Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Reklamy w TV... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=36130)

Samek 23-05-2005 18:43

A widzieliście reklame jak taka babcia miesza coś w garnku czymś co przypomina wibrator albo nim jest zamiast mikserem, nie jestem do końca pewien bo tylko raz widziałem tą reklame:P to jest reklama jakiegos tam kredytu.

@up
Metafora taka:P

spider-bialystok 23-05-2005 19:13

Jedyna fajna reklama to reklama ery-freestyler. Kolo fajnie fikał po budynkach. Parkour Powah!

Pramus 23-05-2005 19:14

Podam moje komentarze do poszczególnych typów Reklam :p :
- Dzwonki itd. na Vivie: Sweety pożal się boże zaraz się pożygam. Żabę można przeboleć, bo Kiedyś w pewnym dennym czaspoismie komputerowym na plycie byl dzwiek z tego 1 filmiku. To bylo tak, ze animacja byla dorobiona do dzwieku, bo ja to slyszalem chyba juz w 2000 roku. NAjgorsza tragedia to Teddy Bear - DNO totalne!!!
- Proszki itd.
W tej reklamie z Panem Zymgutem H. ;) widac dyskryminacje Dzieci przez rodzicow,a mianowicie jakim prawem matka na sluch o hasle "Co jest najbardziej brudne u pani w domu" zawolala syna.....A ten Dubbingowane to jest dopiero SHIT. reklama Calgonu........ baba mówi, "nie zdąże zaprowadzić Maćka do szkoły'" tak, tak, tyle, że w Niemczech jest Steffana, w Rosji Vladimira, a w Japoni Yayami Omaty.

Dobra musze spadac od kompa :p jak sobie cos przypomne to dopisze :D

Descartes 23-05-2005 19:15

@Up: A najdziwniejsi są ludzie, którzy w to wierzą (znam takich): Że skarpetki po wypraniu w 30 stopniach są śnieżno białe i uwaga, suche!
Albo w pewnym piśmie w kategorii z humorem było o pani, która myła szamponem tylko pół głowy, bo tak było w reklamie.

Ja na VIVE mam (miałem) sposób - jak na VIVA leciały kurczaczki i te sprawy to słuchałem VIVA+, a jak tam też leciało to ścierwo (zwykle o tej samej porze są reklamy) to włączałem sobie VIVA PL i sobie słuchałem. Ale odkąd na VIVA PL ten szajs zaczęli puszczać to słucham .mp3 z kompa. >_<

PS A kto to jest Zbyszek? xD

Radek 666 23-05-2005 19:31

Co do długości reklam, to przyznam przesada. Kiedyś(Jakiś rok-2 lata temu) reklamy trwały góra po 5 minut, ale w sumie telewizja zarabia, a filmy, seriale, bajki itp. lecą jedynie po to by oglądalność nie była prawie równa zeru, bo kto by chciał godzinami siedzieć przed TV i oglądać w kółko te same reklamy.

Shanhaevel 23-05-2005 20:17

Albo Chupa Chups... Jak słyszałem dubbing to na myśl przywiodło mi rok 1992... Żałosne...

ciemne dropsy 23-05-2005 20:22

Reklamy jeszcze moge przebolec, ale sposob w jaki moj ojciec je komentuje to juz ciezko

joey 23-05-2005 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Taśkwa
@up
to jest Jetix (albo jakoś tak) i tam znalzłem coś gorszego od reklam! Teledysk zespołu Top Kids. Grupa ~12 latków robiących Hip-Hop!! Wole tampobelle

o masakra... jak ja nienawidzę tego klipu! to jest takie puste...
normalnie ataku (c?)histerii dostaje jak to widze. z 2 strony miło pojechać na imperzę do fox kids żeby obrzucać mięsem tych frajerów
"tandeta płynie wieszchem, a sztuka na dnie"

@topic
najgorsze reklamy to są proszków, leków (takie tandetne...)

Thimburd 23-05-2005 20:50

Polskie reklamy to ogólnie zmora każdego widza. Badziewne, długie i głupie... argh! Jedyne fajne reklamy ma Plus GSM (Mazy rox!)!!!

she_devil 23-05-2005 20:56

Ja tam lubię niektóre reklamy [Szkolni Przyjaciele. plus gsm, BAMBOOCHA!] i ogólnie to dla mnie reklamy są czasem wazniejsze od filmu ;]

Edit: ale z xalych sil nie nawidze reklamy Cilitu BANG.

Gunir 23-05-2005 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Jedyna fajna reklama to reklama ery-freestyler. Kolo fajnie fikał po budynkach. Parkour Powah!

Ekhm, przecież to reklama Blueconnect.

Raul 23-05-2005 21:07

Przecież najlepsze są reklamy Plus GSM z kabaretem MuMio w roli głównej. :D Do niedawna uważałem Ani Mru-Mru za najlepszy kabaret, lecz MuMio są narazie jak dla mnie nie do przebicia. ;) Ale to przecież temat o reklamach, nie o kabaretach. Najgorsze reklamy to te z tym cienkim dubbing'iem, Perwole, Calgony i inne.

Jak widać uda się nam czasem stworzyć fajną reklamę, ale niestety większość to takie komercyjne gnioty...

spider-bialystok 23-05-2005 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul
Jak widać uda się nam czasem stworzyć fajną reklamę, ale niestety większość to takie komercyjne gnioty...

A widziałeś kiedyś reklamę niekomercyjną? ;P

@Kamos
Blueconnect to jedna z usług ery, a nie oddzielna firma ;P.

kaczi 23-05-2005 21:22

Fajna reklama była ery bodajże ( Siema Jaro, jak jest? ) I to było spox. A teraz to plusa.

A tak to reklamy sux!

Tasior 23-05-2005 21:22

@Spider-bialystok
ja widziałem!! zrobiona dla jaj reklama JM! którą tylko ci którzy juz zapłacili moga obejrzeć :P

p.l 23-05-2005 21:35

Jeden z powodów dlaczego od bardzo dawna nie oglądam telewizji (tylko czasami). Choć pamiętam, ostatnio oglądałem film na TV u koleżanki, to w przerwie na reklamy poszedłem się odlać, po następnych 5 minuach stwierdziłem że wrócę do domu, no i wróciłem do domu a reklamy właśnie się skończyły -.-

Slagolash 23-05-2005 22:58

Reklamy jak reklamy, muszą istnieć, by koncerny które je wydają mogły zarabiać...niestety, denerwują one sporą część telewidzów. Najciekawsze filmy przerywane są co ~20 minut na dokładnie drugie tyle...a najgorsze jest to że poziom reklam znacznie spada-niektóre są tak denne, że oglądanie i słuchanie po raz dwusetny textów typu : "czystość bez cienia wątpliwości" czy "aplikacja rewelacja" moze naprawdę zdołować :P
Czasami nie wiem co myslec o reklamach ;p

Tasior 24-05-2005 07:06

A teraz z innej beczki:
Piątek wieczór, oglądasz Canal +, leci jakiś zaje.bisty film, zero reklam, a tobie po tej trzeciej puszce Małpy Dju czy innej Koli chce się siusiu, wtedy to poprostu błagasz o reklame (choćby amplikacji-rewelacji :P)

A w Gazecie Telewizyjnej co tydzień jest Fabryka Opakowań Szklanych która bez reklam by nie wychodziła

Liado 24-05-2005 08:47

Kiedyś najepsze było audio-tele. Te ich trudne pytania.
Pan Juzek który od 14 lat naprawia pralki to:
a) Pan Juzek który od 14 lat naprawia pralki
b) Archwimilimiłopotopoczerpaczkiwiczanin
c) wielki-stwonóg-potwór-z-Loch-Ness
Dzwoń pod numer 0700700700 (20zł-min.) przez 20min. i podaj poprawną odpowiedź a otrzymasz super, hiper, mega multimedialny mikser do robienia kaloryferów z melodyjką!!

Shanhaevel 24-05-2005 09:08

Mi się chce żygać jak widzę reklamę Hops i Chupa-Chups (jakość dubbingu gdzieś z lat 90). -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:06.