Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   afk - legalne czy nie? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=34259)

Hypnotyzer 11-11-2005 20:56

GM nie musi czekać 15 min;]. Przeważnie taki Macrowiec (lub cokolwiek on tam sobie jeszcze robi) wypowie zaklęcie po paru minutach a nic nie odpowie Gamemasterowi to chyba nie trzeba tutaj nic więcej dopowiadać:] (OWN3D BY GM;]). Przykład takiej "rozmowy":

GM: Hello
Gracz: ...
(mija pare minut)
Gracz: Adura Vita
GM: ?
Gracz: ...
GM: Banned :evul:

Coś jeszcze??
--------------------------------------------------------------------------
A mnie jednak zastanawia ta sprawa. Załóżmy, że ja i mój brat gramy w Tibię. Mamy dwa komputery, to samo łącze, to samo IP. Czy grając w tym samym momencie moglibyśmy zostać ukarani? W końcu gdyby GM zawitał do nas gdy stoimy obok siebie to i moglibyśmy mu zatańczyć jak nam zagra :D ("dance") i ogólnie wszystko. Czy to jest nielegalne? Granie na dwóch komputerach? Oczywiście obydwie postacie na osobnych kontach.

Xybee 11-11-2005 21:24

Podczas gdy grasz na 1 komputerze 2 postaciami jest nie nielegalne , natomiast gdy grasz 2 postaciami na 2 komputerach posiadajacych nawet to samo lacze jest to calkiem legalne :) Pzdr <<<>>>

Xan Arcanist 11-11-2005 21:25

@Hypnotyzer: IMO GM nie miał by prawa Was zbannować :)

Xybee 11-11-2005 21:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xybee
Podczas gdy grasz na 1 komputerze 2 postaciami jest nie nielegalne , natomiast gdy grasz 2 postaciami na 2 komputerach posiadajacych nawet to samo lacze jest to calkiem legalne :) Pzdr <<<>>>

Sorka za blad granie na 1 kompie 2 postaciami jest NIELEGALNE :P

2-D 11-11-2005 21:27

heh

Ta wiadomość została usunięta przez: Dabek. Powód:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dabek
gupi jesteś

AFK LEGALNY !

S.P.M 11-11-2005 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xybee

Obojętnie jak, jeśli grasz dwoma postaciami to dwoma. Wystarczy typowa próba "dance" i wszystko jasne. To _ nie _ jest _ legalne.

M4r3X 11-11-2005 21:33

Dance? Pffff....

A jesli np. dam exit z jednego chara i wyloguje go po 1 min to co ? Bedziesz sie tłumaczył GM'owi!? Wątpie! Nie bedzie miał dowodów iż gralismy na mc.
Ponieważ kazdemu może się zdażyć iż poafkuje sobie dłużej! A ip nie jest ŻADNYM dowodem!

Zdaje mi się iż odpowiedz na to czy afk jest legalny znajdziesz afkująć 15min? ; <

Hypnotyzer 11-11-2005 21:50

Według mnie walnięcie exita będzie uznane za ucieczkę i to chyba byłby wystarczający powód do zbanowania Cię.

Boner3773 12-11-2005 00:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M4r3X
Dance? Pffff....

A jesli np. dam exit z jednego chara i wyloguje go po 1 min to co ? Bedziesz sie tłumaczył GM'owi!? Wątpie! Nie bedzie miał dowodów iż gralismy na mc.
Ponieważ kazdemu może się zdażyć iż poafkuje sobie dłużej! A ip nie jest ŻADNYM dowodem!

Zdaje mi się iż odpowiedz na to czy afk jest legalny znajdziesz afkująć 15min? ; <

haha!!
ale zapominacie o jednym!
posiadanie więcej niż 1 konta jest już nielegalne.

=)

M4r3X 12-11-2005 06:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Boner3773
haha!!
ale zapominacie o jednym!
posiadanie więcej niż 1 konta jest już nielegalne.

=)

Jak udowodnią iż masz wiecej niż 2 ? Jak powtazam ip nie jest dowodem bo dotyczy pojedynczej sieci, np jesli mam lan to na dwóch kompach mam takie samo ip.

@2up.

A kto tu mówi o exicie?

-Dance! ; d
-<W tym momencie dajesz exita>
-Jednym charem tanczysz a drugi nagle sie wylogowywuje!
-GM mysli ze to poprostu 15 minutowy afk i nie zwraca uwagi!

Wiem bo juz raz to widziałem!

A ogulnie to wątpie ze Cipy wstawiają za takie coś ban! Więkoszść banów to acc shar, hacking, acc trade, kills.

A teraz mi powedzcie ilu z was miało uh makera? I grało nim na mc.

Prawie kazdy gracz do 30-40 levelu posiada ową postać! Potem jest na tyle bogaty i hunty mu sie zwracają ze moze pozwolić sobie na kupno wielku bkow!

Off topic: Ladne skille na ten 35 lv ; D

Hypnotyzer 12-11-2005 07:50

Hmm... dosyć ciekawe... trzeba będzie kiedyś przetestować :evul: :P.

Ale podsumowując cały Topic. Na pytanie "afk - legalne czy nie?" ja odpowiadam JEST LEGALNY, ale za to już robienie run itp. spraw i AFKowanie to już NIE JEST LEGALNE;)

@M4r3X
Dzięki:). Trenie zawzięcie;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:22.