![]() |
Mój kolega z klasy nosi takie 3 i wygląda razem z tą brzydką twarzą jak pedał lub pedofil który chce zgwałcić pierwsza lepsza osobę - chłopaka.
|
Cytuj:
|
To jest biznes. Ludzie pod pieknymi znakami ("Pokaz, ze tobie nie jest to obojetne i nos nasza opaske symbolizujacą coś tam!") bija niezla kase. Bo 90% tych ludzi gowno obchodzi ta walka z rasizmem, czy jakas pomoc. Ich obchodza pieniadze za glupie opaski, ktore symbolizuja ta walke. Dobra, teraz zajmijmy sie tymi 10%, ktore naprawde cos robia. Zalozmy, ze opaska kosztuje 5 zł. Na szyldzie reklamujacym opaske widnieja piekne słowa: "kup nasza opaske! Czesc pieniedzy idzie na biedne dzieci bla bla bla". A o co naprawde chodzi?? Pana prezesa poruszylo serduszko i daje na dzieci 1 zł od kazdej opaski. W sumie to jest czesc pieniedzy, ale ile on na tym zarabia? 5 razy tyle. Czy nie lepiej isc na jakas zbiorke organizowana przez PCK, czy inne instytucje charytatywne? Oddajac stare ubrania, zabawki, zywnosc, meble, itp. Mamy pewnosc, ze to idzie dla potrzebujacych, a nie do portfela jakiegos pierdzącego w stolek prezesa.
|
No u mnie w klasie takie opaski mają dwie osoby ;D Niebieską i białą ;)
Sama takiej nie posiadam :] I szczerze mówiąc nie mam zamiaru, moja drewiana bransoletka mi odpowiada ;) |
O, Mathea ma nowy avatar :D! A z tymi opaskami to sie zgodze ze to tylko dla kasy. Nie kupowac tego shitu!!! Jedyna zaleta tego ze fajnie sie to gryzie :D
|
Według mnie te Opaski są Bardzo fajne, tylko ta Cena... yyy... na odwrót.
Niedam za Kawałek Silikonu 20zl~ -.- Mam takiego Kumpla, ktory po jedna, powtarzam jedna! ta Opaske pojechal az 70KM od mojego Osiedla. I nic wiecej nie kupowal tzn. zakupow, tylko Opaske. |
Cytuj:
Taa..dobre do gryzienia, prawda :P Dj Necro - muahaha no to niezły kolega :P |
Cytuj:
|
Nieee.. dzieki. Kolejna moda ;>
Niby idzie na dobre cele, ale ludzie to nosza tylko dla szpanu. Mój kolega takie miał. |
no ja w czyms takim chodzic nie mam zamiaru, preferuje moje czarne rzemyki... Fajnie to to nawet nie wyglada... Jesli maja symboliczna cene, to ok. Ale 20zl? chyba lekka przesada
|
@Matek
A co sądzisz o WOŚP? |
Cytuj:
Wiesz, ciezko mi sie do nich ustosunkowac. Oni sa - odkad pamietam byla WOSP. Dobre to jest o tyle, ze jednak te kase zbieraja i ja na cos przeznaczaja. 'Zle' jest to, ze dawanie kasy na WOŚP jest juz obowiazkiem a nie dobrym uczynkiem:) Mimo wszystko akcje typu WOŚP sa potrzebne - to moja uwaga. 'Co łaska pany';) |
Cytuj:
|
No, macie racje, ale moim zdaniem takie opaski to też dobry pomysł - fakt, że kupisz np. opaskę niebieską "Zbieram Wodę" i nosze sobie, ok... ale już po tym zapominam, że przeciez kupiłem to na akche charytatywne, i nosze dla mody - fakt. Ja przedchwilą kupiłem opaskę "No Rasizm!" taką fioletowo - różową. I powiem, że jestem zadowolony, że poszło to na jakąs akcję charytatywną STOP RASIZMOWI! i fajnie wyglądam w niej :). Chociaż, nie powiem ze rasizmu jets coraz wiecej...
|
Cytuj:
Kiedyś zapytano pewnego producenta czekolady, że ze wszystkich sprzedanych czekolad przekazał dokładnie 5 groszy od sztuki. A co z poprzednikiem Live 8? Cała kasa poszła na Etiopię, a ku ścisłości - na armię. Nie podobają mi się slogany "Kup naszą czekoladę, a miliony dzieci nie umrą na raka/z głodu/nie będą musiały oglądać naszej gównianej reklamówki z pomocą dla chorych w TV". Nie ma żadnego gwarantu, że gdy coś kupię, to świat będzie LEPSZY. Bo nie będzie - z tego chociażby 2,50 jest od jasnej cholery pośredników, którzy chcą sobie coś wziąć z tej sumki. I praktycznie zawsze ta NAJMNIEJSZA kasa idzie na potrzebujących... Podobnie jest z tymi opaskami - będę nosił opaskę by pokazać, że walczę z rasizmem? A GÓWNO - symbole nie przydają się, kiedy nie ma CZYNÓW. Sama idea jest może szczytna - w końcu pomoc! Ale sposób, w jaki się ją wypełnia... "Kup nasze ultradermalphoenixarmor podpaski, dzięki czemu zbawisz kulę ziemską!". Ja podziękuję. |
Fajosko, solidaryzujemy się opaskami, bo wszyscy tak robią.
|
Opaski można aktualnie podzielic na dwie grópy:
a) Te prawdziwie pomagające typu livestron wytwarzana przez fundacje Amstronga. Opaska tania, 1$ (or Euro) i z tego 75% leci na fundacje. (jeżeli nie kupujemy na bazarze/allegro ofkors...) b) Te "modne" czyli większość... Tych drugich mnoży się jak królików. Są już "dla ofiar KAtriny", jeszcze pare dni i będzie dla Rity, są dla Tsunami, ale na 100% nawet złamany cent (grosz lub eurocent) nie dotrze do tych ofiar. U mnie nikt nie podniesie się w oczach nosząc opaski, nie będzie dla mnie kimś o wielkim sercu bo sama opaska o tym nie świadczy... ja zabieram się za zakup opaski Nike Stand Up Speak Up ale nie dla tego, że chce walczyć o brak rasizmu czy coś* tylko dlatego, że ona mi przypadła do kustu, poprostu mi się podoba jako sama z siebie, element ubrania. ------------------ *-by nie było, nie tolreuje rasizmu ale nie widze zbytniego sensu w walczeniu z nim przy użyciu opasek.. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:35. |