Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   SMOKI ! ! ! Nie wiem cio robic :((( (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4455)

Gremlin 07-05-2004 22:50

re: Up
Ja prawie zawsze mam otwarty 1 BP UH, ale jak ide na hunta na ktorym spodziewam sie uzyc wiecej jak 1 BP to umieszczam nastepny plecak na koncu poprzedniego (19 run + plecak) wiec zawsze mam latwy dostep do UH (i w glownym plecaku UH zajmoja tylko 1 miejsce).

Jesli blokuje cos bardzo niebezpiecznego i jest szansa ze skonczy mi sie BP przed koncem walki to czasem mam otwarty jeszcze 1 BP umieszczony w miejscu na pochodnie w celu umozliwienia szybkiego dostepu.

Majen 07-05-2004 23:06

Oczywiście na smoki nie potrzeba tyle okienek z bp ale lepiej mieć zawsze troche HMM, GFB[oczywiście nie na smoka], F-bomby(dobre na PK), 1 bp na kase i 2-ugi bp na loocik.

Zami 10-05-2004 16:50

Mam jedno pytanie. W Ancient Temple jest ponoc pojedynczy spawn smoka. Czy ktos moglby mi wytlumaczyc jak do niego dojsc? Ja jak narazie znalazlem tylko double spawn smokow i grote jaszczurek z DLem i kilkoma zwyklymi smoczkami. (+2 DLe ponizej tej jamy, gdzie to pewien quest sie znajduje).

Gremlin 11-05-2004 04:21

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Zami
Mam jedno pytanie. W Ancient Temple jest ponoc pojedynczy spawn smoka. Czy ktos moglby mi wytlumaczyc jak do niego dojsc?
Sa 2 spawny:
1. Pod wioska na polnoc od Thais - idziesz przez orki (zwykle, wariory, spearmany), pozniej w lewo.

2. Wchodzisz do domku zaraz obok Thais, schodzisz w dol, przez pokoj z rotwormami i idziesz calkiem w prawo (dosyc daleko).

Bibuvet 11-05-2004 08:05

Ja niemam problemów

8) :D Ide sobie z Qmplem i mi blokuje on ma 62 lvl :P a ja mam 19 lvl eQ k-set dragon lance d shield i f axe a skille 55/52 (wiem wiem ma,e musze poćwiczyc:P) +axe ring i z latwoscia bije smoka :P :]

ca1z 11-05-2004 08:08

dragon to jest najchujniejszy potwor z zjebanym lootem , nieoplaca sie na niechodzic , jedynie dla rozrywki :p
co do posta pana co mowil o 43 lvlu pallku
moj druid z hmma jedzie dla smoka 60-100 hp
a z sd po 400 ;d
wiec 3 runy i po sprawie ( hmm :p)

gobil 12-05-2004 15:53

a ja i tak uważam że jak najt na dragi idzie to pomijając te wszystkie uhy ihy hmmy explsy itpitd KONIECZNY jest palek

palek jest naprawde duzym wsparciem dla najta i moze pelnic role druida(uhowac wojaka w krytycznym momencie)

a drag to faktycznie demon nie jest z cała pewnością

--------------------------------------------------
Jebak Blotny -(j.e.b.a.k)- czemu mi nicka canzuruja?? ?(
pally calmera

"Wszystko idzie dobrze... a wiesz, co to znaczy? To znaczy, że coś niedobrego czai się obok, tylko że się o tym jeszcze nie wie. Zawsze tak jest. Im dłużej jest dobrze, tym większe jest to coś."
T. Pratchett

Swiebodzin 13-05-2004 07:46

???????

Watroce troche do tematu innych rzeczy a mianowicie

1. Jaki lvl i mlvl Trze miec sorkiem na solowanie draga
2. Mana Blocking ??
3. I jak sie ustawic czy tak jak Knight po skosie czy jak ??

Ols 13-05-2004 13:18

Re: Up

1) Taki, ze jak ci drag walnie kombo, to zebys mogl to kombo przezyc, a wiec powinienes miec ok 400hp lub many, jezeli chcesz z mana shieldem. Pomijajac to, solowac draga sie nie oplaca na niskich levelach, mozna sobie zabic draga jedynie dla sportu.
2) Zdecydowanie tak.
3) J.W.

Swiebodzin 13-05-2004 14:17

Kurde człowieku Sorkem zeby miec 400hp to trzeba mieć 51lvl ( kalkulator online ) nielepiej juz na Mana blocking z Odpowiednim mlvl ? bo u sorka to chyba tylko o łatwego expa chodzi ??

ahaw 13-05-2004 15:51

mag w ekstremalnych sytuacjach moze blokowac draga mam 34 lev i 47 mlev i czasem jestem w stanie zablokowac draga

Gremlin 13-05-2004 17:41

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez ahaw
mag w ekstremalnych sytuacjach moze blokowac draga mam 34 lev i 47 mlev i czasem jestem w stanie zablokowac draga
Mag na 28 lvl moze polowac na dragi sam z dwoma DS, pozatym prosze zajrzec do poradnika dla magow.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:10.