Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nauka... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=32020)

Ashlon 12-04-2005 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzesław
Ja zawsze powtarzam: "Nauka nie zając nie ucieknie." Przecież człowiek przez całe życie się uczy, a w szkole marnuje umysł na rzeczy, które zapewne mu się w pryszłości przydadzą. Wg. mnie obowiązkowy powinen być tylko Polski
i podstawy matematyki. Reszta - kółka zainteresowań.

A potem po ulicach chodzic beda yntylygenci, ktorzy obliczyc pola trojkata nie beda umieli, a zamiast przecinkow beda uzywali przeklenstw?

Xeltix 12-04-2005 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
A potem po ulicach chodzic beda yntylygenci, ktorzy obliczyc pola trojkata nie beda umieli, a zamiast przecinkow beda uzywali przeklenstw?

masz racje mowisz o sobie i o mnie
@ topic
Nie lubie sie uczyc przez tibie prawie wogole sie nie ucze ale daje rade na sciagach i czasem cos tam poucze sie

Senon 12-04-2005 23:05

Kocham histe,matme i polski

NIenawidzie chemii,fizzyki i calego innego goowna

joey 13-04-2005 07:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hallabard
Moim zdaniem nie ważne (za bardzo) są oceny tylko to co się zapamięta. Są takie osoby które umieją coś dobrze a gdy wredna nauczycielka wywoła na środek klasy liczącej ponad 35 osób to rzeczywiście można się zestresować i załapać pałę... Albo tak samo ale na sprawdzianie. Nauczyciel też ma duże znaczenie. Gdy jest miły, chętniej się człowiek uczy i słucha go, a gdy jest nieprzyjemny co "drze ryja na wszystko" to ażstrach pomyśleć o nauce danego przedmiotu. Ja jeżeli chcę dostać ocenę wyższą niż 3 to zawsze usiąde z książką i poczytam temat ze dwa razy. Duże znaczenie ma czego się uczy. Zawsze nielubiane przedmioty i tematy trudniej trafiają do głowy niż lubiane. Można mieć same piątki i szóstki ale jakim kosztem ? Siedzenia w pozycji embrionalnej przy zgaszonym świetle i czytania, wałkowania przez 5/6 godzin jeden temat ? Pisać 4 strony w zeszycie ołówkiem aby w domu wymazać to i poprawić długopisem żęby było ładniej ? Osobiście wolę wyjść na dwór... Ja na półrocze mam zawsze średnią 3.8 a na koniec roku zawsze wychodzę powyżej 4 z łatwością. A uczę siętylko do ważniejszych sprawdzianów.

właśnie... jakby byli mili nauczyciele to ze wszystkiego bym miał 5 a nie... jednego przedmiotu...

Matek 13-04-2005 07:52

Nauka, nauka... nie wiem co w tym strasznego:)

Przez cale zycie sie uczysz a i tak umrzesz glupi...

Ja nigdy nie mialem z tym problemow. Wbilem sobie do glowy, ze jest to moj obowiazek i tyle. Nie musi byc przyjemne, sensowne... wazne, zeby sie go dobrze wykonywalo.

Osobiscie twierdze, ze wazniesze od nauki w mlodym wieku sa tylko jakies sensowne zainteresowania (sensowne - nie bro i nie trawa;])

Iron 13-04-2005 08:08

Lepiej te kilka lat się uczyć żeby póżniej osiągnąc coś w zyciu a nie sterczeceć całe życie nad tibią i śnić o 100 levelu

Lordek Of Rubera 13-04-2005 18:20

Widze, że temat przyciągnął wiele osób. Osobiście, ja mam trudności z nauką (komputer) ale oceny mam dobre... ponad 4 średnia

xemmoe 13-04-2005 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lordek Of Rubera
Widze, że temat przyciągnął wiele osób. Osobiście, ja mam trudności z nauką (komputer) ale oceny mam dobre... ponad 4 średnia

Która klasa? ;)

Krzesław 13-04-2005 21:27

@Oxygane: A kto powiedział że chce rządzic. Hę?

TiTuS 13-04-2005 21:31

No sql - No problem

nie lubie szkoły, ale jak trzeba to trzeba :P ale czasami samo mi do głowy wskakuje :P

Grzyb 13-04-2005 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez joey
właśnie... jakby byli mili nauczyciele to ze wszystkiego bym miał 5 a nie... jednego przedmiotu...

gdyby wszyscy nauczyciele byli mili to bys pozniej w doroslym zyciu unikal wszelkich stresowych sytuacji i wyszedlbys na tym gorzej niz z tym jednym stopniem nizszym na swiadectwie

Valai 14-04-2005 07:45

Moim marzeniem jest sprzątać ulice "zadna praca nie hanbi"

Shanhaevel 14-04-2005 12:58

Mnie mówią, że mam rzadką smykałkę do "wchłaniania" wiadomości (nie mówię, że JA tak sądzę) Cóż, w wieku ok. 4-5 lat zadawałem dużo pytań i mi to zostało... XD Oceny mam same 5 i chyba jedna 6.

Lordek Of Rubera 14-04-2005 16:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xemmoe
Która klasa? ;)

6 :P hehehehe

@up
Mi tez :P

she_devil 14-04-2005 16:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Mnie mówią, że mam rzadką smykałkę do "wchłaniania" wiadomości (nie mówię, że JA tak sądzę) Cóż, w wieku ok. 4-5 lat zadawałem dużo pytań i mi to zostało... XD Oceny mam same 5 i chyba jedna 6.

Ty to zdolniacha jestes... a mi srednia kolo 4.8 wychodzi :P

YAYUUU 14-04-2005 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bucik
nauka = ból głowy + zmarnowany czas
dlaczego ?? kto się uczy a potem coś z tego pamięta ?? jak bym podszedłdo kogoś i się spytał o coś czego uczył się w 3 klasie podstawówki to by nie powiedział bo zapomniał a wogóle ,, spalić bude "

Re down (czy jakoś tak): jakoś się nie uczę i mam 4,2 średnią a jak dobrze pójdzie to na koniec będzie 4,5 :D i to bez nauki

Oj nie wiem czy taki zmarnowany czas. Ja także się nie ucze i na półrocze miałem średnią 4.6, lecz niektórzy nie są tacy "ienetelegeneteneny" (się znaczy inteligentni :) ) i żeby dostawać lepsze stopnie muszą się uczyć. Z tym ,,Spalić bude" to troche przesadziłeś. Troche więcej niż troche.

Shanhaevel 14-04-2005 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez she_devil
Ty to zdolniacha jestes... a mi srednia kolo 4.8 wychodzi :P

Ale znalazłaś sposób na odejmowanie lat (z 11 na 10, strange, eh? :) ).

she_devil 14-04-2005 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
Ale znalazłaś sposób na odejmowanie lat (z 11 na 10, strange, eh? :) ).

Ciii... to tajemnica miała być :P To te kremy odmładzające.

Slajt 14-04-2005 22:11

Ja się nie uczę a mam całkiem niezłe oceny. Jestem strasznym leniem, ale jakoś mi łatwo wszsytko wchodzi jak przeczytam jeden raz. Taki to się ma fart ... Uczyć się oczywiście nie lubię, a robię to tylko przed sprawdzianem. Nie każdym. Z angileskiego się nie uczę i dostaję 6 tylko z fizy zawsze 3 łapię ;p
A wam się radzę uczyć, bo, bo ... nie mam pomysłu ? Bądźcie pozdrowieni !

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:31.