Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Energy field kontra GS (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4866)

Szczawix 28-04-2004 20:43

Dzienkis wszystkim za wyczerpujonce odpowiedzi a jerzeli gs niebendzie mugł mnie atakowac a ja bede go atakował to czy on ucieknie czy bendzie stał w miejscu??

Klikowski 30-04-2004 11:40

A jak by zamknąć GSa w wiezieniu z e-wall (zrobic kwadrat tak zeby w srodku znajdowal sie GS) ale zeby niestal na zadnym fieldzie tylko na trawce miedzy fialdami i ladowac z hmm albo SD, to czy GS wyjdzie z tego więzienia? czy bedzie biegal w nim do czasu zabicia albo skonczenia sie ktoregos z e-wall.

Magus 30-04-2004 13:14

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Klikowski
A jak by zamknąć GSa w wiezieniu z e-wall (zrobic kwadrat tak zeby w srodku znajdowal sie GS) ale zeby niestal na zadnym fieldzie tylko na trawce miedzy fialdami i ladowac z hmm albo SD, to czy GS wyjdzie z tego więzienia? czy bedzie biegal w nim do czasu zabicia albo skonczenia sie ktoregos z e-wall.
Juz przynajmniej w kilku postach padla wyczerpujaca odpowiedz, a to jest sytuacja analogiczna. Najwyrazniej masz problem z dedukcją (nie przejmuj sie - 90% userow ma z tym problem) :P
No ale OK, zawsze dla kogos beda niedopowiedzenia.

A więc: (Nigdy nie zaczynaj zdania od 'a wiec') ;)
Można GSa zagrodzic wszelkimi energetycznymi runami ale w momencie kiedy go zaatakujesz, obojetnie czym - nawet kamieniem - Wtedy GS bezczelnie przejdzie przek kazdy e-wall, e-bombe, e-fielda. W momencie kidy go atakujesz przestaja mu przeszkadzac wszelkie energrtyczne przeszkody. Rzucisz mu bombe pod nogi to jednoczesnie go atakujesz - wylazi. Ogrodzisz go fieldami - bedzie lazil i plul, ale gdy go strzelisz z hmm, strzaly, bolta, kamienia czy czegokolwiek to wyjdzie.

Szczawix 30-04-2004 21:43

;( A myślałem rze se poexpie a tu zonk dzienkuje za wasze wyczerpujonce odpowiedz i jeszcze 1 pytanko czy moge zniszczyć destroy fieldempoision fielda jakimi żuca GS??

Magus 01-05-2004 01:57

Cytuj:

czy moge zniszczyć destroy fieldempoision fielda jakimi żuca GS??
Mozesz, ale po co?

I jeszcze jedno. Ortografia czlowieku!!! Popracuj nad nia bo az w oczy kole!!!

Mr Logest 01-05-2004 19:01

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Szczawix
;( A myślałem rze se poexpie a tu zonk dzienkuje za wasze wyczerpujonce odpowiedz i jeszcze 1 pytanko czy moge zniszczyć destroy fieldempoision fielda jakimi żuca GS??
mozesz kazdy field destry jaki chcesz... pytanie.. ile GS da Ci czasu na taka zabawę 8o

Matibu 02-05-2004 07:57

Ale jest dobr sposb dla palla w dziurze gsa na pohu na zabicie i na zewntrz też jeżeli kos gra sorciem i chce sobe zrobić mijesce d biegania:)
Musisz po prostu rzucić Ebombe kolo gsa
ibiegac naokolo tej e -bomby i musisz zostawic po 1 polu wolnym koło kazdego pola e-bomby wtedy glupi gs nie przeiegnie przez e-bomb tylko bedzie biegal naokol :)

eerion 02-05-2004 08:47

@ Matibu.
Do tego też potrzebny jest odpowiedni level, ale pamiętaj że 1 zły ruch i po tobie :/

Szczawix 02-05-2004 10:33

Przepraszam za błędy Postaram żeby sie to wiencej razy nie powturzyło.
Apropo tego by GS ktury by beiegał na około e bomby Chyba barziej sie oplaca biegac wokoło e-walla??

Artuditu 02-05-2004 11:33

Mój kumpel wlasnie sie pytal z jakimi czarkami sie wybrac a ja (jak zwykle) "nie wiem" a teraz to mu powiem energy wall/field i lec i HMM (chyba). :D :P.

Kebab Mathayus 02-05-2004 13:28

postaw jeden przed nim i jeden za nim
;PP

Caspius 02-05-2004 13:48

i co ci to da? jak go zaatakuje to i tak GS przeleci -.-

@Artuditu
to zalezy jaki ma lvl i mlvl, a e-fieldy za duzo ci nie dadza nawet na duzym lvlu. wogole sorcom na GSy nie opyla sie lazic na lvlu poniezje 40 i mlvl -50, bo wtedy za duzo run schodzi, a za malo expa wchodzi. juz lepiej se na smoki pojsc z blokerem (lub summonem)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:06.