Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   serpent czy spike?? oto jest pytanie:D:D (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=43544)

Xavery 28-07-2005 09:21

Dla wszystkich klas bym proponował... Serpenta.
Mimo wszystko masz zawsze tarcze pewnie dwarven, ktora ma defa 26 czyli def spika jest mniejszy. A 2 ataku to duzo wbrew pozorom...

Quilan 28-07-2005 10:15

Ludzie wy sie nie znacie :p Jeżeli chodzimy ryckiem skillować i wala nas tylko dwa potwory to proponuje serpenta bo wtedy liczy sie tylko tarcza, a kiedy nas atakuje wiecej niz 2 potwory to proponuje spike bo lepszego defa :wiking:

Yoh Asakura 28-07-2005 10:32

Boże,Wy naprawde nie rozgarnięci jesteście.Po co 20 czy ileś tam osób pisze to samo ?Naprawde macie jakieś kompleksy małych penisów a teraz chcecie sobie nabić te 500+ postów żeby chociaż na Forum "mieć jaja" ?Ja Was nie rozumiem...

Hubus Puchatek 28-07-2005 12:00

Gohan a ja ciebie nie rozumiem.
co do broni. Walczylem i ty mi tym, z takim samym setem i doszłem do wniosku, że serpent jest znacznie lepszy. Po 1 szybciej ubijesz potworka i ten Ci mniej zycia odejmnie, a pod 2 def. broni i tarczy sie nie sumuje.

Yoh Asakura 28-07-2005 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hubus Puchatek
Gohan a ja ciebie nie rozumiem.
co do broni. Walczylem i ty mi tym, z takim samym setem i doszłem do wniosku, że serpent jest znacznie lepszy. Po 1 szybciej ubijesz potworka i ten Ci mniej zycia odejmnie, a pod 2 def. broni i tarczy sie nie sumuje.

Chodziło mi o to,że nie potrzebnie 20 osób pisze to samo =.=" .Czy to ma sens ?Po co 16 czy tam ileś takich samych wypowiedzi ?Zastanów się.

TriManZiom 29-07-2005 11:19

Zdecydowanie Serpent.

Sarvi 29-07-2005 11:29

Spike sworda... po pierwsze wiekszy def .... po drugie troche tanszy .... po trzecie ladniej wygalda ;)

Sarvi 29-07-2005 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xavery
Dla wszystkich klas bym proponował... Serpenta.
Mimo wszystko masz zawsze tarcze pewnie dwarven, ktora ma defa 26 czyli def spika jest mniejszy. A 2 ataku to duzo wbrew pozorom...

Wbrew pozorom jestes glupi -.- Def liczy sie we WSZYSTKIM, czyli Armor, Tarcza, bron, helm, nogawki, buty itp...
To ja bym se great shielda wziol i knifa i bedzie mi np. Drag wiezdzal jakies hity z PAZURA? A jak bym wziol Great Shielda i np. BS'a to... mniej by mi wjedzal X(

Vil 29-07-2005 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sarvi
Wbrew pozorom jestes glupi -.- Def liczy sie we WSZYSTKIM, czyli Armor, Tarcza, bron, helm, nogawki, buty itp...
To ja bym se great shielda wziol i knifa i bedzie mi np. Drag wiezdzal jakies hity z PAZURA? A jak bym wziol Great Shielda i np. BS'a to... mniej by mi wjedzal X(

bron i tarcza ma def, reszta ma armor.

testowales to kiedykolwiek czy opierasz sie na domyslach ?

Ostra-paladynka 29-07-2005 16:29

boshe ludzie....

raz bronisz bronia raz tarcza. czyba ze masz sama tarcze to tylko nia a jak masz tylko bron to tylko bronia.

najlepszy post to: wez spike'a bo ladnie wyglada... boze skad tacy sie biora?

Savoldelli 29-07-2005 16:36

to dzieki raczej wezme spike:D:D

dziadbab 29-07-2005 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evul Tibian
Dla knighta spike, dla magow serpent

LOL chyba na odwrot
Knightowi jest potrzebny atak w broni a serpent ma wiecej ataku wiec lepszy serpent.
A dla magow i drutow lepszy spike bo ma wiecej defa a i tam te 2 profesje nie walcza wrecz wiec po co im duzy atak?!?

Yero 31-07-2005 13:46

Spike sword sam gram knightem i jestem happy

Marixon 31-07-2005 19:39

Czytaj Gohan-san!!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gohan-san
Chodziło mi o to,że nie potrzebnie 20 osób pisze to samo =.=" .Czy to ma sens ?Po co 16 czy tam ileś takich samych wypowiedzi ?

Po to, że jak sobie ktoś policzy, że było tyle i tyle głosów za serpentem, i tyle i tyle glosów za spike'iem to mu będzie wtedy łatwiej wybrać... Proste 8o ?? Tak w ogóle to ja bym proponował sondę!!

EDIT:

Ja się w ogóle zastanawiam nad sensem tego tematu... Przecież serpent/spike sword to chyba tylko broń przejściowa 8o ... Potem przerzucamy się na fs'a, a jeszcze później na bs'a... No nie??

Krzy_ek 31-07-2005 19:55

ja tam jestem zadowolony z mojego serpenta ;] polecam

Saint 31-07-2005 20:18

ja tam nie patrze czy serpent czy spike kup to co jest tansze :] B)

shin-chan 01-08-2005 01:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tęczowy Wojownik
... ja bym zainwestował w Bright Sworda ;p

Wiesz,jak masz 50k żeby kupić sobie Brighta to możesz inwestować.Ja np.Kupie sobie za 50k fire sworda,5 BP SD,i jeszcze mi zostanie :D:P:)

Marixon 01-08-2005 09:32

Słucham??

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shin-chan
(...) jak masz 50k żeby kupić sobie Brighta to możesz inwestować.Ja np.Kupie sobie za 50k fire sworda,5 BP SD,i jeszcze mi zostanie :D:P:)

Słucham 8o ?? Chyba Ci się coś pomyliło... Nawet jakbyś napisał, że 5k za fs'a to i tak nie ma takiej różnicy w cenie miedzy bs'em, a fs'em...

@topic:

Do zamknięcia!! Jaki to ma dalej sens?? Tyle osób już się wypowiadało... Weź sobie teraz policz, ile osób jest za spike'iem, a ile za serpentem i będzie ok...

P.S.

Czy autor tego tematu jest nim jeszcze zainteresowany??

parada 01-08-2005 11:42

Spike Nie Jest Taki Dobry !!!

Sam nawalam spike swordem, ale wcALE MNIE nie zadowala !
Niby ma dużą obrone ale i tak przyjmuje takie same hity jak z serpentem a mniej wale!

jogurt0 01-08-2005 19:07

zalezy od profesji druid i sorc-spike sword poniewaz wiekszy def
knight-serpent poniewaz wiekszy atk
oczywiscie wybierz jak chcesz

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:06.