![]() |
Uhh, nie lepiej kupić sobie kundelka albo wilczura? Lessie albo teriera?
Nie wiem czy wychowanie pittbuli daje 100% ze nie beda one zagrozeniem... uwazam, ze jesli ktos chce miec te psy, powinien ich pilnowac (kaganiec itd.), a kary dla nieostroznych wlascicieli powinny byc wyzsze. |
Cytuj:
Ale jest taka sytuacja. Idziesz sobie nocą przez miasto (z kundelkiem), z zarogu wyskakuje 5 drechów i chcą Cie pobić.... I co? Kundelek Cie obroni? A teraz ta sama sytuacja, tylko z PitBullem... Jak wyskoczy 5 drechów i zobaczą pitbulla odrazu się odwrócą i odejdą... |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Oj, takiego psa trudno jest zabić. Pamiętam czytałem kiedyś artykuł, że jacyś policjańci musieli strzelić 2 razy do psa żeby umarł, bo po pierwszej kuli jescze się rzucał -.- |
nie mowie o zabiciu..... dostal by tym bejsbolem w leb to poprostu moglby miec czaske peknieta i co? albo po prostu moglby stracic przytomnosc...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
ale dajmy na to ze kilku dresow<lul> z bejsbolami wyskoczy mu zza rogu(on ma mocno owinieta smycz wokol reki<silny pies to tak trza:P>) no to nawet nei zdazylby odplatac tej reki ze smyczy poniewaz jest jeszcze troszke inny czynnik strach/stres i wiesz..... |
moje zdanie jest jedno, gdy pies kogos pogryzie i ma byc uspiony to powinno sie uspic jego wlasciciela a nie psa, bo zachowanie 4noga zalezy tylko od od wlasciciela, tak wiec nawet pudelek moze byc agresywny ( w sumie to zly przyklad bo to jest "niepies" a i takze jest zawsze agresywny, czesto widac jak laza po osiedlu stare "moherkowe berety" wlasnie z takimi pikusiami co robia wiecej halasu niz poslowie pracujacy nad ustawa o obnizeniu diet poselskich ;p
|
Wychowanie czy rasa?
Heh piszecie że zależy od wychowania czy dany pies jest agresywny czy nie. Miesiąc temu wychodze sobie spokojnie do sklepu, już mam zamiar tam wejść, a wilczur :evul: przemiłej starszej Pani :) u****ł/ugryzł mnie w ramie(przedtem żecz jasna żucił sie na mnie bez powodu) X( Ja sie jakoś wybroniłem, a starsza Pani zeszcuła sie do mnie że jej "misia" pokopałem i wygrałem :cup: (z misiem). Hoć zawsze byłem przekonany że agresja u psów zależy od wychowania przez właściciela, to jednak i pochodzenie/rasa robi swoje.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
charakteru psa okreslanego jako 'wyjatkwo agresywny' (pitbule fe) nie zmieni 'mily opiekun'
One agresje maja we krwi a tego nie wyplenisz;] Bedzioe mily dla ciebie, ale dla nieznajomych bedzie agresywny chociazby nie wiem jak by byl wychowany. |
Cytuj:
Zrobiony genetycznie wlasnie ze zwyklego terriera (Fox Terrier^^). Wogole Fox Terrier to pies mysliwy wiec agresywny czasem tez moze byc. |
Jak już zapewne wiele osób tak powiedziało... (Nie wiem na 100% bo nie czytałem wszystkich stron)
Wszystko zależy od tresury psa, jeżeli będzie ciągle bity i karcony to wyrośnie na psychopatycznego mordercę, który chętnie rzuci się do gardła wszystkiemu co się rusza. A jeśli będzie wychowywany prawidłowo to będzie całkiem milusi :). |
|
Według mnie...
Czy pies jest agresywny czy nie zalezy od jego wyłącznie właściciela. Mója koleżanka ma rodwajlera który przynajmniej wydaje siębyć super psem. A drugi kolega ma dwa chow-chow które mnie doprowadzają do nerwicy: 1. Szczekają 2. Latają wszędzoe 3. I okropnie się gryzą. Nie do wytrzymania |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:12. |