Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Pitbull, rasa agresywna, czy nie... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42911)

Pogromca pk 21-07-2005 23:18

Uhh, nie lepiej kupić sobie kundelka albo wilczura? Lessie albo teriera?
Nie wiem czy wychowanie pittbuli daje 100% ze nie beda one zagrozeniem... uwazam, ze jesli ktos chce miec te psy, powinien ich pilnowac (kaganiec itd.), a kary dla nieostroznych wlascicieli powinny byc wyzsze.

Badzo 22-07-2005 11:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Nie wiem czy wychowanie pittbuli daje 100% ze nie beda one zagrozeniem... uwazam, ze jesli ktos chce miec te psy, powinien ich pilnowac (kaganiec itd.), a kary dla nieostroznych wlascicieli powinny byc wyzsze.

Ale jest taka sytuacja. Idziesz sobie nocą przez miasto (z kundelkiem), z zarogu wyskakuje 5 drechów i chcą Cie pobić.... I co? Kundelek Cie obroni?

A teraz ta sama sytuacja, tylko z PitBullem... Jak wyskoczy 5 drechów i zobaczą pitbulla odrazu się odwrócą i odejdą...

morwi 22-07-2005 12:03

Cytuj:

a moze komus takie psy sie nei podobaja? natomiast podobaja sie im np.bulteriery.... pozatym wszystko zalezy od charakteru psa(w duzym stopniu wychowanie)....

Cytuj:

A teraz ta sama sytuacja, tylko z PitBullem... Jak wyskoczy 5 drechów i zobaczą pitbulla odrazu się odwrócą i odejdą...
no a jakby kazdy z nich mial kij bejsbolowy, albo cos w tym rodzaju? to nie dosc ze pies by dostal to i ty.....

Badzo 22-07-2005 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi

no a jakby kazdy z nich mial kij bejsbolowy, albo cos w tym rodzaju? to nie dosc ze pies by dostal to i ty.....

Oj, takiego psa trudno jest zabić. Pamiętam czytałem kiedyś artykuł, że jacyś policjańci musieli strzelić 2 razy do psa żeby umarł, bo po pierwszej kuli jescze się rzucał -.-

morwi 22-07-2005 18:10

nie mowie o zabiciu..... dostal by tym bejsbolem w leb to poprostu moglby miec czaske peknieta i co? albo po prostu moglby stracic przytomnosc...

Uncle Warrior 22-07-2005 18:13

Cytuj:

Podejrzewam, że nei zdążyliby nawet dobrze sięzamachnąć :S

morwi 22-07-2005 18:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uncle Warrior
Podejrzewam, że nei zdążyliby nawet dobrze sięzamachnąć :S

tak gdybac to mozna w nieskonczonosc:)

Uncle Warrior 22-07-2005 20:40

Cytuj:

tak gdybac to mozna w nieskonczonosc:)

To trzeba było nie zaczynać ;p Wujek mi opowiadał, że jego sąsiadka wyszła z psem na spacer do parku, było ciemno pies sie na chwilę oddalił (owczarek neimiecki) w tej chwili dwóch gości próbowało jej wyrwać torebkę z rąk pies wyczuł zagrożenie widocznie samo to, że taki duży pies przybiegł wystraszyło złodzieji i dali sobie spokój... to nei jest historia wyssana z palca jeżeli ktoś tak chciałby to skomentować a więc to co powiedziałem nie do końca było gdybaniem ;P

morwi 22-07-2005 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uncle Warrior
To trzeba było nie zaczynać ;p Wujek mi opowiadał, że jego sąsiadka wyszła z psem na spacer do parku, było ciemno pies sie na chwilę oddalił (owczarek neimiecki) w tej chwili dwóch gości próbowało jej wyrwać torebkę z rąk pies wyczuł zagrożenie widocznie samo to, że taki duży pies przybiegł wystraszyło złodzieji i dali sobie spokój... to nei jest historia wyssana z palca jeżeli ktoś tak chciałby to skomentować a więc to co powiedziałem nie do końca było gdybaniem ;P

no niby tak:>

ale dajmy na to ze kilku dresow<lul> z bejsbolami wyskoczy mu zza rogu(on ma mocno owinieta smycz wokol reki<silny pies to tak trza:P>) no to nawet nei zdazylby odplatac tej reki ze smyczy poniewaz jest jeszcze troszke inny czynnik strach/stres i wiesz.....

Adrianoss 23-07-2005 09:32

moje zdanie jest jedno, gdy pies kogos pogryzie i ma byc uspiony to powinno sie uspic jego wlasciciela a nie psa, bo zachowanie 4noga zalezy tylko od od wlasciciela, tak wiec nawet pudelek moze byc agresywny ( w sumie to zly przyklad bo to jest "niepies" a i takze jest zawsze agresywny, czesto widac jak laza po osiedlu stare "moherkowe berety" wlasnie z takimi pikusiami co robia wiecej halasu niz poslowie pracujacy nad ustawa o obnizeniu diet poselskich ;p

Pajka 23-07-2005 10:56

Wychowanie czy rasa?

Heh piszecie że zależy od wychowania czy dany pies jest agresywny czy nie. Miesiąc temu wychodze sobie spokojnie do sklepu, już mam zamiar tam wejść, a wilczur :evul: przemiłej starszej Pani :) u****ł/ugryzł mnie w ramie(przedtem żecz jasna żucił sie na mnie bez powodu) X( Ja sie jakoś wybroniłem, a starsza Pani zeszcuła sie do mnie że jej "misia" pokopałem i wygrałem :cup: (z misiem). Hoć zawsze byłem przekonany że agresja u psów zależy od wychowania przez właściciela, to jednak i pochodzenie/rasa robi swoje.

morwi 23-07-2005 10:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pajka
Heh piszecie że zależy od wychowania czy dany pies jest agresywny czy nie. Miesiąc temu wychodze sobie spokojnie do sklepu, już mam zamiar tam wejść, a wilczur :evul: przemiłej starszej Pani :) u****ł/ugryzł mnie w ramie(przedtem żecz jasna żucił sie na mnie bez powodu) X( Ja sie jakoś wybroniłem, a starsza Pani zeszcuła sie do mnie że jej "misia" pokopałem i wygrałem :cup: (z misiem). Hoć zawsze byłem przekonany że agresja u psów zależy od wychowania przez właściciela, to jednak i pochodzenie/rasa robi swoje.

ehh a skad wiesz jak ten pies byl wychowany?-.- a moze nei miala go od poczatku? dam ci przyklad: rotweiler(czy jak sie to znow pisze-.-) pies obronny(strozojacy zazwyczaj) czesto widze takei psy jak lataja po podworku(strozoja...), ale nigdy taki pies nawet na mnei nie szczeknal, a czemu? bo sa wychowane dobrze(tzn. tresura itp...)

joey 24-07-2005 13:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pajka

u takiej pani mieszkał mój brat (z żoną) (to był dom jednorodzinny przerobiony na mieszkania) i raz jak do niego przyszedłem i się na mnie rzucił (jej pies) to było w zime (on wogóle nie ma tresury a młody jeszcze jest) i się wywaliłem on zaczął mnie 'dziabać' po nogach i rękach jak z pozycji leżącej go kopnełem to odskoczył potem znów się chciał na mnie żucić to ja nim żuciłem... (szkoda, że przeżył :[) kurtka cała usmarowana gilami -,.- i weź się nie zdenerwuj

Matek 24-07-2005 14:19

charakteru psa okreslanego jako 'wyjatkwo agresywny' (pitbule fe) nie zmieni 'mily opiekun'

One agresje maja we krwi a tego nie wyplenisz;] Bedzioe mily dla ciebie, ale dla nieznajomych bedzie agresywny chociazby nie wiem jak by byl wychowany.

Thorvind 24-07-2005 14:19

Cytuj:

A slyszales o Pitbull Terrierze? -.-'
Zrobiony genetycznie wlasnie ze zwyklego terriera (Fox Terrier^^).
Wogole Fox Terrier to pies mysliwy wiec agresywny czasem tez moze byc.

Vicious Phoenix 24-07-2005 15:05

Jak już zapewne wiele osób tak powiedziało... (Nie wiem na 100% bo nie czytałem wszystkich stron)

Wszystko zależy od tresury psa, jeżeli będzie ciągle bity i karcony to wyrośnie na psychopatycznego mordercę, który chętnie rzuci się do gardła wszystkiemu co się rusza. A jeśli będzie wychowywany prawidłowo to będzie całkiem milusi :).

Badzo 07-09-2005 18:04

Sory ze odswiezam...

Filmik...

http://rapidshare.de/files/4826388/pitbulle*****.html

Chessterr 07-09-2005 18:29

Według mnie...

Czy pies jest agresywny czy nie zalezy od jego wyłącznie właściciela. Mója koleżanka ma rodwajlera który przynajmniej wydaje siębyć super psem. A drugi kolega ma dwa chow-chow które mnie doprowadzają do nerwicy:
1. Szczekają
2. Latają wszędzoe
3. I okropnie się gryzą. Nie do wytrzymania

Rafaelo 07-09-2005 18:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo
Jest to kwestia wychowania "bezstresowego ;)

W 100% się zgadzam. Psa trzeba ułożyć i dopilnować, żeby był posłuszny, a nie robił co mu się żywnie podoba. Jeśli odpowiednio traktujesz swojego pupila nie będzie agresywny...

Matek 07-09-2005 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafaelo
Jeśli odpowiednio traktujesz swojego pupila nie będzie agresywny...

Bedzie. natury nie oszukasz.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:12.