Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Brainwave generator (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53741)

Gromnjir 18-10-2005 00:43

Te dzwieki sa... niepokojace :>
Uwazajcie zeby nie wpedzic sie w hipnoze i nie pozabijac rodziny ];>

Matek 18-10-2005 08:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magus
Być może jest to związane z cosobotnim nadużywaniem przeze mnie róznych płynów wyskokowych.

Nie sadze. ja robie to samo i dziala:)

I ogolne pytanie do wszystich (w celach badawczych):

1. czy macie dobrze nalozone sluchawki (lewydzwiek na lewym uchu i prawy na prawym:D)

Sprobojcie jeszcze dostroic ten dzwiek, zeby was niedenerowal. Przyciszcie troszeczke:) Bo sie ****a czuje jak jakis nienormalny - wszystkich to drazni a mnie relaksuje:D

Liado 18-10-2005 11:49

Matek- ty jestes normalny tylko oni nie potrafia sie wyciszyc i medytowac :P

sebcio 18-10-2005 13:58

Grrrr.. W moich sluchawkach dziala tylko lewy 'glosnik' i to troche ssie... Niby cos czuje ale nie wiem co.. :P

DRoN 19-10-2005 19:42

... fajne to to jest , zrobiłem se dźwięka od częstotliwości minimalnej do maksymalnej w minute i po 20 sekundach wysiadłem , bo pisk omało mnie nie zabił , ale te gotowe są fajne np. helikopter , deszcz , fale ... już nie będe tworzył własnych bo ogłuchne chyba ... wcześniej słuchałem odwrotnie niż trzeba było (lewe w prawe ucho i odwrotnie) ale różnica jest minimalna , łeb mnie boli , to zaczynam słuchać , super ulga , ale jak przestane słuchać znowu łeb mnie napierdziela i to dużo mocniej ... jak nałóg ...
PS . jak zamykam oczy żeby nie lampić sie na kompa , to dostaje jakiegoś skurczu i mi powieka lata , a jak patrze na te kolory to mi sie zaczyna jakiś płytki i szybki oddech robić :/ ...

Gromnjir 19-10-2005 19:57

pierwsze oznaki padaczki... uwazaj, niedlugo zginiesz ;)

Scream 19-10-2005 20:00

nie moge uzyc komendy save as, nie moge rowniez otworzyc wizualizacji - sam dzwiek. wie ktos dlaczego?

DRoN 19-10-2005 20:04

... options "flash window" i rozciągnij zdeczko okno i powinno być , mozesz w opcjach zmienić też jakie kolory mają migać , ale ja sie w to nie bawie , bo te kolory są najgorsze ... dźwięki są znośne , ale chyba działa bo jak padłem w Tibii to sie nawet nie wkurzyłem ...

Belvedor 19-10-2005 20:09

:F Dla mnie to jakies monotonne dzwieki, ktore troche nie dzialaja, nie denerwuja, nie uspokajaja, tylko bol w klatce piersiowej czulem ;(
Btw. jesli juz to mnie uspokaja deszcz... kap, kap, kap... mokre wlosy krople splywajace po twarzy, tak moge zasnac...

Khan 19-10-2005 22:29

Ja mam (poważnie) lęki spowodowane komputerowymi potworami.
Jak siedzie w sluchawkach i wsluc***e sie w pojedynczy, dziwny dzwiek i gapie sie w nieruchomy ekran, to wręcz czuje, ze za chwile mi wyskoczy jakaś drąca się morda.. :/

Fotogeniczny 20-10-2005 12:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek
Otóż parę dni temu wykopałem w siecie pewien maly i niepozorny programik: BrainWave Generator. (Pobieramy go TUTAJ || polska wersja jest TU - polecam wlasnie te)

Zabawa 'tym czyms' jest przednia.

W sumie nie mam duzego pojecia na czym to tak naprawde dziala. Chyba na synchronizacji polowek naszego mozgu za pomoca 'bitow'.

Narazie przetestowalem tylko na kjilku dolaczonych sampli, ale musze przyznac, ze faktycznie na mnie to działa! W pewnym momecie bylem tak bardzo zrelaksowany, ze nie wytrąciło mnie z równowagi coś co w 'normalnych' okolicznościach doprowadza mnie do szału! Być może to tylko siła sugestii, magii chwili. Zobacze jak potestuje wiecej.

Na anglojezycznej stronie są dostępne także autorskie presety, ktore teoretycznie pozwola nam sie wprowadzic w autohipnoze, silny trans, LD, OOB czy cokolwiek tam jeszcze chcecie. Nie wiem jak wy - ale ja musze przetestowac to wszystko:)

Chciałbym, abyście podzielili się wrażeniami po użyciu etgo czegos:)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!U WAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli cierpisz na epilepsje, masz wrodzona lub nabyta wade serca (artytmia itp) badz zazywasz narkotyki lub inne srodki dzialajace na swiadomosc oraz pod odpusc sobie ten program. Uzywanie go moze powaznie zaszkodzic twojemu zdrowiu badz w skrajnych przypadkach spowodowac smierc

PS: jesli bylo - wybaczcie.

Interesuje sie tym tematem od czasu jego powstania i mam zamiar okazac wam ,,soczyste smaczki'' jego dzialania:
1) przeczytalem iz jednego czlowieka ten program upośledził(patrz.dostał świra) a nie byl na nic chory,po prostu jego mózg nie umiał sbie z tym poradzić.
2) tego typu zeczy wplywaja na psychikę iobniżają umiejętności uczenia się/pracy , wydajnosci.

3) kiedys byl w Focusie artykul jak uzytkownicy takiego programu nieswidomie przelewali kase na konto producenta 0.o po hipnosce oczywizda.

Racon 20-10-2005 12:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khan
Ja mam (poważnie) lęki spowodowane komputerowymi potworami.
Jak siedzie w sluchawkach i wsluc***e sie w pojedynczy, dziwny dzwiek i gapie sie w nieruchomy ekran, to wręcz czuje, ze za chwile mi wyskoczy jakaś drąca się morda.. :/

Ty tez to masz... kurde koledzy mi co chwile take "kawały" wysyłali i tez mam to uczucie.

Angel of Death 20-10-2005 14:33

Posłuchałem tego kilka minut ale mam dość, jakieś takie dziwne uczucie i mam wrażenie jakby coś mi uciskało klatke piersiową i jakbym miał płytki oddech ..

dap-galothij 20-10-2005 18:47

Po tym, co napisał Fotogeniczny, wolę nie ryzykować:D
A nie znacie czasem linka, do programu, który wyświetla na ekranie na ułamek sekundy obraz, działając na mózg metodą podprogową?
Bo by mi się przydała podświadoma motywacja do nauki:D

Taka Tuca 25-10-2005 22:24

Na poczatku wydawal sie ten program ciekawy :D
Ale jak teraz przeczytalem wszystkie odpowiedzi to lepiej dam se siana, nie ryzykuje 8o.

moo 26-10-2005 08:12

Ja bym chetnie zaryzykowal. I tak bardziej juz nie moze mi sie pogorszyc. Ale niestety widze tylko taki komunikat " c:\windows\syste32\autoexec.nt. Ten plik systemowy nei nadaje sie do uruchomienia aplikacji systemu MS-DOS lub Microsoft Windows. Wybierz przycisk zamknij, aby zakonczyc dzialanie aplikcji" Czyli sobie posluchalem :( :(

Matek 26-10-2005 08:33

[quote=Fotogeniczny]Interesuje sie tym tematem od czasu jego powstania i mam zamiar okazac wam ,,soczyste smaczki'' jego dzialania:
Cytuj:

1) przeczytalem iz jednego czlowieka ten program upośledził(patrz.dostał świra) a nie byl na nic chory,po prostu jego mózg nie umiał sbie z tym poradzić.
Źródło poprosze.

Cytuj:

tego typu zeczy wplywaja na psychikę iobniżają umiejętności uczenia się/pracy , wydajnosci.
Juz teraz widze, ze slabo sie tym interesowales:]

Cytuj:

kiedys byl w Focusie artykul jak uzytkownicy takiego programu nieswidomie przelewali kase na konto producenta 0.o po hipnosce oczywizda.
Po pierwsze - ten program nie sluzy do hipnozy. Cos ci sie pomylilo. Ma cie wprowadzic w pewien trans emocjonalny. I skoro juz jestesmy przy hipnozie: za duzo ameryanskich filmow sie naogladales.

Ojczul1 26-10-2005 08:56

Mnie na poczatku bolą oczy a potem nic.

Shinjix 26-10-2005 09:11

@Off Topic

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Belvedor
jesli juz to mnie uspokaja deszcz... kap, kap, kap... mokre wlosy krople splywajace po twarzy, tak moge zasnac...

Przypomnialy mi sie techniki tortur Wietnamczykow. Przywiazywali jeńców wojennych do stolu i puszczali wode tak, zeby mniej - wiecej co 2 sekundy kapala ci na czolo jedna kropla i zostawiali ich w spokoju :). Po kilku godzinach wymiekal kazdy...

Ghost Nieudany 26-10-2005 09:33

A ja mam pytanko - czy jako nerwicowiec (prawdopodobny) jestem w stanie używać tego programu bez konsekwencji?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:55.