![]() |
u nas w bialym to na "Ciepłej" info-ekonometrii tej ucza ;p tam sie liczy tylko $$ a zajecia sie zaczynaja w pubie w budynku uczelni, oczywiscie popijajac napoje bezalkoholowe heheh, tak wiec dla mnie ten kierunek sie kojarzy z uczelniami dla tych bogatszych cwaniaczkow ktorzy nie bardzo chca sie uczyc
|
mozna?
Moj brat sie dostal na SMP na UJ [studia matematyczno przyrodnicze] dzienne. Co to za kierunek? Otoz skaczesz sobie miedzy wydzialami.. tam sie udasz na zajecia z informatyki... tam zachaczysz na fizyke po drodxze mijajac biologie. Niezly hardkor... wlasciwie po co ja to pisze? |
Może ci co już sie dostali na studia powiedzą czy tak tragicznie było w tym roku sie dostać na jakąkolwiek sensowną uczelnie ? Bo slyszałem straszne żeczy na ten temat ... A ja za rok ... więc nie wiem czy mam sie już bać ?
|
A jo studiuje, tzn. zaczynam agrobiologie na AR w Krakowie(fajny kierunek bo nikt ze z najomych nie wiedził co to jest :D i mam ok 90% babek na roku), dlatego taki kiedrunek bo z biologii jestem chyba niezly(mat pods. 72%, roz 70), jedyna co mnie przeraza to chemia(75h per semestr), bo z wiedza chemiczna jestem poziomie budowy atomu, wiem np. że atom składa się z protonów, neutronów i elektronów, i że taki atom może sie rozpaść, co mozan wykozystać robiąc bombala ;) , ja juz moją wiedzę wykozystuje i robie w piwnicy syntezator deuterium, bo benzyna ostatni drożeje, a samochody na wodór to przyszłość. Jak narazie mam odłozone w piwnicy 2 rury od odkurzacza, destylarke do bimbru i 200ml nadtlenku wodoru. Teraz przymierzam się zajumać chłodnice z Golfa mojego sąsiada.
Proszę o wyrozumiałość, każdy ma jakieś hobby :p |
Cytuj:
|
Cytuj:
Na filologię angielską było prawie 800 osób na 50 miejsc. Na fizykę (po prostu fizyka) było coś koło 30 na 50 miejsc fizyka_jakaś_tam 4 na 50 miejsc i fizyka_jeszcze_jakaś_tam inna, 1 osoba na 50 miejsc :P sorry, ale nie pamietam dokładnie kierunków. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
tak samo jak kolega kłania się kampania wrześniowa.. ale już nie tak samo - inna buda.. Adri, a jak tam magnesy? na którym roku u was? XD i.. szmaty.. za którym podejściem? :] d. Taube |
EAiE, elektronika rok ll, oczywiscie AGH Krakow
bawimy jak nigdy ;p |
Ahh... Studenci ;)
Pamiętam te czasy, młodość :) Panie MatKus: Uczy się pan w tym mieście, co ja mieszkam. Na Uniwerytet przychodziłem czasem, prawdopodobnie Cię kiedyś widziałem. :) Również się uczyłem w Opolu, Uniwerytet Opolski. Tyle że 20 lat temu. :) |
Cytuj:
=) A propos ilości osób na miejsce: jak ja zdawałem na AGH, to na informatykę na Elektrycznym było ok 10-11 osób na miejsce, na AiR ok 7 osób/miejsce. Z tego, co jeszcze pamiętam z geografii z liceum, to roczniki '83-'84 to tzw. wyż demograficzny i wydawałoby się, że w sumie, to z roku na rok można się raczej spodziewać coraz mniej ludzi. Choć z drugiej strony może coraz więcej młodych ludzi (hehe... i kto to mówi :P) chce po prostu iść na studia... A propos fizyki_jakiejś_tam: jak się nie dostałem na Informatykę, to pierwsze, co dostałem, to promesę na Fizykę Jądrową (w ten sam dzień, co przyszło zawiadomienie, że się nie dostałem na infę) - to musi być dopiero "pożądany" kierunek ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:10. |