Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Sonda:Czy używasz "wspomagaczy" do Tibii??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4472)

Ketibro 08-04-2004 22:11

Powiem tylko jedno. Przyznam sie Używałem Tibi GG i Tibia Bot'a I niebylem zhakowany uzywalem gdzies 3 miechy konto mialem 29 Sorcerer. Wiem ze moglem byc zhakowany ale Bardzo dobrze to sprawdzalem chyba przez tydzien sprawdzalm tysiacami kombinacjami czy niehakuje i chyba z 8 strony dopiero sciagnalem i zobaczylem ze to niehakuje i akurat zaczlalem uzywac ale potem pomyslalem. Gra to gra Oszukujesz(Przegrywasz) Nieoszukujesz(Wygrywasz). Wiec przestalem uzywac az do tej pory.

Termbest_pol 09-04-2004 00:33

Używam tylko tibi login poniewaz nie chce mi sie wchodzic tyle a w tym czasie sprzatam pokoj albo robie inna porzytreczna rzecz ale tibi gg i takich tam to sie brzydze :] (ale przyznam sie do winy i wpisalem Tak w sondzie )

Kaczor 09-04-2004 09:56

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Gremlin
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Kaczor
Inna sprawa ze tasker rox:D Zrobienie autouhowanai pod jednym klawiszem dla kazdego myslacego to zaden problem(podobnie jak kilka innych przydatnych rzeczy), no i nie do wykrycia:P
Najbardziej mi sie podoba pewnosc co niektorych:
1. Jesli zostawisz postac na taskerze na noc to:
- moga cie zabic
- moga zawolac GM (ostatnio duzo sie ich kreci), jak GM przyjdzie to mowi "hi" i czekasz az mu odpowiesz, jak nie odpowiesz a zrobisz np rune to dostajesz bana, tak samo GM moze chyba widziec czy np zjadasz rybe czy piszesz na PW (ostatnio siedze sobie na rune makerze i gadam z kolega, przychodzi GM, wita sie po kolei z ludzmi obok a do mnie tylko "OK" i <puff>)

2. Co do haka
Firewall powstrzyma kayloggera tylko jesli bedzie wysylal numer wykonujac jakas dziwna akcje przy tym.
Do tego wiekszosc urzytkownikow po sciagnieciu tibiaGG gdy zobacza radosny napis w stylu:
"Obecna wersja tibia nie jest ta sama wersja ktora zaakceptowales, to moze byc update, czy chcesz udostepnic temu programowi dostemp to internetu?"
I teraz co robicie?
- NIE i nie urzywacie tibiaGG poniewaz firewall blokuje wasza cudowna tibieGG
- TAK i tibiaGG sie laczy i moze rownie dobrze wyslac informacje z kayloggera.

Mialem kolege ktory tez uzywal swojego czasu macro, przez poltora roku mu sie udawalo, mial master sorcerera na 55lvl z 65 magicznym (wtedy pierwsza dziesiatka na Secura w magi), az pewnego dnia stracil ~5M w runach/loocie/platynie i spadl do 43 lvl, 55 mlvl po haku.
Napisalem , ze MOGE zrobic sobie z taskerem autouhowanie i na przyklad szybka zamiane kuszy na tarcze i na odwrot, i ze nei bedzie to w zaden sposob wykrywalne, uzywania makra do stania afk to imo glupota(zreszta dla paladyna to nieprzydatne zupelnie) a na pewno juz w miejscu gdzie mozna kogos spotkac.
Po drugie TIBIAGG NIE LACZY SIE Z NETEM , edytuje jedynei zawartosc pamieco komputera, rozumiem, ze mozesz byc przeciwnikiem tego programu i masz do tego prawo ale byloby milo gdybys uzywal prawdziwych argumentow a nie jakichs wymyslow[; Laczyc z netem moze sie jedynie trojan, ale to jzu oczywista sprawa- sciagasz plik z trefnej strony-ryzykujesz.

Andy 1110 09-04-2004 23:44

Używałem kiedyś GG, ale zrobiło się nudne, więc już żadnego nie używam.

Podpalacz 10-04-2004 00:10

Uzywam czego sie da:]

Tak jak ktos wczesniej pisal zaczyna sie od logowania rycka a pozniej makerow:]
procek 1.8 Ghz i 384 ramu utrzymuaja jakos 4 tibie, cyca mozna zabic na luziku, uhem tez sie trafi wiec spoko:)

To samo z trainem, przeciez nie bede 10 godzin patrzyl jak postac trenuje poprostu poczekam na MSg na GG:] az sorc bedzie musial isc z ghulem

Uwazam ze to glupota pytac o takie cos bo i tak wiekszosc uzywa roznych wspomagaczy
ja np nie wyobrazam sobie gry ryckiem bez 5 UH makerow, gdy jakies pacany chca 3k za BP UH:]

Pozdro

Gonzo von Krenzel 10-04-2004 00:53

Nie używałem, nie używam i nie zamierzam używać. Kiedyś jak zaczynałem grać w Tibię włączyłem TibiGG i fulllight-a, niestety nie wiem dlaczego nie spodobał mi się i po 1 dniu przestałem go używać. Może to sumienie, że oszukuje...?

Dr. Omader 10-04-2004 04:34

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Podpalacz
Uwazam ze to glupota pytac o takie cos bo i tak wiekszosc uzywa roznych wspomagaczy
ja np nie wyobrazam sobie gry ryckiem bez 5 UH makerow, gdy jakies pacany chca 3k za BP UH:]
Bo jak się nie umie grać to tak jest. A potem masz pretensje że są lagi na serverze i że dostajesz kicki, freezy itd. Pomyślcie ludzie troche przecież jak każdy ma 2 tibie właczone to znaczy że na serverze gra 400 osób nie 800. Wiec tutaj dobitnie widać skąd te lagi. Jakoś keidyś NIKT nie używał makro itp. i jakoś ludzi żyli i im się fajnie grało i nikt nie nażekał. A teraz to masakra jest nie gra :/

Gremlin 10-04-2004 07:22

Cytuj:

Uzywam tylko tibi login poniewaz nie chce mi sie wchodzic tyle a w tym czasie sprzatam pokoj
Ja do tego uzywam takiego fajnego cheetu zwanego PAC i jak mi ktos udowodni ze naprawde nie ma jak zaplacic za PAC to mu kupie PAC (dla niekumatych mozna wyslac listem poleconym co moze zrobic nawet 8-10 latek), a pieniedzy to nie wierze ze ktos kogo stac na komputer + net ew. kafejke nie ma 1zl dziennie zeby sobie kupic PAC (w wymowke o rodzicach tez nie wierze, mozna wciagnac ich jako jakis prezent albo o zgrozo zarobic).

Cytuj:

edytuje jedynei zawartosc pamieco komputera, rozumiem, ze mozesz byc przeciwnikiem tego programu i masz do tego prawo ale byloby milo gdybys uzywal prawdziwych argumentow a nie jakichs wymyslow
Rozumiem ze znadz kod zrodlowy tibaGG i studiowales logi polaczenia itp i twoje argumenty sa niepodwazalne?
Prawda jest taka ze firewall nie ochroni cie w 100% (tak jak probowales nam udowodnic) przed wspomagaczami.

Cytuj:

ja np nie wyobrazam sobie gry ryckiem bez 5 UH makerow, gdy jakies pacany chca 3k za BP UH
Podpalacz lvl 40 elite, oprocz tego na koncie lvl 1 i 8.
Na moim koncie sa (bez urzywania zadnych cheetow):
56 elite (80/79),
25 royal (pierwsza postac to sie nie bede chwalil skillami, 15 magic lvl),
27 elder (ogromny magic lvl),
18 sorc (kiedys sie pobawie i zrobie go master),
do tego na osobnym koncie mam paladyna na 15 lvl ze skillami 62/58 (odbilo mi kiedys przez tydzien).

Moj obecny majetek obejmuje (i rosnie w tempie 20-50k tygodniowo):
~150k w gp
~800k w sprzecie na wszystkich tych postaciach (liczac podle ceny na Secura, jak by ceny sie trzymaly to bylo by 2 razy tyle)
~300k w runach (kupuje zawsze na zapas zeby nie musiec kupowac po "3k za BP UH").
Domek na ktory juz mialem kilka ofert w granicach 100-200k (sam kupilem go za 150k)
Zwykle zdobywam ok 2-3 lvl tygodniowo na moim rycerzu (patrzac na twoj death to podobnie jak ty).

Kolega ktorego wspominalem w poprzednim poscie tez dal sobie spokuj z cheetami i w tej chwili nawet mnie doluje kasa (za to ja mam minimalnie lepsze skille i lvl :) )

Kaczor 12-04-2004 00:41

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Gremlin
Cytuj:

Uzywam tylko tibi login poniewaz nie chce mi sie wchodzic tyle a w tym czasie sprzatam pokoj
Ja do tego uzywam takiego fajnego cheetu zwanego PAC i jak mi ktos udowodni ze naprawde nie ma jak zaplacic za PAC to mu kupie PAC (dla niekumatych mozna wyslac listem poleconym co moze zrobic nawet 8-10 latek), a pieniedzy to nie wierze ze ktos kogo stac na komputer + net ew. kafejke nie ma 1zl dziennie zeby sobie kupic PAC (w wymowke o rodzicach tez nie wierze, mozna wciagnac ich jako jakis prezent albo o zgrozo zarobic).

Cytuj:

edytuje jedynei zawartosc pamieco komputera, rozumiem, ze mozesz byc przeciwnikiem tego programu i masz do tego prawo ale byloby milo gdybys uzywal prawdziwych argumentow a nie jakichs wymyslow
Rozumiem ze znadz kod zrodlowy tibaGG i studiowales logi polaczenia itp i twoje argumenty sa niepodwazalne?
Prawda jest taka ze firewall nie ochroni cie w 100% (tak jak probowales nam udowodnic) przed wspomagaczami.

Cytuj:

ja np nie wyobrazam sobie gry ryckiem bez 5 UH makerow, gdy jakies pacany chca 3k za BP UH
Podpalacz lvl 40 elite, oprocz tego na koncie lvl 1 i 8.
Na moim koncie sa (bez urzywania zadnych cheetow):
56 elite (80/79),
25 royal (pierwsza postac to sie nie bede chwalil skillami, 15 magic lvl),
27 elder (ogromny magic lvl),
18 sorc (kiedys sie pobawie i zrobie go master),
do tego na osobnym koncie mam paladyna na 15 lvl ze skillami 62/58 (odbilo mi kiedys przez tydzien).

Moj obecny majetek obejmuje (i rosnie w tempie 20-50k tygodniowo):
~150k w gp
~800k w sprzecie na wszystkich tych postaciach (liczac podle ceny na Secura, jak by ceny sie trzymaly to bylo by 2 razy tyle)
~300k w runach (kupuje zawsze na zapas zeby nie musiec kupowac po "3k za BP UH").
Domek na ktory juz mialem kilka ofert w granicach 100-200k (sam kupilem go za 150k)
Zwykle zdobywam ok 2-3 lvl tygodniowo na moim rycerzu (patrzac na twoj death to podobnie jak ty).

Kolega ktorego wspominalem w poprzednim poscie tez dal sobie spokuj z cheetami i w tej chwili nawet mnie doluje kasa (za to ja mam minimalnie lepsze skille i lvl :) )
Nie musze znac kodu zrodlowego aplikacji zeby wiedziec jakie polaczenia sa wykonywane z mojego komputera.TibiaGG NIE LACZY sie z netem i niewazne co myslisz taka jest prawda,a ze moze miec inne niespodzianki to calkiem inna sprawa(aczkowliek nie slyszalem zeby ktos zostal shackowany po pobraniu tego pliku ze strony reebowa).Zreszta w sumei ne izalezy mi zeby kogos przekonywac;] wiec eot z mojej strony

egg 12-04-2004 01:03

@up

Można monitorować porty jakie sa wykorzystywane przy polaczeniach. Można monitorować ruch generowany na karcie sieciowej. Sa zabezpieczenia.
A pozatym sam sciagam Tibie GG ze strony reebowa i nic mi nikt nie shaczył.

Chcialbym tez dostac w swoje lapy tibia bot'a. Ale ponieważ reebow się tym nie zajmuje to wole nie testować samodzielnie :D

Podpalacz 12-04-2004 01:16

:)

@Dr.Omader

Tak to juz niestety jest:) ja nie zamierzam uzywac mniejszej ilosci makerow dlatego ze komus sie nie podoba ze ma laggi.
Ty chyba nie grasz ryckiem ze nie wiesz ile znaczy kazdy malutki uszek dla rycerza:)

@Gremlin

na tym koncie sa 1 i 8 lvl:) 1 lvl bo mialem ochote grac na Titani ale mi sie odechcialo jak nie moglem zalogowac, a 8 lvl to dawna postac co miala byc makerem na Eterni, gdzie gralem przez okolo 10 miesiecy, i na koncie makera zalozylem nowa postac na Hibernie, bo nie chcialem miec na poprzednim.

Dorobilem sie tam 61 royal paladyn i moj majetek liczyl grubo ponad 1 mln GP. Skille mialem 88/78:) i 17 mlvl ( blisko 18 ), niestety zostalem okradziony :/ bynajmniej nie przez hack z MC ( uzywam MC napisanego przez rl kumpla )-> pierwsza moja postac

Podpalacz byl postacia zalozona dla calkowitej zalewy, mial to byc rozrabiacz i low lvlowy lolek ale razem z kumplem troche zaczelismy expic i wyszla nawet ciekawa postac ktora zamierzamy dalej rozwijac ( poprostu wkrecilem sie w rycka )

Pozdro

shch0ta 12-04-2004 07:27

Eeeee ja nie używam "wspomagaczy", ponieważ uważam ja za niepotrzebne. Czasem robiac runy i łowiąc rybki korci mnie, żeby wreszcuie ściagnac sobie jakiegoś rybaka czy inne macro do łowienia ryb. Ale wtedy napada mnie myśl... Co to za gra, w której każy może sobie mieć najwyższy lvl i najwyższy mlvl i najlepsze skille ziostawaijac tylko właczonego kompa na noc. I wtedy nabieram ponownej ochoty do łowienia ryb samodzielnie :D (tzn. używając myszki :) ) .

Co do mc to przyznaje się ... ściągnąłem z jednej strony (nawet nie wiem jakiej :P) tibia multi client... ale go nie używam. Dlaczego? Bo jak raz włączyłem dwie postacie to ani jedna nie dało sie ruszyć !!! Były cholernie lagi :D (mój p II 350Mhz i 192MB ramu nie wyrabia :D ) Dlatego mc odpada.

Tibia gg jest dla tych którzy chcą być najbogatsi w całej Tibii i nie chce wydać tego 2gp na torcha... albo złowic 2rybek zeby miec mane na utevo lux :D ...

Mam jescze jedno najbardziej n00bowe pytanie:

Kto to/Co to jest ten Rebow ???

Munkol 12-04-2004 07:40

Ludzie programy po
1. to dobry moment na haka
2. za bardzo ulatwia gre i nie cieszysz sie z tego co ty zrobiłeś tylko program np.stoiszi altomatycznie nabijasz skille w lowieniu :P
albo idziesz do sklepu i sobie skillujesz 30minut (to nie powinno tak wygladac chodzi o swoj wklad w gre a nie wklad programow u;atwiajacych gre !
3. ja nie uzywam programow ulatwiajacych gre bo mam satyswakcje z wlasnego wkladu w piekna tibie :P

Gangrel 12-04-2004 09:14

Nigdy nie używam wspomagaczy. Są one lamerskie więc używają ich same nooby które nie mogą dać sobie rady inaczej. Po za tytm mogą mi shakować konto.

zenonov 12-04-2004 11:44

Kiedyś używałem TibiaLogin, ale gdy kumpel powiedział, że są w tym trojany usunąłem i po przeskanowaniu kompa odkrył mi 2. Teraz wolę nie ryzykować. Ściągnąłęm sobie wszystkie odkryte mapy do Tibii(to chyba legalne).
Cytuj:

"W życiu liczą się tylko chwile"

L..i..S..e..K 12-04-2004 14:07

Cytuj:

Co to jest BP UH ?? Jestem ryckiem i tego nie urzywam , bo nikt mi nie powiedział po co to jest...

PS
Ale nOOb ze mnie :D.

Przez to nie mam ani jednego mlvl ;(

Dr. Omader 12-04-2004 15:06

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Podpalacz
@Dr.Omader
Tak to juz niestety jest:) ja nie zamierzam uzywac mniejszej ilosci makerow dlatego ze komus sie nie podoba ze ma laggi.
Ty chyba nie grasz ryckiem ze nie wiesz ile znaczy kazdy malutki uszek dla rycerza:)
Oj troche grałem swoim knightem, sporo postaciami kumpli, pozatym kiedyś nikt na makro nie siedział i BP Uh był po 2k i jakoś przecież nabijałem lvl i na equip nowy starczało. To że jedziesz na uhmakerach to świadczy że sam nie byłbyś w stanie grać knightem bez nich bo byś sobie nie poradził z kasą.

@UP: BP of UH to backpack Ultimate Healing Rune(jak nie wiesz co to to sobie zobacz w spisie) jest to plecak pełen tych runów(20runów). Nie da sie grac knightem pozniej bez UHów, o czym sie przekonasz.

L..i..S..e..K 12-04-2004 15:23

Słyszałem że UH są tylko od 4 mlvl.
A ja jak teraz mam 0 mlvl to powinienem zaczynać od jakiego czaru ? od Światła :rolleyes: ?(

Bebilon 12-04-2004 23:35

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez TheNatoorat
Jestem ABSOLUTNIE przeciwny używaniu takich programików. CIP'owie powinni coś z tym zrobić!!!
A co nie robią?
Caly czs sie meczą nad szukaniem Mc, tibia boot.. itp. Ban na miesiąc gwarantowany 8)

Master Mazi 12-04-2004 23:49

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Yarczaz
Oczywiscie ze tak ! Zaczyna sie tak : Najpierw loguje sie moim knajciorem i włańczam tibie GG. Następnie luguje sie po kolei moimi czterema UH-makerami, i chowam ich w zaciszne miejsce, tak by nikt im nie przeszkadzal, i ide expowac knajtem. A jak chcem nim potrenowac to włanczam macro na łowienie ryb i spalanie many i na mc przyprowadzam knighta mojego kolegi. W czasie gdy postacie trenują ja ide na dwór. Jedyne czego mi brakuje do szczęscia to PaCC-Makera :P
A na serio to zadnych programików bo nie chcem hacka mieć ...

Reebow, rób PaCC makera :P
No i taka jest prawda:) kazdy mowi ze nie i zaprzeczy tego ! ja w to nie wieze ze nikt z was tego nie uzywa !! no chyba ze macie paca to nie musicie sie meczyc wchodzeniem. napewno taki knight nie zrobi loota na kase zeby sobie kupic sprzet i uhy a tu kolega napisał (w pierwszej części) całą prawde ! 3/4 ludzi ma uh makera i gra na mc wystarczy spojrzec ile stoji wokolo depo 11druidow do robienia uh ehh zycie w tibi bez mc dal wielu było by nudne ;] no jest to nie legalne i zabronione ale po co kłamać ze nie uzywacie tego no dobra moze zeczywiscie jestescie swieci ;P dobra juz koncze rozpisałem sie :) (sorry za błędy tez was lubie :* kisses :P bibi~~)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:38.