staffem,c shieldem potrafiły przez 15 minut tylko zatruć, a czasem jedna biła za 15+ ;D
Tyle z mojej strony ;d

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:25.