![]() |
@Khan
IMHO nie masz za wiele pojęcia o Tibii. Zaloguj się teraz do gry. Weź Giant sworda (22 defa), Bright sworda (30 defa) i Wooden shielda (14 defa). Idź do kopalni dwarfów. Stój chwile z GSem, a następnie BSem + shieldem. Wróć do domku/depo. Wyloguj się. Włącz forum i opisz co zaobserwowałeś. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
heheheh
Pare osob wyzej napisalo bardzo dobr wypowiedzi wescie np: mnie ja mam 51 lvl i co mam latac z bs na dragi przeciez bs ma 36 atk a gs 46 czyli 10 atk ruznic a wiecie jakie to hity no ale 100lvl+ nie maja takiego problemu bizecie sova/sca i tarcze i jedziesz ale pewnien wiekszosc osob nie zdobedzie go :/ sam nie wiem czy zdobede no to tyle.
P.S sorki za pisownie. :D |
nie ma co ... lepsze sa jednoręczne ... bo masz dodatkowy def. od tarczy ... chociaz 2 ręczne maja wiecej ataku ... ja i tak stosuje ciagle to samo tzn. - spikesword i dwarven shield :P
|
:)
Dwureczna-exp solo
Jednoręczna- blokowanie (ale jak masz magic sworda czy stonecuter axa to tesh exp :P) |
Mysle ze teoria khana troszke trzyma sie kupy.
Expilem na guardach z mms/sca wszystko ladnie zgrabnie. Sciagnalem tarcze mialem samo sca, i co ? Guardy bily mnie prawie tak samo. :P |
Uwzglednij jeszcze reszte swojego eq ;p przez taki armor jednak dosc trudno sie guardom przebic..
Co do teorii Khana - to wymaga solidniejszych testow, jak dla mnie dosc naciagane i zbyt proste zeby dokladnie oddawalo system Cipsoftu. |
Defens
Skill w broni tez powinnien miec jakis wpływ na obrone a nie tylko sama umiejętnosc blokowania tarcza(lepiej wyczwiczony szermiesz zna wiecej sposobów bloku bronia). Taka moja mała uwaga
|
Nie mam pojęcia dlaczego reaktywowałeś temat z listopada zeszłego roku. Jak dla mnie to odpowiedź została zawarta w postach wyżej.
|
a ja nie rozumiem czemu piszesz nie na temat
a co do tematu jak ktoś już wyżej napisał liczy się ta obrona która jest większa podam tu przykład ( raczej nierealny ;p) knightowi z bright swordem (def 30) i dwarven shield (def 26) liczy się def brighta ale gdyby zamienić dwarvenke na np vampire shield to oczywiście liczy się obrona vampire'a |
Cytuj:
zeby to sprawdzic porownaj sobie bs bez dwarven shielda i z dwarven shieldem |
Cytuj:
|
Ogolnie latam z fa. d-lance zabieram tylko na dragi itp.nie moge przyzwyczaic sie do expienia bez tarczy mimo tego ze z dl-a wchodza lepsze hity to czuje wieksza pewnosc trzymajac w reku demonke:)
|
Cytuj:
ktos w tibii wogle ma Great axe...? |
Jak już pisano - zależy co huncisz.
A tak btw to jak masz 1handed to chyba def sie nie sumuje broni ze shieldem, nie? Liczy sie shielda. Kiedy 2 hand ? Ja zawsze w tombach z 2handeda hunce, bo: Ghoul wali z magii głównie (ssa hp) Mumia też mały attack ma a hp sporo. Pozatem dragi itp. |
Mam problem
Mam problem, razem z kumplami mam isć na Draconia Qest i nie wiem jaki wziąść miecz, Giant Sworda czy Fire Sworda bo kiedyś czytałem że 2-ręczne miecze są dobre do bloczenia ale jeśli masz 1-ręczny to możęsz wziąść i tarcze a mam Tower Shielda.Proszę o rade :confused:
Aha na Draconia Qest jest dużo Ds'ów. |
Cześć!
Jestem nowy! up! ds zadaja duze obrazenia wiec lepiej wez 1 hand sworda i shielda I UHY!!! |
! Witam ! Wes bron 2 handed i tarcze , jezeli jestes jedynym knightem i to ty oczywiscie bedziesz wszystko bloczyl , to wes fire sworda i tarcze , a reszta juz mysle ze szybko sie zajma tymi smieciami .... . jezeli chcesz zdobyc troszke expa to wes gs , ze 3 bp uhow i tarcze , a jezeli masz zamiar jak najszybciej dojsc do konca , bez wiekszej straty uhow , tylko fs i ts .... . Ps. Mysle ze chociarz w znacznym stopniu pomoglem B) . |
Dzięki
Jestem jedynym knightem więc chyba wezme fs i ts, a kumple zoswalą te Ds'y. ;)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:20. |