Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Expowanie na Rookgardzie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4151)

Saniushy 08-08-2007 17:30

Najlepsze to bugi , a najszybciej wbijasz level na tym co zielone i truje
Pozdrawiam , Saniushy ;)

Inscrn 11-08-2007 01:46

@up
masz racJE :D

Ja wam radze zostawic tamtom dalsza czesc (czyli poza miastem) bo tam was zabija :P (zart) poprostu rookstayerzy nie maja duzo expa przez tych co wychodza ...
a jak juz expic to taK : wierza wasp skielety na dol jak sie schodzi na pajaki ...
albo ... przed minohell , mino hell , orc jaks ie idze do labiryntu ;D pozdro dla rooKstaYEROW !!!!!!!!! :cup:

Varmoren 11-08-2007 09:43

Hmm....
Ja jak chce przejść szybko rookga to robie tak , wbijam 3 lvl kupuje mace brass shield i chain armor i...
Wychodzisz z miasta odkopujesz dziurę z bugami , potem gdy wybijesz bugi wychodzisz drugą stroną , idziesz na mini-wieze trolli , po drodze zabijasz wolfy i bugi. Potem na tę wieże gdzie jest orc , potem wchodzisz tam północy , gdzie jest wejśće i w około spidery i wolfy i tam tędy przechodzisz żeby wyjść koło mostku przy mieście i znowu wchodzisz do bugów...

Gofin 11-08-2007 16:46

A ja mam jeszcze inny sposób:
Najpierw szybko questy Doublet i Rapier, następnie rundka na raty do 2 lvla. Wychodzimy na chwilkę za miasto zdobyć lepsze eq (rope, studded albo chain armor, jakiś hełm, studded shield, leather legi i bootsy, a także mace/carlin sword) i idziemy na raty pod Al Dee. Tam dobijamy na bugach i ratach 8 poziom.

darushu 11-08-2007 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piotrek26111 (Post 1598492)
No na pewno nie 50 -.- 30 góra.

Jakies 20 :)
na -1 poziomie: 0
na -2 poziomie: 6
na -3 poziomie: 5
na -4 prawdopodobnie 8-9

MasterMapet 11-08-2007 21:56

Ja niedawno wychodziłem harem na maina ,a wiec:

Do 3 lvla na ratach
Potem do 6 na wolfach lub bugach
A na koniec wasp tower

Wyrobilem sie w 1h :p

Akuuzo 12-08-2007 19:08

W zależności od możliwości pieniężnych.. Jeśli masz jakąś kaskę na rooku to odrazu inwestuj w eq. Raty odpowiednie do 2,3 poziomu. Następnie wychodzisz północnym wyjsciem z miasta, cały czas na zachód(dla słabo ogarniających kierunki świata to jest <<<<) i idziesz na poison cave. Nie musisz wybijać koniecznie wszystkich respów i schodzić głeboko. Tym sposobem z rooka można wyjść na faccu w 2 godziny.

Tao16 13-08-2007 10:46

Tak zgodze sie najlepiej expic na takich monsterach jak:
◘ Spider
◘ Posion Spider
◘ Snake
◘ Bug

Ta w 1 h roka przejsc ale chyba GM-em. ;] Realny czas to jeszeli masz " full eq" na roku to okolo 2-2,5 h a jezeli zaczynasz od zera to okolo 4h+

Gissil 13-08-2007 12:06

LoL ja nabijam 8 lev w 1,5 h jesli dobrze pojdzie

Robie to wedlug mojej listy :) :

1level-raty
2level-snaki
3level-spidery
4level-wolfy
5level-trolle
6level-poison spidery
7level-orci
8level-skeletony

Bagero 13-08-2007 12:13

Najlepiej sie expi na bugach. Mają tylko o 2exp mniejod trolla a pokonujemy je 3 ray szybciej.

$Diq$ 14-08-2007 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gofin (Post 1598222)
Najpierw szybko questy Doublet i Rapier, następnie rundka na raty do 2 lvla. Wychodzimy na chwilkę za miasto zdobyć lepsze eq (rope, studded albo chain armor, jakiś hełm, studded shield, leather legi i bootsy, a także mace/carlin sword) i idziemy na raty pod Al Dee. Tam dobijamy na bugach i ratach 8 poziom.

o.O Telepatia czy co? :P Robie tak samo...
Edyta: Zeby nie bylo offtopu :P
Gdy nie wypala Gofin'owy sposob to trzeba klepac wszystko co wpadnie pod reke, badz pod nasz weapon :)

piotrek26111 14-08-2007 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gofin (Post 1598222)

Jest to zdecydowanie najlepszy sposob na wychodzenie z rooka, ja robie prawie tak samo. (tylko eq kupuje u al dee bo nie chce mi sie szukać) Widac ze sie znasz na rooku. Pozdrawiam.

Areus 16-08-2007 19:32

NAJLEPIEJ to jest tak wbijamy 3 lvl na ratach pod all dee potem rundka z bugami a potem do jamy spiderow kolo wiezy orkow jak mamy z 7 lvl to odwiedzamy wspomniana wieze i potem szkielety i dalej idziemy na sam dól na spiderach pełno psów(poison spiderow)no i jest ten 8 lvl:cup::cup::cup:

xalius54 22-08-2007 09:15

Najlepiej expic na bug'ach kolo all de shop czy jakos tak

jak ci sie znudzi to mozesz na minohell isc

Miszi 02-09-2007 11:31

najszybciej sie expi na wolfach na pacc (moj kumpel w 1h wbil 8 lvl)

Grimer 02-09-2007 14:47

Moj sposob jest taki:

tak z 15 min zabijam owce, kroliki zbieram mieso sprzedaje (NPC Willie daje 2gp jedno), nastepnie kupuje sabre lub short sworda, leather legi helmet i armor, i ide na raty pod al dee, tam zbieram na mace no i znow na raty + bugi pod al dee :)

Van'Dal 03-09-2007 15:06

Ja expie do 4lvl na cave ratach a od 4 lece do jaskini wolfow B)

Krzys Nemptor 03-09-2007 15:43

Zgadzam sie z tymi co mowia ze najlepiej sie expi na bugach pod al dee. Same raty to moze i wolny exp ale jak dolozysz do tego bugi i sobie robisz rundki bugi-raty-bugi-raty-itd to masz exp porownywalny z poison cave (duzo wiekszy niz mino hell) i kasy duzo wiecej niz w poison cave. Ja na 31 lvlu rookstayerem praktycznie tylko tam expie. Nawet jakbym zabijał mino 1 hitem (za 100) i nie tracił nic hp to i tak na bugach bylby wiekszy exp. (bo jest ich duzo wiecej) I wiecej kasy jest na bugach i ratach bo z mino cienko kasy wypada (na 50 expa max 20 gp) a na rooku jak ktos chce targać loota i nie tracić przy tym zbyt duzo czasu to trzeba sie zalogowac 4 charami na mc (main + 3 noob) a wtedy jak ktos ma lacze 512 kb/s to postać chodzi "skokami".

Elder-poskramiacz-katany 05-01-2008 18:36

EKSPOFAJ NA : czkieknieh dirah i rapitah a serio to expij pod all dee Edit: uuuuuhuuuuu jestem first po 4 miechach :P

Paladin'Popek 06-01-2008 23:52

ja na starych servach :

1-2lvl expie na ratach przy okazji robiac quest "rapier, doublet"
pozniej ide na quest carlin sword i bear room(prawie zawsze wybite) i wyciagam z orcow studded shield na tym etapie powinienes miec 4lvl i eq :Chain armor, studded shield, legion helmet, leather legs, leather boots z tym eq na 4lvl robie rundke :

Wolf Cave nad grobami > bugi zaraz przy wyjsciu z miasta > wychodzisz druga strona snake na bagnach (uwazac na spearmana czasami luruja) > i jak jest wolne to poison cave ale raczej na samym poczatku spidery i troche poison i tak w kolko z rooka wychodze w max 2h...

na nowych servach takich co jest b. duzo ludzi na rooku bo kazdy chce wyjsc z rooka sie wychodzi nawet do 10h ;o dlatego ja na poczatku robie questy na rapiera, doublet zbieram kase na ratach na wooden shield i pod sklep all dee tam wlanczam bota i on expi :D:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:48.