Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Boots of haste a szybkość (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=40524)

Rooss 06-07-2005 09:48

Ja na swojej postaci na 40lvl knightem z bohami przeganialem 73knighta bez bohow,chyba jest jakas roznica.

Elex 06-07-2005 10:02

BoHy daja szybkosc rowna +20 lvli... Zrodlo www.tibianews.net a nie tak jak ktos mowil 20% lvl... nOob plx

kidler 06-07-2005 10:38

Powiedzmy, ze masz 10lv i uzywasz:

Haste: biegasz jak 33lv
Strong haste: biegasz jak 65lv
Boots of Haste: biegasz jak 30lv
Time ring: biegasz jak 40lv

Haste + Boots of Haste + Time ring: biegasz jak 83lv
Strong haste + Boots of Haste + Time ring: biegasz jak 115lv

@edit

I of cuz banda nic nie wiedzacych o grze ludzi bedzie sie klucic...

Cytuj:

Bez wątpienia. Może zrób małe wyścigi?
załóż bohy time ring włącz strong haste i poproś kogoś na lvlu 100-110 żeby się wyścigował. Przecież z tym swoim "115" lvlem na pewno go prześcigniesz
O ile idziesz, ze jesli on nie bedzie uzywal zadnych wspomagaczy typu BOH to tak? Naucz sie czytac ze zrozumieniem, i pisac poprawnie.
Na dowod http://www.erig.net/speed.php geniuszu. Ale ty pewnie i tak jestes madrzejszy od ekipy tego serwisu.

Cytuj:

to dziwne te twoje doswiadczenia :D pomiedzy 37 a 38 jest taka sama roznica jak mieczy 23-25. Z tego co pisze to wynika ze efekt widac dopiero od 38 levela? :D TO chyba jasne ze z lev na lev szybkosc wzrasta ..Nie wiem jak Ci to tlumaczyc :D to bardzo trudne do zrozumienia ;) i taaaak.. masz racje z Twojego BOGATEGO (prawda?) doswiadczenia wynika ze do 38 lvla nie widac roznicy
Tu mnie rozbawiles do lez, miedzy np. 10 a 11lv, 200 i 201lv przyrost predkosc jest taki sam!

Cytuj:

Jezu... dziecko chodzi mi o to ze POMIEDZY 37 LEVELEM A 38 LEVELEM RÓZNICA W PSZYSPIESZENIU JEST WIEKSZA NIZ NP. POMIEDZY 1 A 2.
Hahaha...

Cytuj:

To ja wam teaz wsztystko wytłumacze

Wsza Postac Biega szyciej na lvl :
11
21
31
41
Czyli Np Jak ma sie 21 a kolega ma 30 to biegacie tak samo ...
Ale jezeli kolega ma 31 to juz Biega o wiele szybciej...
Wiem to z wlasnego doswwiadczenia
Muehehehehehehe!!! Ja nie wiem skad wy bierzecie te teorie.

Macios uhmaker 06-07-2005 11:03

mi sie wydaje, ze Boh takjakby dodawaly ci lvl( w szybkosci oczyswiscie), naprzyklad jakbys mial 30 lvl to zasuwasz jakbys mial np 55(?)lvl

Elex 06-07-2005 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macios uhmaker
mi sie wydaje, ze Boh takjakby dodawaly ci lvl( w szybkosci oczyswiscie), naprzyklad jakbys mial 30 lvl to zasuwasz jakbys mial np 55(?)lvl

LoL! To se zobacz http://www.tibianews.net/article.asp?Id=291

BoH are worn in the shoe slot of your character and increase your movement +40 points. This equals a gain of 20 levels in terms of speed. The good thing is, that they never wear out. The downside however is that they offer no protection (arm: 0).

Ty myslisz ze jestes madrzejszy od ekipy z tibianews? Zanim cos napiszesz to najpierw pomysl!!

medivh 06-07-2005 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artezz
A według mnie <na moich własnych doświadczeniach> to zrób 38 lvl i wtedy jak biegasz w bohach to widac roznice. :) Wystarczy zrobić level :)

Hua hua hua :D taak. Na 38 widac roznice a na innym juz nie :D Ciekawe :P a tak na serio to uwazam ze daja i to duzo. Ja latam w P secie na 36 lvlu i zbieram na bohy. Kiedys qmpel mi dal i jak jeszcze rzucilem haste to naprawde efekt byl wspanialy :P

Arathorn 06-07-2005 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kidler
Powiedzmy, ze masz 10lv i uzywasz:

Haste: biegasz jak 33lv
Strong haste: biegasz jak 65lv
Boots of Haste: biegasz jak 30lv
Time ring: biegasz jak 40lv

Haste + Boots of Haste + Time ring: biegasz jak 83lv
Strong haste + Boots of Haste + Time ring: biegasz jak 115lv

załóż bohy time ring włącz strong haste i poproś kogoś na lvlu 100-110 żeby się wyścigował. Przecież z tym swoim "115" lvlem na pewno go prześcigniesz
:p

De'sH 06-07-2005 16:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathorn

Zrodlo tych danych jest z tibianlibrary, no i moze zle to zrozumiales, ale koles na tym lvlu ktory ma po dodaniu 20 lvl z bohow 80% z utani gran hur i ilus tam z t ringa ma takie "rate" jak 115 lvl bez wspomagaczy ;]

medivh 06-07-2005 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathorn

Zgadzam sie z Toba. Ja jak czasem ide z kims na 50 lvlu i biegniemy tak samo (a mam mniejszy lev o 10) to ludzie pytaja czy mam bohy. Niestety nie mam... ale to tez w duzej mierze kwestia lagow. Nie chcial bym kogos urazic ale jak czytam post w stylu : jak zalozysz time ringa, bohy etc. a pod spodem czlowieczek pisze ze ma 15 level to jakos to smiesznie wyglada :P Mowiac prosciej jak zwykle low levele maja najwiecej do powiedzenia. I zaloze sie ze wiekszosc ludzi wypowiadajacych sie w tym temacie nie mialo nawet raz bohow, time ringa. Wyczytaja cos tam , gdzies i mowia ze bohy daja xx , a time ring daje xx. A taki czlowiek jak Arathorn (widac nie jakis noob) mowi po prostu jak jest... Wie z wlasnego doswiadczenia ze czlowiek ktory zalozy itemy przyspieszajace nie pomoga w dogonieniu 100 lvla +. I ja sie z nim calkowicie zgadzam =)

Rooss 06-07-2005 19:14

Zgadzam sie z toba medivh.Ja na swojej postaci jakos nosze bohy od 25lvl i widze rózniec w bieganiu i to wielka.

De'sH 06-07-2005 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avalanche
Moze masz jakiegoś buga, że ci bohy nie przyśpieszają. Kolega też tak ma. Z bohami czy bez - żadna różnica :P

taaaaaaaa a kolega mojego psa brata blablabla...

@topic: bohy przyspieszaja o 20 lvl np. ja swoim palkiem biegam jak 76 juz lvl, znaczna roznica widoczna jest kiedy sie z kims scigam. <w moim przypadku gs:P> I napewno nie ma czegos takiego jak bug, ktory nie pozwala na zwiekszenie predkosci przez bohy ;s, ja bohy nosic zaczalem na 45 lvl ;]

Artezz 06-07-2005 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez medivh
Hua hua hua :D taak. Na 38 widac roznice a na innym juz nie :D Ciekawe :P a tak na serio to uwazam ze daja i to duzo. Ja latam w P secie na 36 lvlu i zbieram na bohy. Kiedys qmpel mi dal i jak jeszcze rzucilem haste to naprawde efekt byl wspanialy :P

omg -.-" pisze ci przeciez ze na wlasnych doswiadczeniach, a mam dopiero 40 lvl -.-" of korz ze na wyzszych tez widac roznice ale mi chodzilo ze miedzy 37 lvlem a 38 jest roznica...

medivh 06-07-2005 19:59

Cytuj:

omg -.-" pisze ci przeciez ze na wlasnych doswiadczeniach, a mam dopiero 40 lvl -.-" of korz ze na wyzszych tez widac roznice ale mi chodzilo ze miedzy 37 lvlem a 38 jest roznica...

to dziwne te twoje doswiadczenia :D pomiedzy 37 a 38 jest taka sama roznica jak mieczy 23-25. Z tego co pisze to wynika ze efekt widac dopiero od 38 levela? :D TO chyba jasne ze z lev na lev szybkosc wzrasta ..Nie wiem jak Ci to tlumaczyc :D to bardzo trudne do zrozumienia ;) i taaaak.. masz racje z Twojego BOGATEGO (prawda?) doswiadczenia wynika ze do 38 lvla nie widac roznicy :D:D:D:D

Nethi 06-07-2005 20:07

Hmm shymhuck ... czyzby Lord Shymhuck ? Ja tez jestem z xantery :] Chlopak kupil bohy i nie chce narazie w nich chodzic zeby ich nie stracic po smierci :P Tak mi sie wydaje przynajmniej ... Pozdra 4 all from Xantera

paw3 06-07-2005 20:14

heh bohy przyspieszają o 30% tak jak time ring dlatego na niższych lvl nie widać różnicy szybkości, według mnie przed 50 lvl bohów nie opłaca się kupować. Właśnie ze względu na nikłe przyspieszenie jak i na to że łatwo je stracić. :p

Artezz 06-07-2005 20:15

Cytuj:

to dziwne te twoje doswiadczenia :D pomiedzy 37 a 38 jest taka sama roznica jak mieczy 23-25. Z tego co pisze to wynika ze efekt widac dopiero od 38 levela? :D TO chyba jasne ze z lev na lev szybkosc wzrasta ..Nie wiem jak Ci to tlumaczyc :D to bardzo trudne do zrozumienia ;) i taaaak.. masz racje z Twojego BOGATEGO (prawda?) doswiadczenia wynika ze do 38 lvla nie widac roznicy :D:D:D:D

Jezu... dziecko chodzi mi o to ze POMIEDZY 37 LEVELEM A 38 LEVELEM RÓZNICA W PSZYSPIESZENIU JEST WIEKSZA NIZ NP. POMIEDZY 1 A 2. A jak masz inne zdanie to OK. No i pisze ze według mnie.. każdy człowiek ma prawo do pomyłki -.-"
BUZKA :*

medivh 06-07-2005 20:46

Cytuj:

Jezu... dziecko chodzi mi o to ze POMIEDZY 37 LEVELEM A 38 LEVELEM RÓZNICA W PSZYSPIESZENIU JEST WIEKSZA NIZ NP. POMIEDZY 1 A 2. A jak masz inne zdanie to OK. No i pisze ze według mnie.. każdy człowiek ma prawo do pomyłki -.-"
BUZKA :*

A ty pomylek masz duzo :P (wiem ze jestem wredny ^.^) na 1 czy 2 lvlu nie mozna zdobyc bohow ^^ Chodzi mi po prostu o to ze to nie jest tak jak napisales ze akurat najwieksza roznice widac pomiedzy 37 a 38 :P Hmmm... nie pisz do mnie "dziecko" bo mam TROSZKE wiecej niz twoje 15 :P

Artezz 06-07-2005 20:56

mmmmm.. Chodzi mi o to ze na tym levelu ta różica jest bardziej widoczna niz na nizszych. i zapomnialem co mialem dalej napisac............. ;( :p

Sozemego 06-07-2005 20:58

Cytuj:

A ty pomylek masz duzo :P (wiem ze jestem wredny ^.^) na 1 czy 2 lvlu nie mozna zdobyc bohow ^^ Chodzi mi po prostu o to ze to nie jest tak jak napisales ze akurat najwieksza roznice widac pomiedzy 37 a 38 :P Hmmm... nie pisz do mnie "dziecko" bo mam TROSZKE wiecej niz twoje 15 :P

skoro jestes wredny to idz sobie prosze :)

omg jaka roznica bedzie jak sie dowiesz ile ci przyspieszaja bohy czy inny stuff.
jak bedziesz to wiedzial/nie wiedzial, to bedzie cie przyspieszalo tak samo. Ja nosze przy sobie time ringa i zakladam w sytuacjach krytycznych i nie zastanawiam sie czy to przyspieszylo mnie o 5% czy o 50 leveli czy iles tam...
nos i tyle
ha tez jestem wredny i ide sobie ;<

Marcin of shadow 06-07-2005 21:15

Tylko ty nie widzisz ze szybciej biegassz popros jakiegos goscia na twoim lev zebyscie sie poscigali niech on nie ma boh zobaczysz odczujesz roznice. A po za tym jestes conajmniej dziwny miec bohy i ich nie nosic lol??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:50.