Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Zamach w Londynie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41168)

Matek 07-07-2005 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
U nas nie ma metra - zacznijmy od tego.

No widicie: problem zamachow w polsce sie rozwiazal:)

Ashlon 07-07-2005 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuna
Następna będzie Polska... żegnam cię Pałacu Kultury :(.

Tez odpada. Powiedza, ze robimy dekomunizacje kraju i terrorysci nie beda zadowoleni. Skad zreszta ukradliby samolot?

@edit : down : on chcial niszczyc Palac Kultury, to czym by zniszczyli? Bomba?

@spider : text zapadl mi w pamiec, to napisalem ;)

Zaglada 07-07-2005 14:21

Cytuj:

Skad zreszta ukradliby samolot?

Ale po co im samolot do ataku? W Polsce nie ma takich wiezowcow by mozna bylo sie o nie rozbijac. IMO predzej zaatakuja naszych sasiadow z zachodu.

@up
Wieksza bomba wystarczy przy samej bramie by wierzowiec sie zapadl. Polska niestety nie mialaby sie czym obronic przed atakujacym samolotem.

@Gtyk

Ano, slyszalem w radiu, iz wojsko bylo od dawna trenowane by poradzic sobie w takiej sytuacji.

Kuna 07-07-2005 14:21

Kiedy byłem ostatnio w Pałacu Kultury to brat mi powiedział, że wystarczyłyby 3- bomby o sile etonacji 1400 żeby cały Pałac się rozwalił... nie musi to być tak jak WTC może to być podłożenie bomby w pionowym zawieszeniu budynku dla ni kumatych środek rusztowania i całego "rdzenia" trzymającego budynek...

spider-bialystok 07-07-2005 14:21

Nekromanta, widac, ze czytales "Na Luzie" z cd-a ;].
Poza tym gdyby te kraje nie dolaczyly do wojny w iraku zamachow by raczej nie bylo, ale USA naopowiadalo bzdur o broni masowego razenia i jest taka sytuacja..

Gtyk 07-07-2005 14:22

Cytuj:

U nas nie ma metra - zacznijmy od tego.

Dwa, ze bomba w samochodzie odpada - zwina samochod i terrorystom co najwyzej uda sie dziuple wysadzic - a to juz nie zamach, tylko wojny gangow.
W metrze - teczke ukradnie bezdomny. Plecak w samolocie - pomyla sie pasy i teczka zamiast wybuchnac na lotnisku, wybuchnie w przechowalni.

Ale dosc zartow - a wszystko zaczelo sie od tego, ze USA chcialo rope. Ciekawe, kto bedzie nastepny...

w Warszawie jest metro... a jedynym celem mogla by byc wlasnie Warszawa :-/ ale raczej watpie zeby poraz 3 zrobiono zamach w ten sam sposob... a jezeli nawet, to to pokaze jak slabi i bezbronni jestesmy mimo tylu ostrzezen i znakow ze my mozemy byc nastepni...

@zaglada
chodzi mi o organizacje... nie tyle o to na jakim poziomie jest pomoc medyczna itd, ale o to w jaki sposob wszystko zostanie przeprowadzone... znajac nasze realia mozliwe ze organizacji bedzie poprostu brak :-/ panika, miasto sparalizowane, ludzie utrudniajacy akcje ratunkowa, i brak jakiejkolwiek koordynacji dzialania... co przelozy sie na ilosc ofiar

Krzesław 07-07-2005 14:25

Nadmienię, że jest metro w Warszawie ( a może to tramwaj podziemny?).
Poza tym kto powiedział, że zamach musi być w Metrze?! Zamach może być wszędzie.
A z żałobą dajcie sobie spokój, bo to nie jest nic śmiesznego, ani potrzebnego u nas ( chyba że zginęła by, odpukać, duża ilość Polaków). Miejmy nadzieję, że bezpieczeństwo do 2012 roku się poprawi, bo narazie Żabojady mają powód do szydzenia z Anglików hehe.

Maethi 07-07-2005 14:26

Cytuj:

Pamietaj, ze ich sluzba medyczna jest porownywalna do polskiej.
Chodziło mu o służby bezpieczeństwa oraz o spółki społeczne które udzielą pomocy typu posprzątają itp...

Co do zamachów to terrorystom chyba nie chodzi o lizbe ofiar tylko o media. Im wiekszy zamach tym bardziej media o tym mowia i wecej osob sie boi.

Matek 07-07-2005 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Nekromanta, widac, ze czytales "Na Luzie" z cd-a ;].
Poza tym gdyby te kraje nie dolaczyly do wojny w iraku zamachow by raczej nie bylo, ale USA naopowiadalo bzdur o broni masowego razenia i jest taka sytuacja..

Zauwazcie ze zarowno w Hiszpani jak i Brytani wczesniej byly zamachy. Duzo wczesniej niz zaczela sie wojna w Iraku (IRA I ETA ze nie wspomne). To sa kraje podwyzszonego ryzyka poprostu: tak samo jak Turcja. A my zamiast obawiac sie zamachow organizacji powiazanych z Al-kaida powinnismy sie bac ataku kurpiow:D

edit:
@down: jasne. Znajdz mi JEDNEGO 11latka ktory wiecej rozumie od 18latka. Pewnych rzeczy nie zmienisz niestety. !6latek owszem. Ale 11? Skad ty to wytrzasnales?

pawepek 07-07-2005 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk
Tak, ludzie zgineli, a wy sie klucicie kto pierwszy napisal o tym posta -_- podziwiam was -_- ale czego spodziewac sie po 11latku....

Wiesz co, 11 latkowie mają czasem wiecej rozumu niz 18 latkowie... tyle Ci powiem ;) Nie oceniaj innych po wieku tylko po ich zachowaniu, charakterze itp...

kszychu13 07-07-2005 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Monciaq The Cruasader
Ta.. Tyle, ze juz bylo USA, byla Hiszpania, jest Wielka Brytania..

Rzad polski jako sojusznik USA i uczestnik wojny w Iraku powinien wzmocnic "zabezpieczenia" antyterrorystyczne..

jesli owe sa...

ja mysle ze jak maja atakowac polske to uderza w moje miasto czyli belchatow a dokladniej w najwieksza elektrownie w europie czyli okolice belchatowa potem warszawa itd

Ghost Nieudany 07-07-2005 15:02

A tymczasem coś pierdykło na Węgrzech i we Włoszech...

Cóż, to kolejne uderzenie terrorystów po 11 września. Jeśli Węgry i Włochy to też sprawka kretynów od Londynu, to przyszykowali masówkę zdecydowanie.

Yoh Asakura 07-07-2005 15:02

A gdy ktoś ginie w zamachu lub coś innego zawsze myśle w głębi duszy:
Lepiej oni niż ja.Tak uważam i tak uważać będe,najbardziej w życiu cenie sobie swoje życie...

Wiślaczek 07-07-2005 15:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kszychu13

ja mysle ze jak maja atakowac polske to uderza w moje miasto czyli belchatow a dokladniej w najwieksza elektrownie w europie czyli okolice belchatowa potem warszawa itd

Co im da wysadzenie/zniszczenie elektrowni???Rozumiem jezeli bylaby to elektrownia atomowa...
Ja sadze podobnie, jak niektorzy z moich poprzednikow,ze Polska nie musi sie obawiac zamachow.
Dlaczego:
-Jaki bylby sens atakowania Polski?
-Co terorysci mogliby zaatakowac??Jedno nitke metra w Warszawie?Palac Kultury?Jakas elektrownie??Widzow na meczu/koncercie?
-Atak w Polsce da im o wiele mniejszy rozglos niz atak na jakis bardziej cywilizowany kraj.

Gtyk 07-07-2005 15:17

@Up

A Hiszpania to moze niewiadomo jak bogaty i rozwiniety kraj? Fakt, nie bedzie az takiego rozglosu jezeli zaatakuja sama Polske... ale jezeli zaatakuja kilka panstw jednoczesnie? To juz cos zupelnie innego... Wiec nie czujmy sie az tak bezpieczni...

De'sH 07-07-2005 15:22

a ja sie dowiedzalem teraz. i mam na to wy***ane >.< w koncu nie mnie to dotknelo, a pozatym jak takie to straszne to czemu nikt nie zaklada postow typu zaplamy swieczke dla dzieci z afryki bo co 3 sek takie umiera...

Tychanowicz 07-07-2005 15:23

Dzisiejszy świat jest pod strachem terrorystów ( nieludzkich stworzeń )

Afinor 07-07-2005 15:26

Hiszpania byla, Anglia byla, USA bylo. W sumie wszystkie panstwa ktore uczestniczyly w wojnie w Iraku, oprocz Polski. Pozyjemy, zobaczymy. Napewno wladze wiekszych miast tez to zauwazyly i beda mieli przygotowany plan ewakuacyjny.

Wiślaczek 07-07-2005 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk
@Up

A Hiszpania to moze niewiadomo jak bogaty i rozwiniety kraj? Fakt, nie bedzie az takiego rozglosu jezeli zaatakuja sama Polske... ale jezeli zaatakuja kilka panstw jednoczesnie? To juz cos zupelnie innego... Wiec nie czujmy sie az tak bezpieczni...

1.Nie porównuj Polski do Hiszpanii.Hiszpania jest o wiele bogarszym i bardziej rozwinietym gospodarczo krajem niz Rzeczpospolita.A wogole byles w Hiszpanii ze mozesz te kraje porownywac?
2.Fakt,jezlei zaatakuje naraz kilka panstw to bedzie duzy rozglos...Ale chyba lepiej zrobic zamachy w np.Francji i Niemczech niz w Polsce i Niemczech??
3.Mysle ze z zamachami bedzie spokoj tak na pol roku.

Pozdrawiam

Monte 07-07-2005 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Afinor
Hiszpania byla, Anglia byla, USA bylo. W sumie wszystkie panstwa ktore uczestniczyly w wojnie w Iraku, oprocz Polski. Pozyjemy, zobaczymy. Napewno wladze wiekszych miast tez to zauwazyly i beda mieli przygotowany plan ewakuacyjny.

Jeśli mowa tu o polskich miastach to szczerze w to wątpię..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:38.