Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Problem z Falloutem I (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=43292)

Baron Kaldrick 02-08-2005 09:32

@up
Mógłbyś chociaż napisać, że ten tekst skopiowany został po chamsku z CD-A....

Lepa 02-08-2005 09:49

La Qpa

Moja postać wygladala jakos tak (nie pamietam ile bylo pointsow)
str:7
per:8
kon:7
ag:10
Int: 8
luck:2
charisma:2
I specjale
Ten co daje +1 do kazdej cechy zapomnialem jak sie nazywa
small frame
umiejetnosci
small guns
energy weps (kochana turbo plazmowka)
unarmed (komu w morde)
Taka postac wymiata podczas gry all ststsy ma big chociaz male umiejentnosci i i udzwig. Wyproboj ja xD

Kaktusior 06-08-2005 01:02

W sumie to nawet jej nie trzeba odbijac (Tandi z obozu Raidersow) ale jesli ktos chce przejsc gre "od deski do deski" to mozna :)
Jak chcesz miec szybko lepsza bron od swojego pistoletu 9mm (wcale nie jest taki zly) to mozesz sprobowac ukrasc strzelbe straznikowi w tej smiesznej 1 wiosce-domu Tandi (nie pamietam jak dokladnie sie pisalo nazwe wiec wolalem nie ryzykowac, chyba wszyscy wiedza o co chodzi) podniesie to "troche" twoja sile ognia... jak chcesz mozesz tez poszukac na mapie HUB i tam pokombinowac z eskortowaniem karawan... (dosc sporo kasy) a dopiero potem odbic Tandi... (nie ucieknie hehe).
Co do postaci troche eksperymentowalem i w sumie najlepiej wyszla mi postac walczaca wrecz :) tzn. bronia biala (biegalem z takim fajnym tluczkiem do miesa :D ) hity wchodzily po 100 srednio ;p

Khan 06-08-2005 02:17

Dobra panienki, a teraz sluchajcie:

Oto sposoby zeby uwolnic Tandi:

1. Rozwalić wszystkich.
Po prostu wymorduj wszystkich na spółę z Ianem. Jak jesteś za słąby to poexpij na pustyni. Potem pozbieraj 14 pancerzy, bo staną się one twoim glownym majątkiem na pewien okres czasu. W HUB wymien je na Combat Armor.

2. Wyzwać szefa.
Mozesz wyzwac szefa na pięsci. Tylko pamiętaj ze on ma stalowy pancerz. Jesli sie przedtem naćpasz sterydów i Psycho, to masz spore szanse. Po wygranej loot z Garla (szefa) jest twój.

3. Ubłagać szefa.
Możesz powiedzieć, że to co robi jest złe. Jesli masz wysoką CHaryzmę, która jest w grze CHOLERNIE WAŻNA to Garl (szef) kupi ten syf. Powie "bierz laske i spier.ekem". Jak pokazesz mu sie jeszcze raz na oczy to zaatakuje.

4. Przekupic szefa.
Tandi mozesz wykupic za kase lub przedmioty, tak jak kazdy inny item. Jesli w pierwszej tranzakcji nie uda Ci sie opłacić, Garl sie wkurzy ze marnujesz mu czas i zaatakuje.

5. Zastraszyć szefa.
Jeśli wparujesz do obozu Khanów (:)) w skórze, w środku nocy i będziesz groźny oraz będziesz posiadał wysoką CHaryzmę, która jest w grze CHOLERNIE WAŻNA, to cały gang łącznie ze Garlem uzna Cię, za "Dłoń Śmierci" - zmarłego brata Garla. Zwykli żołdacy będą uciekać, a z Garlem, ktory zaczyna rozmowę słowami "I killed you!.." możesz robić co chcesz. Ofkorz musisz grać facetem.

6. Porwać Tandi.
Czyli poprostu włazisz do więzienia, otwierasz wytrychem drzwi i uciekasz północnym wyjściem.

7. Olać sprawę.
Uratowanie Tandi, jest questem drugorzędnym ;) Pozatym w dowolnym momencie gry mozesz sie cofnąć, by go dokończyć, nawet gdy masz już ten 21 poziom.

To wlasnie lubie w tej grze ze fabula nie jest do konca 'liniowa'..

Przeszedłem fallouta1 i 2 wiele wiele razy. Wiem o tej grze naprawde sporo.

A co do CHARYZMY - jak widzicie przydaje sie do wymigiwania sie w roznych glupich sytuacjach.
Ha - jesli masz wysoką charyzmę, mozesz powiedziec Masterowi pod koniec gry, ze to co robi jest złe, a mutanctwo nie jest wybawieniem świata tylko przekleństwem. Staruszek tak sie przejmie sie puści Cie wolno, a sam włączy zapalnik autodestrukcji. I jeszcze Ci podziękuje :)

SZCZĘŚCIE natomiast jest potrzebne do obliczania obrażeń, trafień krytycznych oraz w spotkaniach na pustyni i hazardzie.
Czlowiek o malym szczęsciu zginie pozarty przez ogromną liczbe Raidersów jaką spotka na pustkowiach.
Czlowiek o duzym szczęsciu znajdzie rozbite UFO i wejdzie w posiadanie Alien Blastera, najsilniejszego energy-gnata.

aha.. i prosze nie obrażać Iana, bo jak mu szczęście dopisze to jednym strzałem rozwala zdrowego Deathclawa.

Kaktusior 06-08-2005 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan
SZCZĘŚCIE natomiast jest potrzebne do obliczania obrażeń, trafień krytycznych oraz w spotkaniach na pustyni i hazardzie.

Tu sie zgodze ze swoim przedmowca
Cytuj:

Czlowiek o duzym szczęsciu znajdzie rozbite UFO i wejdzie w posiadanie Alien Blastera, najsilniejszego energy-gnata.

Szczescie ma jakiekolwiek znaczenie (mowie o losowych spotkaniach nie o criticalach ;p ) jesli je podpakujesz do 9-10, ale samo szczescie nie wystarczy... trzeba miec podpakowana tez percepcje tak na 9-10.
Cytuj:

aha.. i prosze nie obrażać Iana, bo jak mu szczęście dopisze to jednym strzałem rozwala zdrowego Deathclawa.

Ja tam dalej Iana uwazam za mula... na poczatku moze i sie przydaje ale potem jest zwyklym miechem armatnim :D . Jeszcze na dodatek pcha sie na linie ognia (co jest dla niego niezbyt przyjemne jak walisz z Miniguna czy Bazooki ;p ).

Statsy mojego chara :

Strength: 06
Perception: 05
Endurance: 10
Charisma: 05
Intelligence: 06
Agility: 08
Luck: 01 (tu olalem calkowicie...)

Perks:
Bonus HtH Attacks
Bonus HtH Damage(3)
Speaker

Skills:
Small Guns ..... 123%
Big Guns ....... 128%
Unarmed ........ 134%
Energy Weapons . 018% (tez olalem)
Melee Weapons .. 200%

pabloxxl 06-08-2005 21:58

Cytuj:

Ha - jesli masz wysoką charyzmę, mozesz powiedziec Masterowi pod koniec gry, ze to co robi jest złe, a mutanctwo nie jest wybawieniem świata tylko przekleństwem. Staruszek tak sie przejmie sie puści Cie wolno, a sam włączy zapalnik autodestrukcji. I jeszcze Ci podziękuje :)

Z tego co pamiętam Masterowi można było jescze przedstawić jakieś taśmy z nagraniami, to także powodowało że popełniał samobójstwo.

Kaktusior 14-08-2005 01:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pabloxxl
Z tego co pamiętam Masterowi można było jescze przedstawić jakieś taśmy z nagraniami, to także powodowało że popełniał samobójstwo.

Wlasnie tez wiem ze jakas tasme sie mu pokazywalo ale nie pamietam jaka i z kad ja sie bralo ... moze wie ktos? chetnie sobie jeszcze pogadam z masterem :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:27.