![]() |
Teraz to mnie Rowling wk****la, w jednym z wywiadów powiedziała, ze Ksiaze pól krwi to Voldemort ;<
Nie wierze, ze Snape to ksiaze polkrwi. Bo to jest niemozliwe, przeczytam i powiem wam prawde -.- |
@up: Rowling powiedziała, że ani Voldemort, ani Harry NIE jest księciem. A co do Snape to muszę cię zmartwić... czytałem książkę.
|
;( ;(
A ja myślałem że księciem półkrwi będzie Harry albo Voldemort
Jak sie okazało że to żaden z nich to nie wiedziałem co myśleć. Ze Snapem to odrazu wiedziałem że jest z nim coś nie tak. To jest logiczne. Snape zatrudnił sie w Hogwarcie żeby być bliżej Harrego. |
Cytuj:
Pudło - zatrudnił się, żeby szpiegować dla Voldemorta. Harry fuksem mu się nawinął. Nie rozumiem Dumbla. Jak mógł nie zauważyć, że Snape ze wzgardzeniem tępi Pottera, i nic z tym nie zrobić ani nie pomyśleć, że może ze Snapem jest coś nie w porządku? No ale cóż, każdy robi pomyłki, a właściwie to jest morał tej książki. Teraz Chorry będzie miał świetną okazję odwdzięczyć się Snapeowi za poprzednie 5 lat. :> |
Cytuj:
A jeśli chodzi o to tępienie Harrego przez Snape to przecież w V części było wyjaśnione dlaczego. Coś było z tym, że James Potter i Syriusz zawsze się nabijali, szydzili itp. ze Snape, poprostu go nienawidzili z wzajemnością, a że James zginął, a Syriusz siedział w Azkabanie i Snape nie miał na kim się mścić za te wszystkie lata pogardy ze strony Jamesa i Syriusza to poprostu tępił syna i jednocześnie chrześniaka Swoich wrogów ze szkolnej ławy bo jak wiadomo Harry był synem James'a a Syriusz był jego ojcem chrzestnym. A jeśli chodzi o ten spoling, to jak sądze do czasu wydania Polskiej wersji książi (Wiosna 2006), większość z nas zapomni o tym kto jest księciem półkrwi. |
Znalazłem pewną strone gdzie amatorzy całkiem profesjonalnie przetlumaczyli całą książke.. Malfoy został śmierciożercą i od Voldiego dostał za zadanie zabić Dumbledora..Gdy Snape sie o Tym dowiedział obiecał Matce Malfoya że zrobi to za niego..Potem była taka sytuacja że Dumbledore kazał Snapowi żeby ten znów wrócił do Voldemorta i przekazywał wszystko czego sie dowiedział Dumbledorowi.. Wtedy snape wycelował różdżką w Dumbledora i wymówił zaklęcie Avada Kedavra :/
|
Cytuj:
@Topic: A nie lepiej zamiast Pottera przeczytać sobie choćby np. coś co napisał Case ?Choćby "Pierwszy Jeżdziec Apokalipsy".To było fajne,z tej książki można się również czegoś nauczyć itp. a z Garncarza (Potter po Polsku to garncarz) ?Nic.Według mnie szkoda czasu na Pottera. |
www.hpsite.xt.pl
Tłumaczenie najwiekszej grupya fanów w polsce, założyli grupe miedzy innymi po to, zeby jako pierwsi tłumaczyć książki. Zjeżdzacie na doł i po lewej : ) |
Cytuj:
Mnie Eragon WoGle nie pociągnął. Sorry, no bonus dla zapożyczek. |
Cytuj:
Zresztą,w tych czasach większość pomysłów na książki została już wyrczepana... btw:Czytałeś Artemisa Fowla ? |
Cytuj:
@Down Spoko sie czyta, jedna z niewielu ksiazek z "czyms nowym". Wiekszosc to powtarzane schematy. I przyznam - fajna. I nawet polece ją. |
Cytuj:
|
Shijix powiedz czy na tej stronie jest oddana prawdziwa ksiazka a nie jakis wymysl fanow. Jako ze czytales to bedziesz wiedzial.
http://www.hpsite.xt.pl/ EDIT: Dobra juz nie odpowiadaj wiele zeczy sie zgadza. DO WSZYSTKICH KTORZY CHCA TO PRZECZYTAC Skopiujcie lepiej caly tekst na dysk bo ta strona zostanie niedlugo zamknieta. Tak bylo przy 5 czesci. |
Orginalne fragmenty:
1. Smierci Dumbledore'a: Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Można gdzieś w polsce nabyć angielską wersję i kiedy wyjdzie polska wersja, bo zupełnie nie kumam tych magicznych nazw po angielsku?
|
re: UP
Angielską wersje możesz kupić m.in. w Empiku. A Polska wersja wyjdzie na początku wiosny 2006. |
@up
Chyba mamy informacje z innych źródeł bo ja gdzieś czytałem że 28 stycznia ma wyjść |
Ehh... znając życie wyjdzie za ok 2 lata ;]
Mogłabym prosić jeszcze raz tego linka do angielskiej wersji książki? Pzdr |
@Berilas
Cytuj:
@Up na tej stronie znajdziesz rowniez HP po angielsku. http://www.hpsite.xt.pl/ |
re: UP and Rupert
O no to extra, poprostu coś mi się pomieszało. Dopiszcie odrazu kiedy będzie Polska premiera filmu HP i Czara Ognia bo niedługo ma wyjść. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:04. |