Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Poradnik dla druida (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42036)

Parapsyhol 23-07-2005 10:20

Na początek Ab'Dendriel/Edron bo jest dużo trolli, potem Thais(Fibula), Venore, Edron, Darashia bo jest dużo rotwormów, a potem to Venore albo Ab'Dendriel (smoki koło venore, hell gate w Ab, kopalnie) W sumie, mieszkaj tam gdzie ci się podoba, a na expa i tak trzeba zapieprzać po całej mapie.

Marcelik 23-07-2005 10:24

Dzieki ci bardzo
:)

Marcelik 25-07-2005 22:13

Pytanie do autora

Ujakiego NPC w Ab'denderiel mozna kupic blank runy????
Prosze oszybką odpowiedz.

Zmiatacz 28-07-2005 23:44

lol hyhy dobre lubie drutow

Tomakier 05-08-2005 11:22

DZiekuje ;]

Ten poradnik mnie zmotywował do dalszej gry ;] dzieki za ten gooood poradnik ;] pozdro dla Aldory ;] :]

krzysiek_92 05-08-2005 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parapsyhol

http://www.matkus.neostrada.pl/tibia...ters/troll.gif Troll, 20 exp
Bić na full attack, najlepsze dla leveli 8-14, występują koło prawie każdego miasta, najwięcej pod Ab'Dendriel.

Troche przesadziles że trole bic do 14 lv ja je bilem do 11, ale dla poczatkujacych mysle ze do 12-13lv bo 14 ciężko nabic na nich

Savoldelli 07-08-2005 18:13

mam pytanie co trzeba miec zeby przywołac jakiegos potwora <summona> i jak to zrobic :( :(

macuch 11-08-2005 19:14

Zajefajny Poradnik ;)

Bake Romkant 14-08-2005 01:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Savoldelli
mam pytanie co trzeba miec zeby przywołac jakiegos potwora <summona> i jak to zrobic :( :(

xD przede wszystkim musisz być druidem lub sorcererem :) następnie trzeba kupić czar Summon creature za 2k chyba sie go kupuje ;D a później musisz mięć 14 lvl bo od tego lvl-a masz na tyle many żeby summonowac cos. Na początku możesz summonowac: badger, rat, snake, spider, skunk (po update jest chyba cos jeszcze ale nie jestem tego pewien) xD mam nadzieje że ci się uda :)

>LukiZiom< 24-08-2005 22:01

mam 14 lvl druta i dwarfy są już troszke dla mnie zasłabe :( także czy dałbym rade ubić z 2 dwarf soldiery naraz??

Savoldelli 25-08-2005 00:38

Cytuj:

- Find Person
- Light
- Create Food
- Heavy Magic Missile
- Intense Healing
- Antidote
- Ultimate Healing Rune
- Ultimate Healing
- Invisible
- Magic Rope (PACC)
- Energy/Flame Strike (PACC)
- Levitate (PACC)
- Haste (PACC)
- Strong Haste (PACC)
- Great FireBall
- Destroy Field
- Fire Bomb
- Explosion
- Summon Creature
- Heal Friend (PACC)
- Mass Healing (PACC)

jakie wpisać nazwy aby użyc poszczególnych czarów ??

Quezacoatl 26-08-2005 16:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez >LukiZiom<
mam 14 lvl druta i dwarfy są już troszke dla mnie zasłabe :( także czy dałbym rade ubić z 2 dwarf soldiery naraz??

To zależy. Jak weźmiesz hmmy albo gfb to bez problemu :cup: ale jak chcesz je ubijac ręcznie bez uzycia żadnych runek to raczej nie polecam, ja na 20lvlu ubijam soldki recznie ale pojedynczo ale i tak co 2 soldki musze se exure vite zapodać bo one mocno walą :( .
Moja rada: expij z runkami albo z kumplem knightem(summonem) polecam cyce ale na dobry loot raczej nie licz no i trzaa doliczyć koszty Hmmów i GFB wypada też wziąć pare UHów.(Ja osobiście bije cyce z Fire fieldów podpalam, spadam i czekam aż sie podpiecze :evul: )

Lepiej zostań przy Dwarfach jak bijesz je masowo to exp jest też dobry albo idz na orki i minosy.

@topic
poradnik niezły ale druty jednak bardziej nadają sie na runemakerów jak masz jeszcze knajta albo palka, choć ich wartośc bojowa jest taka jak sorców bo to o mlvl chodzi(druty z paccem są mile widziane do questów jak maja MH i HF.)

Virusmaxi 31-08-2005 08:48

Poradnik jest wporzo:P

A co do rotów- ja takie ubijałem na 8 lvl-u!

No i powiedzcie jak się robi runy- tego nie znalazłem w poradniku.

Opuszczony 31-08-2005 09:55

Moim zdaniem i sorcowi i drutowi skille idą tak samo :| Grałem obydwoma więc...

Virusmaxi 03-09-2005 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virusmaxi
Poradnik jest wporzo:P

A co do rotów- ja takie ubijałem na 8 lvl-u!

No i powiedzcie jak się robi runy- tego nie znalazłem w poradniku.

Odpowie mi ktoś na pytanie?:D

Ollof 06-09-2005 18:51

Cool

Fajny poradnik. Przyda mi sie bo zamierzam byc drutem! nie wiem jak niektorzy mowia o tej profesji ze jest sux!! moze przed updatem byla lepsza ale te sp nie przeszkadzaja bo i tak kiedys trzeba poexpic!!! acha i jeszcze jedno widzialem ten poradnik na Tibia.org.pl :)

Trawissu 06-09-2005 19:31

Cytuj:

Czytaj uważnie, to było napisane:

Skille ataku (club/sword/axe) druidowi rosną troszke szybciej niż sorcowi, a shielding w takim samym tempie.

SS jest właściwie nie potrzebny, bo do expienia najlepiej nadaje się war hammer za niewielkie pieniądze mamy 45 Ataku, dzięki temu można nawet 12k expa na godzine robić na rotwormach, gdzie ze SSem conajwyżej 9k/godz. A wysoki level, który już nie expi na rotach to wogóle nie nosi broni, tylko zbroje i tarcze (bo i tak strzela runkami więc broń mu niepotrzebna).

DOBRZE MÓWISZ !!! :)

jacek stanio 09-09-2005 19:14

bez tytulu

Czemu twoim zdaniem gozej jest trenowac sworda? Ja trenuje go od poczatku i wydaje mi sie ze swordy sa lepsze od toporow lub broni obuchowych. Prosze o odpowiedz.

ogorek 11-09-2005 21:52

zgadzam sie z jacek stanio. mi tez wydaje sie ze swordy sa najlepsze. przydalo by sie jakies uzasadnienie...
plizzz... :)

Saltaz 13-09-2005 11:52

Co to znaczy?

Hej co to znaczy UHy bo niewiem ;( .Pozdrawiam wszystkich z gory B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:18.