Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Magia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53740)

Duch Niespokojny 24-02-2006 11:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor
P: Jakie runy opłaca mi się robić?
O: Runy HMM, GFB, Fire field, Fire bomb, SD, Explo, Magic wall.. Pozostałe runy są bardzo rzadko używane. Co nie znaczy, że nie uda ci się ich sprzedać. Może być to czasochłonne.

Zapomniałeś o najbardziej dochodowych, czyli uh. Po ostatnim update częściej się też spotyka ih-y, chociaż one nie cieszą się już tak dużym powodzeniem.

ArtiMaster 24-02-2006 18:27

No to jak o runach to mi sie wydaje ze oplaca sie tez energy fieldy ;)

styku 08-03-2006 08:00

Ja mam pare pytań, być może odpowiedzi na niektóre z nich znalazł bym w innych tematach, ale chciałem zapytać o wszystko razem;]
1. Jak to jest z runą Animate Dead? Można nią animować tylko potwory convinceable i summonable czy tez te inne?
2. Czy run PACCowskich mogą używać FACCe?
3. Czy siła z jaką paralizuje runa paralyze zalezy od mlvla i lvla?
Z góry dziękuje, a jeżeli jestem idiotą, który po raz kolejny powtarza te same pytania to przepraszam :(

Edit:
@Down
Ale w opisie runy pisze chyba, że szkielet ma takie same statystyki jak potwór...

gameee 08-03-2006 09:44

1.animate ded.Celujesz nią w jakiegos TRUPA(nie człowieka)i przyzywasz szkieleta zawsze szkieleta możesz mieć takie 2(szkielety).
2.chyba tak ale niejestem pewien...
3.nie paraliż trwa 10 sec tak czy siak.

Zillek Edonek 15-03-2006 13:48

Co do run

A właśnie na www.tibia.pl w dziale magia runiczna gdy klika się na jakiś link z opisem runki napisane jest cena runki w danym mieście ale o co z tym chodz próbowałem kupić już gotową rune ale NPC milczy ...
Z góry thx...

Dwimenor 15-03-2006 18:38

Może gadałeś nie z tym co trzeba? Przewarznie są to ci, u których można było kupować blank runes. Ważne jest też, aby wymówić poprawnie pełną nazwę.
Dialog:
Hi
<nazwa runy>
yes.

Albo, jak nie znasz:
Hi
spell runes
<tu ci poda rodzaje run jakie sprzedaje. Wybierasz kategorię np: >
Missile runes
<podaje ci nazwy wszystkich run z tej kategorii>
Heavy magic missile
yes

Amar Alth 15-03-2006 22:20

NPC trzeba powiedzieć np:

Hi
heavy magic missile rune
yes
bye

Najważniejsze żeby powiedzieć rune ! i dobrze wypowiedzieć nazwę !

Pozdro AmAr

Zillek Edonek 18-03-2006 17:00

Sprawdze...

Sprawdze to ale chyba dobrze mówiłem nazwe spróbuje jeszcze raz.
PS :Gadałem z NPC sprzedającym blank rune.

Kaiser_of_Arcania 03-04-2006 22:42

A ja też dorzucę swoje trzy scaraby. Czy mogę atakować MOJEGO summona? Jeśli tak, to czy on zaatakuje wtedy mnie? I czy jak go zabiję to może coś z niego wypaść? Z góry dzięki za odpowiedź.

Rybzor 04-04-2006 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaiser_of_Arcania
A ja też dorzucę swoje trzy scaraby. Czy mogę atakować MOJEGO summona? Jeśli tak, to czy on zaatakuje wtedy mnie? I czy jak go zabiję to może coś z niego wypaść? Z góry dzięki za odpowiedź.

Mozesz atakowac swojego summona, on Cie nie moze, z summonow nic nie wypada, nawet jesli nie sa Twoje

papay100 13-04-2006 22:55

Pytanko

Ja mam pytanie,w jakim czasie sie mana regeneruje?

Specter 14-04-2006 07:11

Z każdym nowym levelem:
Knight - regeneracja many 1 punkt co 12 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt życia co 4 sekundy, mana bez zmian;
Paladin - regeneracja many 1 punkt co 8 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt życia co 6 sekund i 1 punkt many co 6 sekund;
Sorcerer - regeneracja many 1 punkt co 6 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt many co 4 sekundy, życie bez zmian;
Druid - regeneracja many 1 punkt co 6 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt many co 4 sekundy, życie bez zmian;

A następnym raem - szukaj -.-
Było już o tym setki razy.

Prostyy 15-04-2006 12:31

Knight - regeneracja many 1 punkt co 12 sekund.

update blz ? 8o mnie sie wydaje ze 8 sekund po 2 many :D bez promocji

Specter 15-04-2006 12:52

Ja tam nie wiem - sugerowałem się turtorialem :P A knightem nigdy nie grałem. Zresztą - może sobie sam poszukać.

Pakulas 30-04-2006 18:41

Pytanko.

Jeśli posiadamy jakąś runkę leczącą w backpacku (np. Ultimate Healing Rune) to nie wystarczy napisać jej inkantację (Adura Vita) w oknie dialogu (tak jak używamy zwykłe zapamiętane czary) zamiast klikać Use with... i póżniej na siebie?

Dwimenor 30-04-2006 19:09

Nie-nie wystarczy. Tak gra nie działa.

Marek Tibioman 01-05-2006 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pakulas
Jeśli posiadamy jakąś runkę leczącą w backpacku (np. Ultimate Healing Rune) to nie wystarczy napisać jej inkantację (Adura Vita) w oknie dialogu (tak jak używamy zwykłe zapamiętane czary) zamiast klikać Use with... i póżniej na siebie?

Run sie nie uzywa tak jak czarow spontanicznych. Aby uzyc runy musisz kliknac na nia prawym klawiszem myszy (albo prawym i use with)i nastepnie siebie, na kogos/cos innego, albo na jakies pole w zaleznosci jakiej runy uzywasz. Ta inkantacja, co pisze jak lookniesz na jakas rune to tylko zalecie, jakie trzeba wpisac, aby taka rune zrobic (oczywiscie jesli masz wystarczajacy mlvl, lvl, profesje i wykupiony czar):)

Biniu777 05-05-2006 22:00

Czy rozdzke trzeba trzymac zamiast broni czy mozna ja trzymac tam gdzie sa taki strzaly? czy wtedy bedzie dzialac??

Dwimenor 06-05-2006 11:14

Tak-musisz trzymać ją w miejscu na broń.

Biniu777 06-05-2006 11:19

Dzieki wielkie ale mam jeszcze jedno pytnko malutkie GDZIE MOGE KUPIC Spell Book na thais bo szukam u wszystkich NPC i nie ma

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:48.