Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Różdżki i laski (al. kije) - poradnik reloaded (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58563)

Raiderek 18-12-2005 10:06

@J0ny,
A sprawdz co dalej jeśli powiesz "YES"
To samo każdy sprzedawca mówi, tylko że po magicznym "yes" odsyła cie na Edron :|. Mówi że ta różdzka jest za silna i że mogą je jedynie przedtrzymywać w magicznych wieżach.

RybcoQ 18-12-2005 11:34

Bardzo ładny poradnik. Nic dodać nic ująć.

namlessone 18-12-2005 11:36

Quagmire rod

Mam quagmire rod i oto jej opis po looknięciu:

11:48 You see a quagmire rod.It can only be wielded by druids of level 26 or higher.It weighs 26.50 oz.It emits clouds of poisonous swamp gas.

A tak wogóle to ciekawy poradnik:)

Anomen Merciful 18-12-2005 12:26

Super poradnik , sam jestem drutem i walilem z moonlight roda po 27 i zauważyłem , że chyba zależy siła rożdzki od mlvl.
Pozdro

Quarvir 18-12-2005 12:29

Czy ktoś może potwierdzić ze z Orca Shamana wypada Wand of Plague(Sorry jak źle napisałem)??

Noro 18-12-2005 13:47

Gz super poradnik widać, że się postarałeś :)
Poradnik bardzo ciekawy napewno wielu osobą sie przyda...
Jeszcze raz GZ

Ocena:9,5/10

Sohard 18-12-2005 19:37

Tempest Rod
wypada z priestess.

A ogolnie poradnik 9/10 :)

Gangrel 18-12-2005 21:28

Postaraj się uściślić wątpliwości zgłoszone przez userów, po czym napisz mi PW, to sprawdze i przeniose.

Hydro 19-12-2005 19:10

bylem na beho z kolega i znalazl quagmire roda i potwierdzam to ze tam jest
jakis 1 na 10 beho i to bardzo rzadko

Coras 20-12-2005 01:32

To moze ja jeszcze swoje trzy grosze wtrącę...

Co z czego:
WANDY
Vortex - nie wiem :P (na dobry początek) ale jest za free w sklepie więc...
DragonBreath - smoczki
Plague - Orc Shaman, Merklin
Cosmic Energy - nie udalo sie wylootowac :/
Inferno - smoczki raz jeszcze (dosyc rzadko) oraz DL (tez rzadko)

RODY
Snakebite - patrz Wo Vortex
Moonlight - znowu niepełne dane...mam kilka teorii ale niepotwierdzonych więc nie napisze
Volcanic - warlock
Quagmire - beholder
Tempest - priestess

Dziutrix 20-12-2005 06:39

Chciałbym tylko dodać, że wand of plague i wand of vortex chyba mają zasiej 4 sqm

Ale prosze jeszcze to sprawdzic, żeby nie było... :P

Pandorian technomancer 20-12-2005 06:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez J0hny
już widze błąd bo wand of inferno można w m shopie w Port Hope kupić :p dowód :
10:35 Johny kalinowa: Hi
10:35 Tandros: Be greeted, student of the arcane.
10:35 Johny kalinowa: Wand of Inferno
10:36 Tandros: This wand is only for sorcerers of level 33 and above. Would you like to buy a wand ofinferno for 15000 gold?

masz rację wand of inferno mozna kupic w kazdym pacc owym miescie, ja swoja mam z darashi :).

pozatym jest jeszcze wand of Banuta dla sorcera lvl +40, satystyk nieznam ale koles pokazal mi na trade na Guardi.

Ron0xx 20-12-2005 07:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Coras
Cosmic Energy - nie udalo sie wylootowac :/

Podobno z Mino Magów leci. Może ktoś to sprawdzi ?

Shein Silvershadow 20-12-2005 07:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leif
Quagmire Rod http://i26.photobucket.com/albums/c1...uagmirerod.gif
Opis przedmiotu: It emits clouds of poisonous swamp gas. (Wydziela kłęby trującego bagiennego gazu.)

Poziom: 26
Mana: 8
Zasięg: 3 sq
Siła: ok. 45
Żywioł: Trucizna
Cena: 10 000 gp
Waga: 26,5 oz.
Uwagi: Kilku podróżników potwierdziło zdobycie jej na Beholderze, ale mi się jeszcze nie udało.

Tempest Rod http://i26.photobucket.com/albums/c1...tempestrod.gif
Opis przedmiotu: It grants you the power of striking your foes with furious thunderstorms. (Daje Ci moc atakowania Twoich wrogów z siłą gwałtownej burzy.)

Poziom: 33
Mana: 13
Zasięg: 1 sq
Siła: ok. 65
Żywioł: Energia
Cena: 15 000 gp (tylko na Edron)
Waga: 21 oz.

Uwagi: Tej potężnej broni używają Kapłanki.

No cóż, co do tych zasięgów to się raczej nie zgodzę:) Quagmire rod atakuje tak:

PxM

P - gracz

M - cel

x - kratka wolna

Co do Tempest Rod, to atakuje ona na pewno z większego dystansu, niż "PM";)

ostry236 20-12-2005 07:53

Jak dla mnie, bomba...

Hmm.... ®?

Leif 20-12-2005 09:53

This is The End

ad. Na czym wylotować daną różdżkę. Moim zdaniem różdzki jako łup z potworków to rzeczy rzadkie lub co bardziej prawdopodobne bardzo rzadkie, w związku z czym można spędzić pół tibijskiego zycia walcząc z jednym tylko potworkiem, z którego mamy nadzieję wydobyć bardzo rzadki przedmiot i nie znaleźć go. Niewiele czasu upłynęło od update i dlatego informacje, że ktoś znalazł jakąś różdzkę w jakimś potworze zaczynają dopiero spływać. Poza tym, ponieważ można je kupić w sklepach, nie miałem zamiaru włączać do przewodnika dokładnych informacji która różdzka z czego wypada. Wstawiłem jedynie to co wiedziałem. Myślę, że kompletna lista, wraz z częstotliwością "wypadania", wraz z innymi bardziej szczegółowymi rozważaniami, to temat na osobny poradnik. To samo dotyczy zależności siła do lev/mlev. Ja osobiście powątpiewam w taką zależność, ale jest to tylko moje zdanie i ktoś może pokusić sie o porządne sprawdzenie tego.

ad. Zasięg. Te których nie miałem w ręku oceniłem ze screenshotów Hegemona (lub wręcz z opisu). Poza tym trzeba pamiętać, że często To co dla nas wygląda jeszcze jak PxM komputer widzi już jako PM bo potworek zdążył nasunąć się kilkoma pixelami na kretkę tuż przed nami. Dlatego przy ocenie odległości strzałów ja obserwują w którym miejscu powstaje ślad po uderzeniu a nie w którym miejscu jest potwór.

ad. Przeniesienie. Poradnik został już przeniesiony, więc o ile nie zostaną wykryte poważne błędy, uważam, że nie nalezy robić w nim już zmian. Tak to zazwyczaj jest z różnymi projektami, że jak sie kończy jeden to ma się już 10 pomysłów na następny, który będzie lepszy od poprzedniego. Dziękuję wszystkim, którzy podzielili sie swoją wiedzą i pomysłami. Do zobaczenia w Tibii.

Chan 21-12-2005 11:21

Wand of cosmic energy

Wand of cosmic energy można wylootować z mino maga.

Vizharan 21-12-2005 12:22

wand of inferno
Atack 71 :P

Bredek 22-12-2005 16:38

Pytacie mnie z czego wypadają różdżki i rody już odpowiadam:
a)Wands
Wand of Vortex Wypada z :Orc Shaman
Wand of Dragonbreath Wypada z :Fire Devil , Dragon Lord
Wand of Plague Wypada z : Behemoth
Wand of Cosmic energy Elf Arcanist, Mino Mag
Wand of Inferno wypada Dragon

b)Rods
Snakebite Rod Wypada z :Ghost , Lizard Snakecharmer
Moonlight Rod Wypada z :Necromancer
Voolcanic Rod Wypada z :Warlock
Quagmine Rod wyapda z Beholder
Tempest Rod wypada z Hydra

poprostu? 24-12-2005 15:30

Wand of plague - nie działa na dwarfy, snake, spidery, ... troche lipa nie uwazacie? :confused:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:34.