![]() |
@wikt a czy ja mowie ze ktos z tego forum chce ale jest paru takich ludzi co ich to interesuje etc itd -.-
|
mutacji? a co bys chcial? czlowieka z dwudziestoma parami oczu? :F
do mutacji mozna zaliczyc takze to ze dzieci osob ktore kiedys tam doznaly jakiegos promieniowania po wybuchu(itp.) nie sa zdrowe. wszystkie choruja. choruja na te choroby co ich rodzice i tu nei chodzi o jakies tam choroby "pospolite" przekazywane z pokolenia na pokolenie... btw. byl nawet przypadek ze kobieta kupila na jakims bazarze od ruskich napromieniowane majtki i gdy miala jakies tam przeswietlenie kregoslupa(or smth.) to okazalo sie ze jej majtki swieca.... |
Coś w tym miescie jest, co tam niektórych ciągnie. Chyba ta pustka, cisza, nienaturalność. Sam chętnie bym sie wybrał na taki wyjazd ale to narazie niezbyt możliwe :P choć przeżycia były by bardzo interesujące :)
|
Dawno z kuzynką mieliśmy zajawke jechać do Czarnobyla na sesje Neuroshimy...
|
Stronka nawet spoko. Gdybym nie gral w tibie to nie chcialbym tam pojechac, ale po grze z mila checia. Hail Benh. ;]
|
A mi te obrazy przyponinają film K-19. Ludzie też nie mieli żadnej ochrony, bo co da maska przeciwgazowa i kombinezon deszczowy? A tu ekipa likwidatorów ma fartuchy i maseczki chorurgiczne -.-. Skoro wszyscy ludzie byli równi, to czemu sekretarz partii tam nie poszedł?
|
Dzięki za linka. To bardzo interesujące.
Tematem Czarnobyla i tej tragedi nie interesowałem się bardzo. Oczywiście wiedziałem, co się stało, jak, dlaczego i jakie były skutki. Ale specjalnie o tym nie czytałem. Ten tekst to zmienił :) Może kiedyś tam pojadę. Hehe. Klimat miasto ma niesamowity... |
dla wszystkich zainteresowanych wyjazdem i zwiedzaniem miasta widmo... poszukalem troche w sieci i znalazlem ukrainskie biuro podrozy organizujace "wycieczki" do prypeci, oto link do oferty... : http://www.ukrcam.com/tour/tour_3.html
ostatnio skorzystala z tego grupa ludzi ze strony www.opuszczone.com na ktorej to stronie znalesc mozna relacje i galerie z wyjazdu... wrocili cali i zdrowi, bez dodatkowych konczyn, o dziwno nawet zaden z nich nie swiecil ;P z tego co znalazlem na ich forum w maju tego roku zwiedzanie dla 6 osob wynosilo 440$, ale nie wiem czy byly w tym koszty noclegow i dojazdu, ale raczej w to watpie... takze caly wyjazd nie jest generalnie zbyt tani, w sumie nie powinien przekroczyc 400zl, wiec dla prawdziwych zapalencow jest to calkiem osiagalne ;) moze za kilka lat sam sie wybiore... nie ukrywam, ze chcialbym ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:11. |