![]() |
ooo... widze ze nie odczowasz roznicy miedzy rzeczami legalnymi i nielegalnymi... to kiepsko...
|
legalne..... nielegalne.... wodka jest takim samym narkotykiem jak i marichuana.... ba, nawet owiele bardziej szkodliwym... tak samo papierosy... z tym ze dla panstwa sprzedaz wodki i papierosow to same zyski - wyprodukowanie litra czystej wodki to koszt ok 5zl, a sprzedawane sa w duuuuuuuzo wiekszych cenach (chodzi mi tu glownie o polske, bo nie w kazdym kraju jest monopol alkocholowy) pozatym skutki palenia/picia widac w poznym wieku, zazwyczaj na emeryturze, a jak ktos emerytowany umrze to tez zysk dla panstwa bo nie musi placic emerytury.... :< pozatym czy tabaka jest nielegalna? bo ja nic o tym nie wiem...
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
ps. jak ktos umie czytac to niech przeczyta TO. a tak chociazby z ciekawosci... |
ja zażywam tabakę tylko jeśli mam zatkany nos na tyle, ze musze oddychać przez jame ustną... wtedy kropelki mi nie pomagaja ;/
ps. tabaka chyba też jest niezdrowa? |
Cytuj:
nastepny... sorry ale to ty sie trzymasz jakis gowinianych stereotypow -.- wszyscy chca ci wytlumaczyc ze wszystko uzaleznia, alokochol narkotyki itp. czemu ktos jest cpunem? a czemu ktos jest alkoholikiem, palaczem itp? pieprzysz glupoty poprostu i tak jak blindzik nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz pojecia, a chociaz nie wkrecaj ze masz pojecie. Tak btw. ja tutaj komentuje tego posta nigdy tabaki nie probowalem bo po co? A tlumaczenie ze sperma jest tak inteligentne jak z jogurtem (bez orbazy dla autora tego z jogurtem bo wiem ze to bylo z ironia <chyba ;p>) |
Wciągnąłem kiedyś kilka "krechów" :p. Fajnie było.
|
Powiem ,że to mi się podoba...ani dużych lotów po tym ,ani nic co może zaszkodzić zdrowiu ,a na początek dobra jest ;> (zresztą to jest lekarstwo na czyszczenie nosa:P) U nas w szkole dużo osób to wciąga;>
|
Hehe..a czy papierosy to też narkotyki? więc nie porównujcie tabaki z np.amfetaminą. bo to tak samo tytoń tylko zmielony z różnymi przyprawami, owszem można się uzależnić. tabaka ma negatywne skutki ale i też pozytywne ;)
|
Alkochol to narkotyk, tylko ze legalny. Alkochol powoduj uzaleznienie fizyczne oraz psychiczne, marichuana tylko psychiczne i to bardzo slabo, duzo slabsze od alkocholu.
@edit papieros to rowniez narkotyk, majace silne konsekwencje zdrowotne i mocno uzalezniajacy. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@autor tematu: ile ty masz lat? 10? edit: moze jeszcze cosik o szkodliwosci tabaki: tak naprawde wszystko zalezy od tego ile nikotyny znajduje sie w danej tabace. Sprawa jest taka, ze w papierosie wiekszosc nikotyny jest spalana - do organizmu dostaje sie tylko niewielka czesc, ktora powoduje uzaleznienie - zarowno fizyczne jak i psychiczne. Tabaka jest o wiele silniejszym srodkiem uzalezniajacym: wchlania sie szybciej (ok3s, gdzie w plucach trwa to 10-15). Malo tego: dziala na wytwarzanie dopaminy, czyli tzw. hormonu szczescia. Po pewnym czasie zaczynamy wachac tabake tylko dlatego, zeby czuc sie szczesliwym, potem wszystkim mowimy jaki ma swietny efek jej zazywanie. W skrajnych przypadkach zakladane sa na forach idiotyczne przypadki kto bierze, zeby znalezc usprawiedliwienie 'nie jestem sam - inni, ktorych nie znam tez biora'. W skrajnych przypadkach zazywanie moze spowodowac chorobe (?) zwana Syndromem Tourette'a. Wszystko to oczywiscie fakty;) Ale takie same jak to, ze palnenie powoduje raka: zyje 20 lat na tym swiecie, od 15 roku zycia otaczaja mnie ludzie, ktorzy pala paczke dziennie. Wiekszosc starszakow (40+) pali od ok. 20 lat: i jak nie spotkalem chorego na raka z powodu fajki tak pewnie nie spotkam;) @down: sorka, dopiero teraz na wiek zerknelem;) |
nie no sory 14 X(
|
Cytuj:
@topic: probowalem (przed 18) i choc nic mi niebylo, to i tak przy tym niezostalem (to byly 3 dni). |
Cytuj:
Tabaka niejest lekarstwem,ale działa tak jak krople do nosa.....I w małych dawkach nie jest szkodliwa... CO ty myślisz że ją sie zażywa 5 razy dziennie? :[ |
Świetny sposób na zmarnowanie pieniędzy na byle gówno.
|
Cytat ze strony tuska:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
--------------------------------------------------------------------- Tabaka, sproszkowany tytoń (zwykle z odmiany Kentucky lub z machorki), przeznaczony do wciągania przez nos. Wywołuje kichanie. Również dawna nazwa tytoniu fajkowego. --------------------------------------------------------------------- Narkotyk, środek odurzający pochodzenia naturalnego (rośliny, grzyby) lub syntetycznego, o depresyjnym działaniu na ośrodkowy układ nerwowy, powodującym gł. stan odurzenia, euforii, uśmierzenia bólu, uspokojenia lub senności; wywołuje po krótkim lub dłuższym zażywaniu uzależnienie psychiczne i fizyczne. |
LoBo
LoBo... Tabaka jest do czyszczenia nosa !! B)
|
Syf! mowicie ze nie uzaleznia? ja juz znam pewnego uzaleznionego -.-
|
omg. ludzie!! od wszystkiego się można uzależnić! jak ktos się uzależni od pomidorów to nic mu się nie dzieje!! i nie róbcie z tegto takiej zadymy! nawet jeśli to nie jest szkodliwe to po ***a to wciągacie?? ladny ma smak, zapach?? nie!! dla popisu!! więc tak czy tak na nic wam się tabaka nie przyda!! ktoś się nie zgadza?
|
oj tam... Co w tym takiego fajnego? To było baaardzo dawno temu- brat przyniósł troche tego to domu... Dał mi, troche wciaglem, ale sie zniechecilem bo mnie nos po tym swedzial bardzo :P
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:32. |