Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Niepokojaca roznica miedzy skilami (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41496)

snajper007 13-08-2005 13:49

Bierzesz tylko tarcze i idziesz na raty, trenisz fist fighting i shielding, do wyrównania ;d

Xtreme 14-08-2005 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez snajper007
Bierzesz tylko tarcze i idziesz na raty, trenisz fist fighting i shielding, do wyrównania ;d

Lol a nie lepiej na rotach trenowac? np : Axe fighting? :D

snajper007 14-08-2005 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xtreme
Lol a nie lepiej na rotach trenowac? np : Axe fighting? :D

A jak on trenuje axe, to mu nadal różnica bedzie, a fista raczej nie treni ;]

kerny 14-08-2005 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez parada
Na stronie brazylijskiej tibii wyczytałem że shielding nie może być mniejszy lub większy o 2 od broni atakującej. Najlepiej stań nabearach nawalaj z fist i używaj dobrej tarczy a na sobie nie miej żadnego eQ. :)

Ekhm... a czemu nie moze? Wytlumacz mi to...

A wracajac do tematu to nie ma najmniejszego sensu wyrownywac skilla, sam taki pomysl uwazam za debilny... Jak ktos juz tu napisal, skille maja byc jak najwieksze, a nie jak najrowniejsze :\

snajper007 14-08-2005 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kerny
Ekhm... a czemu nie moze? Wytlumacz mi to...

A wracajac do tematu to nie ma najmniejszego sensu wyrownywac skilla, sam taki pomysl uwazam za debilny... Jak ktos juz tu napisal, skille maja byc jak najwieksze, a nie jak najrowniejsze :\

Żeby było ładnie........

matii001 14-08-2005 18:37

aaa

zrob tak jak mowio inni np jak walczysz sword to trenij axa i ci sie wyr0wna

_DaviD_X 14-08-2005 18:48

Ale masz problem -.-''
Odpowiedz sobie na pytanie czy lepiej jest miec skille 50/50 czy 53/50 ?
Roznica skilli i tak nic nie robi pozatym to sie samo wyrowna jak dojdziesz do skilli 70+

Marcin wymiatacz 14-08-2005 19:39

niewiem co cie w tym niepokoi ja tez mam o 3mniej shielda i nic w tym zlego niewidze

kerny 14-08-2005 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez snajper007
Żeby było ładnie........

I zeby bylo ladnie bedzie potem znowu siedziec tyle samo czasu i cwiczyc weapon fighting? Moim zdaniem jest bezsprzeczny przejaw wyjatkowej glupoty i nieumiejetnsci logicznego myslenia...

snajper007 15-08-2005 10:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kerny
I zeby bylo ladnie bedzie potem znowu siedziec tyle samo czasu i cwiczyc weapon fighting? Moim zdaniem jest bezsprzeczny przejaw wyjatkowej glupoty i nieumiejetnsci logicznego myslenia...

Jaki znowu weapon fighting?Jak sie wyrównają bierze swoją normalną broń do treningu i treni z 2 potworami, żeby rózno leciało,jak będzie to robił dobrze to będzie miał skille równe, a pozatym ładniej wygląda jak się mówi mam skille 55/55 a nie 58/55.Jak ma dużo czasu i stałe łącze to czemu sie nie bawić?Jak chce to niech się bawi,jego sprawa,co nie?

Marek Ziom 15-08-2005 10:34

Pomysł

Najlepiej to trenowac z dwoma potworkami (np. roty minosy) i na full def :)

snajper007 15-08-2005 10:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marek Ziom
Najlepiej to trenowac z dwoma potworkami (np. roty minosy) i na full def :)

No ale jak na defie nie trafiasz potworka przynajmniej 1 raz na 15 uderzeń to ten trening nie ma sensu B) więc czasami balance jest potrzebny :D

Monster 15-08-2005 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faworytkrw
Niepokoi mnie to że inni maja np 55/55.

No to tak:
1.Nie niepokuj się - inni mają inaczej niż ty ;) (przeważnie)
2.Jak ci tak zależy na tych równych skillach to tak:
-wal co jakiś czas (ok 15 s. - co tyle chyba rosną skille)
-wal z fista (tylko na jakiś slabszych potworkach bo jak pujdziesz na rooty z fistem na 10 to sobie poczekasz na rezultat ;))
-jak chcesz podwyższyć atak to wal z dwuręcznej broni jak shielding to tak jak pisałem wyżej
-nie przejmuj się i graj narazie bez skillowania (jak na 19 lvl 53/50 jest całkiem przyzwoite) a skille urosną same B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:53.