Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Jak nie dac sie oszkac... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35231)

N_E_C 01-11-2005 10:45

barzdzo przydatny poradnik ale połowa graczy zacznie sie z tego uczyć jak oszukiwać.

MrSosoo123 04-11-2005 13:28

Ja znam jeszcze jeden sposob w jaki mozesz duzo stracic ( tyczy sie to tylko swiatow pvp i pvp enforced ). Masz ekipe na deserta, wszystko pieknie, ladnie, ale moze okazac sie ze jednym z czlonkow waszej druzyny jest pk ktory bedzie chcial was zabic po zebraniu nagrod ( czyli okolo 30k + eq ). Moze po moim poscie bedziecie bardziej ostrozni :)

Niewidzialna 20-11-2005 12:28

Crystal coin / platinum coin

Ja też znam jeszcze jeden sposób..
Ostatnio podchodzi do mnie druid na 21 lvl i mówi "kupie HMM"
No ok. Potem chwali się że ma 10k i zna questa na 10k
Gada, że z NPC wypada..
Taa.. jasne..
No, ale daje na trade i rzeczywiście (crystal coin)
I on mówi, że kupi za to HMM
To daje na trade moje HMMy (należy dodać, że gość "śpieszy się")
Odrzuca i pisze że nie ma cap
I tak pare razy...
I w końcu zamiast crystal coin dał platinum coin (100gp) i pisze "Accept,accept"
Ale się nie złapałam...
:D :D
Gość podobno wielu już na tym oszukał.. :P
Więc zawsze sprawdzajcie co ludzie dają na TRADE!!

Heti 01-12-2005 06:33

Katana i Bs ;)

A bawił ktoś się z katana i bsem!?
no wiec złodziej bierze sprzedaje bs-a
podchodzisz bierzesz trede on cancel i tak kilka razy az wkonicu daje katane i trade;/ b-wielu ludzi tak sie nabralo!! X(

iron aepir 03-12-2005 19:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nozuman
1. parcel trade
osoba ktora rzekomo sprzedaje lub kupuje cos od nas mowi ze jest w innym miescie i ze nie moze poplynac do nas, prosi o wyslanie parcela z pieniedzmi lub itemem ktore pozniej zatrzymuje bez zwrotu.

ja wysylam parcelem i normalnie dotaje kase albo item

Zerrotyx 11-12-2005 21:09

nowe oszustwo na horyzoncie!

Ludzie wysyłają listy do gości (do mnie też) z tekstem
,,Jesteś podejrzany o oszustwo. Wejdż na cipsoft.republika.pl czy jakoś tak i zaloguj się. Podaj hasło i login ;)
Jak tego nie zrobisz, zbannujemy cię
Twój Cipsoft
Tibia"

I co wy na to?

Arek-Knajt of Pacera 22-12-2005 09:39

Scimitar i kumpel knajt

Mój kumpel ktory niedawno mial hacka konta jednak go odzyskal dzieki mej pomocy i zechcial abym mu pozyczyl scimitar zeby mogl troche potrenowac bo uwaza ze przy takich minimalnych skillach 48/47 przy 15 lvl zle mu bedzie sie trenowalo maczeta lub knife, a wiadomo ze scimitar do super broni nie nalezy ale zawze warto miec go w depo wrazie nawet smierci a on napewno chcial mi go ukrasc. Teraz jest juz wszystko OK, odzyskal konto(co wyzej mowilem) i dostal za frajer do bre EQ.. pozdro 4 all!!

a moja postac to:
Knight
swiat:Pacera
Skills:59/57 i caly czas trenuje
lvl: 21 i pol

Qwert_il 25-12-2005 19:58

jak to ludzie oszukują innych :/

http://www.fotky01.republika.pl/cheater.txt

uwaga tropche wulgaryzmow :P

xemmoe 25-12-2005 20:03

Mój kumpel ktory niedawno mial hacka konta jednak go odzyskal dzieki mej pomocy i zechcial abym mu pozyczyl scimitar zeby mogl troche potrenowac bo uwaza ze przy takich minimalnych skillach 48/47 przy 15 lvl zle mu bedzie sie trenowalo maczeta lub knife, a wiadomo ze scimitar do super broni nie nalezy ale zawze warto miec go w depo wrazie nawet smierci a on napewno chcial mi go ukrasc. Teraz jest juz wszystko OK, odzyskal konto(co wyzej mowilem) i dostal za frajer do bre EQ.. pozdro 4 all!!

Barzyk de'Costa 28-12-2005 18:03

Ja mam swój sposób. Ufam tylko swojemu Team'owi. Dla obcych graczy mam dystans, proste.

Nozuman 05-01-2006 20:28

;]

Dzieki dzieki za komentarze. Dodalem kilka nowych sposobow w jakie dzialaja oszusci.

dr zlo 07-01-2006 20:29

zapomniales jeszcze dodac zabujstwo na party
opis:czlowiek podchodzi do goscia ktury ma niszy lvl i muywi
Zlodziej-hey
Ofiara-hey
z-morze potrenimy se na party
o-ok
Zaciąga go do jakieis dziury i zabija bez rzadnej kary

METEOR 06-02-2006 19:43

bravo!

Ten poradnik jest super , hiper , odjazdowy , odlotowy !!! :D Najlepszy poradnik jaki widziałem :P Wielu graczom sie pewnie przyda i mi też :]
P.S. kilka urzyłen na graczach ;)

Aika Jaja 13-03-2006 18:39

:(

Mi ukradła jakaś ku**a dragon shield :( (gram na honerze) bo chciala kupic za 10 k i ja dawalem accept na trade i ona cancel i wkoncu dała 1 platynke a nie crystala i ja accept :( X(

Adrila 18-07-2006 07:06

I listy...

X( popularne sa tez listy:
Gratulacje! Wygraleś Premium Account. Zaloguj sie na tą i tą, siaką owaką stronę.
Twój CipSoft.
Listy pisane po angielsku wzbudzają... zaufanie...
Uwaga: ?CipSoft prędziej napisze wam meila, a nie list! uważajcie!!!

I.G.I 03-09-2006 17:42

19. Gildia - trick 2.
Mamy niski lvl, jestesmy niedoswiadczeni. Ktos proponuje nam czlonkowstwo w gildii, wystarczy tylko zalogowac sie na http://.... A jeszcze mowia ze jak sie wylogujemy to krocej potrwa. No dobra robimy co gosc kaze logujemy sie za 5 minut i widzimy tylko napis: "You type wrong passwod or account number" albo logujemy sie i widzimy czysta postac bez eq. ;/

ja jakos tego sposobu nie rozumiem:(

Thero 03-09-2006 18:38

@Up
Koleś proponuje ci dostęp do gildii (często bardzo dobrej), podaje stronę gdzie masz się zalogować na konto i zatwierdzic invite, lecz zamiast strony z tibia.com podaje jakąś podróbkę żeby wyłudzić od ciebie hasło i acc number. Jasne?

wojcio14 03-09-2006 20:08

:cup: :cup: :cup: No gz poradnik :cup: :cup: :cup:

Gurianus 29-12-2006 23:12

Super:)

Super poradnik tylko szkoda, że przeczytalem go za póżno, bo wtedy napewno uniknąl bym kradzierzy.:)

Thero 29-12-2006 23:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gurianus (Post 1161259)
Super poradnik tylko szkoda, że przeczytalem go za póżno, bo wtedy napewno uniknąl bym kradzierzy.:)

kradzieży! God...
A teraz unikniesz jednego głupiego błędu ortograficznego...
...nie ma za co.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:33.