![]() |
Cytuj:
P.S. Panie Jagoodka, niezbyt lubię jak się przekręca "Wieszok" w "Wieszak", a nie wiem jakim cudem udało ci się to przeinaczyć. W ogóle takie przekręcenia nicków oznaczają jedynie brak szacunku dla ludzi więc lepiej następnym razem sprawdzaj czy poprawie piszesz bo jeszcze ktoś potraktuje ciebie tak samo. Cytuj:
|
Cytuj:
mouhahahahahahahaahhahaahhahaha.......... ROTFL Bana mu! Przecinków nie miał i napisał ze "Elfy" to niedopuszczalna forma! Do pudła z nim! Żeś sie uparł.Wszyscy krytykuja to ty nie bedziesz gorszy nie... Jakby tak sprawdzali i oceniali modkowie wszystkich użytkowników to 3/4 by bana mieli.Na kazdego sie cos znajdzie.... |
Cytuj:
|
widze, ze o fantasy nie ma z kim gadac. Jak chcecie takiej poprawnosci to macie, prosze ja was bardzo. Elfy to dopuszczalna forma!! (sic), dobrze, ze mistrz Tolkien tego nie słyszy, bo owszem lesne elfy, ale elfOWIE wysokiego rodu. Tak samo orkowie itp. a propos- co to sa gry horroy? Serio-nie wiem
Ja tam lubie czytac fantasy, grac w rpg fantasy i ogolnie kocham fantasy :P |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
P.S. Będziemy się tu kłucić o odmiane słów? Elfy, Elfowie - to samo znaczy więc w czym problem... |
Cytuj:
2. Nie chcemy takiej poprawnosci na sile. Ale jesli widzi sie slomke w czyims oku, a nie widzi belki we wlasnym... 3.Elfy wysokiego rodu, jak i elfowie wysokiego rodu brzmi prawie identycznie. Slownikowo obie formy sa poprawne, a wiec mozna stosowac obu. Ja to postrzegam tak : jesli chodzi o caly rod - elfy, jesli dana grupa : np elfowie wysokiego rodu. 4. Zaczynamy sie rozdrabniac ;) @UP : silent hill, a nie sillient :P |
Poprzednicy juz mnie wyreczyli w tym co mialem powiedziec.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie. Zobaczymy te Twoje wspaniale gry? |
stary udowodniłeś że czytałeś prolog władcy pierścieni, udowodniłeś że czytałeś rowież przypisy z tylu książki ale co z tego, do stworzenia gry nie wystarczy znajomość książek, ale co sie bede rozpisywał, zrób tą gre, pokaż ją na światło dzienne, zademonstrój gotowy projekt to wtedy pogadamy
|
no jesli w/g was nie ma roznicy- elfy a elfowie, bo "prawie identycznie brzmi" to respekt!
|
Tolkien zapoczątkował gatunek fantasy tak? To ja jestem arcybiskup. Tolkien ROZPOWSZECHNIŁ fantasy, gdyż był bardzo dobrym pisarzem. Nie próbój wmawiać obecnym w tym temacie osobom, że nie znają się na fantastyce, gdyż, jak sądze, nie rozmawiałeś z nimi o tym. Po przemyśleniu sprawy doszedłem do wniosku, że możesz, a nawet powinieneś pisać o twoich postępach w tworzeniu gry.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
To tak jak ja bym sie klocil o to czy szklanka jest w polowie pelna czy pusta. Jak powiem elfy - wszyscy mnie zrozumija. Jak powiem elfowie - tez. Wiec o co tu walczyc? Pozaty z tego co mi wiadomo wszystko zalezy od kaprysu tlumaczacego;] I wlasnie - co z twoja gierka? Z checia bym ja skrytykowal! |
Slowo 'elfowie' określa tylko ta najwyższą z grup - elfów wysokiego rodu. Pozostałe - jak naprzykład ELFY LEŚNE (nie ELFOWIE) - stosują właściwą polskiemu językowi odmianę.
Co do 'krasnoludy' i 'krasnoludowie', już od wielu, wielu lat fani toczą batalie, nie mogąc się zgodzić, która wersja jest bardziej poprawna. I na co wpadli? Na słowo 'krzaty'... Fakt, nie ma gier horrorów. Ale są tzw. survival horrory, cold horrory, adventure horrory... I cała masa gier z podgatunku horrorów. Doh. Nie kłóć się o fantasy, jeśli gówno o nim wiesz. I nie udawaj, że jesteś twórcą gier, kiedy babrzesz się w RPG Makerze. Bo to tak, jakbym zrobił grę tekstową w pascalu i powiedział, że jestem lepszym programistą od Carmacka. |
@Up:
"Krzaty" są chorym wymysłem jednego z tłumaczy WP. Btw. on nawet przetłumaczył nazwisko Baggins (Bagosz), a z Aragorna zrobił Łazika :D |
Cytuj:
|
...
Mi sie ten pomysł podoba...zobaczymy za jakiś czas jak idą postępy i wtedy będizemy oceniac a nie zanim jeszcze czegokolwiek sie dowiedzielsimy...
|
Matek Uciekaido- jak powiesz do kogos przyszlem do sklepu i jak powiesz przyszedlem do sklepu to tez zrozumieja o co chodzi :P , jednak w tym przypadku jakos polonisci maja prawo toczyc boje o wymowe. A jeden kolega powiedzial, ze gowno wiem o fantastyce - to juz dla takiego respekt zupelny, mowi, zebym na innych nie mowil, ze sie na fantasy nie znaja skoro sam sie nie znam...Nie bede dalej tlumaczyl-w ogole-chcecie to sobie w tym temacie piszcie, ale ja mam dosc-rzuciliscie sie wszyscy jak sepy i teraz tylko dobijacie . NArx all
|
...czyli nie zobacze tych gier..
|
Cytuj:
Ps. JA tez ich nie znam ;) Ale coz - autor widac nie chce pokazac tak miernemu ludowi, jakim my jestesmy, swoich gierek... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:42. |