![]() |
Cytuj:
ale ok, nie kłućmy się :P @Wikt: ale decyzja i tak nalezy do ciebie ;) @up: czytaj ze zrozumieniem (tak, wiem, że to trudne,postaraj się) koleś chciał karty do 500zł a ty mu syskakujesz z 700... I są dobre i tanie. Dobra nie zawsze musi oznaczać taką, która pociągnie podrasowanego HL2 na full detalach i co jeszcze tam innego człowiek wymyślił ;) |
Wiesz, żeby HL2 działał płynnie w High Detalach nie trzeba cudów - u mnie działał płynnie na Medium w 1024x768, a mialem 1,3Ghz, 320 MB RAM i Radeona 9000 PRO. Tera mam 9600PRO (podkręcone 9500), 1,8Ghz, 512 RAM i działa płynnie w High w 1024x768 (a Radek 9000 w kompie został jako platforma testowa). =P
IMO najlepszy benchmark z gier to taki Deus Ex: Invisible War albo Far Cry... DooM ]I[ ma zbyt dobrze (chociaż słabiej od HL2) zoptymalizowany engine zdecydowanie. |
Albo Battlefield 2. Battlefield 2 ma ostre wymagania. Mi ledwo chodzi na Low, 800x600. Troche tuningowalem FXa (raz idiotycznie podkrecilem pamiec na 500mhz, po czym musialem przestawic z powrotem, i zrebootowac komputer na twardo... :baby: ), ale osiagi nie sa olbrzymie. Ze sterami Omega, max FPS jaki osiagnalem to ok. 100, w systemie wentylacyjnym cs_assault.
800x600 High Texture/Models 2x Aniso i reszta jak zalecane. (low shaders, bez AA, te dwie rzeczy robia okropny lag.) |
GF FX5900XT... wysoko taktowany, ladnie sprawdza sie na benchmarkach (u mnie razem z PIV 3,2 i trochę podkręcony bez problemu trzyma na battlefieldzie porządne 60fps)... pasuje do sprzętu, najsilniejszy, sensowny GF pod magisrale AGPx8 ;]
Względnie jakiś radek... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:29. |