Bonastick |
07-12-2005 23:20 |
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Pewnie cię zaskoczę, ale jak na razie żaden z nas z tibia.pl nei czerpie żadnych materialnych korzyści. A skoro ogólnie jesteśmy raz pod krechą, raz minimalnie nad, to trudno, żebyśmy byli w stanie zaoferować komuś stałą pracę. Jak byśmy mieli na tyle kasy, to ktoś z nas pewnie sam zajął by się tym jako stałą pracą i mógł olać wszystkie inne zajęcia :P
Natomiast wydaje mi się, że pewnego dnia w CV całkiem nieźle może wyglądać "współtworzyłem stronę internetową z 30 tyś. unilkalnych użytkowników dziennie". A i doświadczenie można zdobyć też.
A jak na razie idę spać, bo rano przed wykładami daję korki z programowania... czymś trzeba zarobić na sypiącą się płytę główną.
|
Taka odpowiedź mi w zupełności wystarczy, dziękuję.
Co do zaskoczenia mnie.. nie wykreślałem żadnej z tych dwóch możliwości, gdyż jak wspomniałem, zbyt rzadko tu bywam, aby mieć pojęcie o sytuacji tego serwisu. A dla osoby niewtajemniczonej niektóre rzeczy mogą sugerować, że to całkiem udany komercyjny projekt (sprzedaż pacc - przynajmniej w początkowych planach chyba miała być źródłem funduszy na nagrody, a z wcześniejszych rzeczy dla mnie np. zaskoczeniem było wprowadzenie nowego silnika forum, który na licencji bezterminowej znowu taki tani nie jest). No ale jak już napisałeś, to wrażenie jest mylne.
Co do tego, że szukacie osoby według mojej pierwszej wersji odpowiedzi (wciąż traktując ją z przymrużeniem oka) - naturalnie nikogo za to nie winię. Sam bym w przypadku niektórych stron pasował do takiego opisu i zapolował na taki wpis do CV, więc wierzę, że także u Was znajdzie się ktoś, kto spełni wymagania i z chęcią wspomoże serwis, czego na koniec Wam życzę.
---edit---
no to koniecznie proście dalej bo 3.5.x wprowadził na prawdę mnóstwo przyjemnych zmian :)
anyway - nie będę już ciągnął tematu. odpowiedź otrzymałem, a dalsza dyskusja to za duży offtopic. Cel tego wątku, to znalezienie programisty ;)
|