Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Kto prezydentem, hm? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=40728)

Gufat III 04-07-2005 10:20

Ja odnosze takie mało wrażenie że Polacy to jednak lubią cierpieć. Cały czas wybierają szkoczków politycznych, tak naprawde myśląc że pojawiła sie nowa partia - nowi ludzie. Troche demagogii i już tracą głowę. Czemu by nie dać sznasy takim Giertychom czy Kaczyński którzy nie rządzili? Ja wiem że Romuś Giertych jest do nieczego, ale Maciej to już ktoś... A Kaczuchy... Cóż muszą walczyć o prerstiż i o elektorat... Chodzi o głosy tej mniej liberalnej części społeczeństwa ;-)

Ashlon 04-07-2005 10:51

Ja nie mam kandydata i nie interesuje mnie to - jak zwykle, wszyscy naobiecuja cudow, wygraja kadencje i "ni ma piniedzy, panie, to z czego ja mam zrobic?", "ja? obiecywalem? kiedy?". A nastepnie wychodzi na swiatlo publiczne afera, z ktorej pan prezydent zgarnal 2mld zlotych -.- Dzieki, ale to nie do mnie.

Dan the Automator 04-07-2005 11:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gufat III
Ja odnosze takie mało wrażenie że Polacy to jednak lubią cierpieć. Cały czas wybierają szkoczków politycznych, tak naprawde myśląc że pojawiła sie nowa partia - nowi ludzie. Troche demagogii i już tracą głowę. Czemu by nie dać sznasy takim Giertychom czy Kaczyński którzy nie rządzili? Ja wiem że Romuś Giertych jest do nieczego, ale Maciej to już ktoś... A Kaczuchy... Cóż muszą walczyć o prerstiż i o elektorat... Chodzi o głosy tej mniej liberalnej części społeczeństwa ;-)

Maciuś = Roman. Wybacz, nie mam ochoty na pierdoły pokroju IV RP. Pozatym jeden holokaust juz mieliśmy.
Kaczyński - pfff narzędzie w rękach LPRu. Sio.

Ghost Nieudany 04-07-2005 12:30

Kaczyńscy - sio. Mają plany tak pokręcone, że w większości wypadków będą beznadziejne skutki...

R. Giertych - nie, dzięki. Nie będę głosował na zacietrzewiałego idiotę który nic nie robi, tylko opowiada głupie dowcipy w TV, a na posiedzeniach pieprzy o Żydach, masonach i koalicji anty-polskiej...

Lepper - też nie potrafi robić nic innego jak Giertych - wydziera się tylko "Złodzieje! Oszuści! Kradniecie polskie pieniądze!" mimo, że sam kradnie i miał kilka ślicznych spraw w aktach.

Cimoszewicz - nie, to czerwony komunista. Gość jest dla mnie po prostu spalony - nie wierzę w nagłą zmianę.

Tusk - to nawet sensowny kandydat... Cóż, jakbym miał głosować, to na niego. Ma niezłe, sensowne plany...

Religa - IMHO nie nadaje się na polityka - mógłby pełnić funkcję reprezentatywną, ale do podejmowania poważnych decyzji i zarządzania państwem się nieszczególnie nadaje.

Korwin-Mikke - idiota. Zgłosił się do EuroParlamentu, bo chciał "zniszczyć UE od środka". To po prostu gość, który się nie nadaje do niczego, nawet do opowiadania kretyńskich dowcipów - za politykę się nie powinien brać, bo to po prostu klon Romusia Giertycha z równie anty-europejskim nastawieniem.

PiXik 04-07-2005 13:06

w sondzie zagłosowałem na leppera jak inne 10osób,dlaczego?ano tak jak mówi jeszcze nie rządził to dajmy każdemu szansę,o.0śmieszny powód nie?wy się łudzicie że następny prezydent nie będzie kradł etc?lool

Pogromca pk 04-07-2005 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost Nieudany
Religa - IMHO nie nadaje się na polityka - mógłby pełnić funkcję reprezentatywną, ale do podejmowania poważnych decyzji i zarządzania państwem się nieszczególnie nadaje.

Religa na polityce troche sie zna - badz co badz, jest senatorem.
Poza tym, zaden prezydent nie rzadzi panstwem sam - ma od tego doradcow. Sam decyzji nie podejmuje, tak jak on musi zatwierdzac/odrzucac ustawy sejmu, tak sejm robi z jego ustawami (jesli prezydent jakies zglosi). Z tego co pamietam, tak to dziala. Bardziej liczy sie to, jakie ma plany. Wiem, ze Religa stawia na edukacje, i wiem ze takiemu czlowiekowi mozna zaufac.
Taki Kaczynski zna sie moze bardziej, ale za nic w swiecie nie chcialbym, zeby byl prezydentem. Moglbym go nie odroznić od premiera (jesli brat by nim zostal). Poza tym, ciagle pamietam jego tekst (nie wiem ktorego z braci) "Spieprzaj dziadu". :p

Gufat III 04-07-2005 14:18

A Tusk to pomyje po AWS i wszystkiego co było przed 89' rokiem. Na dłuższą metę nikogo sensownego nie ma. IMO Najbardziej nadaje sie Kaczqa jak już wspomniałem,.

Tasior 04-07-2005 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Religa na polityce troche sie zna - badz co badz, jest senatorem.
Poza tym, zaden prezydent nie rzadzi panstwem sam - ma od tego doradcow. Sam decyzji nie podejmuje, tak jak on musi zatwierdzac/odrzucac ustawy sejmu, tak sejm robi z jego ustawami (jesli prezydent jakies zglosi). Z tego co pamietam, tak to dziala. Bardziej liczy sie to, jakie ma plany. Wiem, ze Religa stawia na edukacje, i wiem ze takiemu czlowiekowi mozna zaufac.
Taki Kaczynski zna sie moze bardziej, ale za nic w swiecie nie chcialbym, zeby byl prezydentem. Moglbym go nie odroznić od premiera (jesli brat by nim zostal). Poza tym, ciagle pamietam jego tekst (nie wiem ktorego z braci) "Spieprzaj dziadu". :p

Jedyny sensowny powód żeby zagłosować na Kaczyńskiego ;). Ja wybrałem Cimoszewicza z powodów znanych (tylko mnie ale co tam)

janek@ 05-07-2005 00:13

ja tam glosuje na relige nie wiem dlaczego ale niech tam bedzie XD

wszyscy politycy to oszusci i nie dotrzymaja slowa no chyba ze ktos ma dobre serce

AdamS_ 05-07-2005 08:37

Tusk rulez.Ma na razie najwięćej głosów i wogółe jest fajny :D

Kondzio 05-07-2005 10:36

Lepper. Z ciekawości

djkuter 05-07-2005 16:07

prof. Maciej Giertych - najbardziej mi pasuje (przeciw pedałom, uniosceptyk, narodowiec)

Zbigniewa Religę - lekarze do przychodni...
Donalda Tuska - PO czyli kolejne "wcielenie" AWS
Włodzimierz Cimoszewicz - komuch :/
Andrzej Lepper - cóż, z motyką na słońce sie rwie
Lech Kaczyński - "kolega" z AWS-u (dla wszystkich, którzy uważają L.Kaczyńskiego za "narzędzie LPR: http://wszechpolacy.pl/t.php?id=1086

Dan the Automator 05-07-2005 16:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez djkuter
(dla wszystkich, którzy uważają L.Kaczyńskiego za "narzędzie LPR: http://wszechpolacy.pl/t.php?id=1086

ROTFL! Jaki bełkot!

Parys 05-07-2005 16:35

Cytuj:

prof. Maciej Giertych - najbardziej mi pasuje (przeciw pedałom, uniosceptyk, narodowiec)
Jak to nie jest komuch to ja jestem Ziomisława -,- Sam pomagał gen. Jaruzelskiemu, a teraz to chce go za wszystko winić. Przeciw pedałom? A co Ci oni przeszkadzają? Uniosceptyk? No pewnie, lepiej iść w strone Rosji. Wszyscy idą od, a my do Rosji.

Edit
Proponowałbym zamknąć temat. Jak widzimy, niektóre komentarze to śmiać się chce. "Ja bym głosował na tego bo jest fajny" Ehh..

Jak mówimy o Polityce to look:
http://www.geocities.com/wyrons/
:D

djkuter 05-07-2005 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys
Jak to nie jest komuch to ja jestem Ziomisława -,- Sam pomagał gen. Jaruzelskiemu, a teraz to chce go za wszystko winić. Przeciw pedałom? A co Ci oni przeszkadzają? Uniosceptyk? No pewnie, lepiej iść w strone Rosji. Wszyscy idą od, a my do Rosji.

Edit
Proponowałbym zamknąć temat. Jak widzimy, niektóre komentarze to śmiać się chce. "Ja bym głosował na tego bo jest fajny" Ehh..

Jak mówimy o Polityce to look:
http://www.geocities.com/wyrons/
:D

komuch - roftl - mało z krzesła nie spadłem. Zobacz na jego ojca - Jędrzeja Giertycha. Jednego z największych przedwojennych działaczy narodowych. Rada przy p. Jaruzelskim była wtedy jedenym forum na którym opozycja mogła powiedzieć to, co chciała powiedzieć i nie iść do więzienia. Cześć z opozycji jednak nie weszła do niej i dziś się tym szczyci.

uniosceptyk, a nie eurosceptyk, nie jest przeciw Europie zjednoczonej, ale nei tej formie Unii Europejskiej - Europa Ojczyzn nie Europa Regionów. Unia się już sypie, jak wstąpi do niej Turcja i Izrael (sic!) to już będzie znak, że koniec jest bliski. Szwajcaria i Norwegia prosperują dobrze mając podpisane tylko umowy o handlu z UE. Cała Unia nie jest zła, ale więcej jest minusów niż plusów.

Wiślaczek 05-07-2005 19:45

@Up
Cytuj:

Na progu wolnej Polski, latem 1990 r., Maciej Giertych rusofil staje się jednodniowym bohaterem wielkiej włoskiej gazety "La Stampa". "Nie powinniśmy nigdy zapominać - mówi włoskiej reporterce - że największe zagrożenie dla nas zawsze przychodziło z Niemiec, toteż jest w interesie Warszawy, by pozostać w sprzężeniu z Moskwą, nie opuszczać Paktu Warszawskiego ani RWPG, zwalczać ruch litewski niepodległościowy i odmawiać przystąpienia do Wspólnoty Europejskiej; do tego tygla w stylu amerykańskim, który pragnie zniszczyć Polskę swoim kapitalizmem bezosobowym, kosmopolitycznym, cudzoziemskim. Natomiast w naszym interesie jest Wspólny Dom Gorbaczowa, bo w nim nikt nie zrezygnuje z własnej suwerenności i dlatego że ZSRR będzie dobrze włączony do Europy". W rozmowie z "La Stampą" Giertych wyraża podziw dla gen. Jaruzelskiego i ma nadzieję na długie jego panowanie.
I co pan powie na to?

www.giertych-stop.kom.pl

Edit:
Cytuj:

. Szczególnie krytycznie oceniałem to, iż w 1986 r. wszedł w skład Rady Konsultacyjnej przy przewodniczącym Rady Państwa gen. Wojciechu Jaruzelskim, którą cała antykomunistyczna opozycja solidarnie bojkotowała.
Slowa Aleksandra Hall-bylego czlonka Społecznej Rady Prymasowskiej.

kaczi 05-07-2005 19:56

Głosuję na Kaczyńskiego ponieważ mam nadzieję że zwycięży wkońcu Prawica.

Mam nadzieję, że wygra on lub Tusk.

Bo lewica z czym mi się kojarzy to leci tak:

Lewica=SLD=Lech Miller=Synowiec/Olszewska=Korupcja=Opole.

Przez to SLD Opole zostało ogłoszone przez TVP państwową stolicą korupcji .

djkuter 06-07-2005 10:43

@wislaczek
<roftl> nie no ja nie mogę... Często wypowiedzi Giertycha są wyrwane z kontekstu (http://fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=643053). A ten tekścik z tej strony jest wręcz śmieszny. Po człowieku wywodzącym się z rodziny narodowej wypowiadanie takich słów jest jak myślenie, że górnik po wyjechaniu "na powierzchnię" poprosi w filiżankę herbaty i tomik poezji. może ktoś kto to łumaczyl "pomylił" się celowo. A co do rady to wiedz, że tylko srodowiska KOR-owskie nei weszły i dziś się tym szczycą. A M. Giertych też był w radzie prymasowkiej. A w tym "oddaniu" Rosjanom nie chodzi o zostanie wasalem, tylko o dobre stosunki sądziedzkie. Rosja jest naj o wiele bliższa od Niemiec.

Ashlon 06-07-2005 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez djkuter
Rosja jest naj o wiele bliższa od Niemiec.

Co jak co, ale nie mowilbym, ze blizsza. Wg mnie rowna - tak samo w przeszlosci wbijala nam noz w plecy, jak Niemcy nam w serce :P

Krzesław 06-07-2005 11:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Co jak co, ale nie mowilbym, ze blizsza. Wg mnie rowna - tak samo w przeszlosci wbijala nam noz w plecy, jak Niemcy nam w serce :P

Ale Niemcy się z nami pojednali, a Putin dalej zadziera nosa.

LIWIUSZ ILIASZ NA PREZYDENTA!!! :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:27.