![]() |
[quote=Bujak]Moim zdaniem te itemy sa tylko na pokaz no jest skarbiec do ktorego byc moze da sie dostac ale nie koniecznie. Skarbiec to skarbiec... A itemy sa na pokaz zeby pokazac graczom o istnieniu takich itemow przeciez kiedys dsle lecialy z jakiegos potworka i ostatnia osoba ktora je miala konczyla grac i wywalila je do wody...[/QUOT
Jak mówiłeś skarbiec to skarbiec więc tylko król może do niego zaglądać |
Ja myślę że jak g\każdy guard stanie na guzku bo są tam guziki to może sie otworzy:P
|
Moim skromnym zdaniem skarbiec został zrobiony przez CIPSoft po to żeby ludzie sobie powzdychali :)
Może CIPy zrobiły ten skarbiec po to żeby pokazać przedmioty, które można uzyskać nie z questa, tylko np. za zasługi dla gry - przykładowo znalezienie jakiegoś niezłego buga, albo ogólnie pomoc we właściwym działaniu gry czy coś :P Z drugiej strony fanie by było gdyby to był quest, tylko że zapewne mało kto cokolwiek o nim by wiedział, może ktoś wykonał taki quest, ale np. nikomu tego ie ujawnił ? (ach te spekulacje :) ) |
A mi się wydaje, że jeżeli to jest quest... To właśnie my Polacy rozwiążemy go jako pierwsi, a imiona ludzi, którzy owy quest wykonali po wieki będą figurować na kartach historii Tibii... :D
Ps Ale mi się ładnie powiedziało :D |
Cytuj:
Plotka napedza plotke, niezaleznie od tego ile prawdy w sobie niesie. |
Wiesz co biezesz wszystkie najlepsze zeczy + anni tedy bear biezesz kumpla
idzesz do emperora i mowisz hail emperor give me fuck key now or die jak cie kumpel nie wykonczy to idz go guardow i otworz drzrwi (tylko bez uchania ) :) Taki jest ten quest A jak sie nie uda to podejdz do drzwi i za*** z exevo mort hur moze sie wywarzo :p (albo z ue) |
Bazylisk jest najpewniejszy ze wszystkich opcji, ale slyszalem , ze ten quest jest niaktywny i za cialo bazyliska dostaje sie "uscisk dloni kruzaka".
PS. Tylko jak sie dostac do bazyliska? |
omg ale z was filozofy ... zobaczycie jak ktos tam wejdzie a nie teraz sie kłucął -.-
|
Być może to wszystko jest iluzją... Może skarbiec pokazuje i nagrody, i itemy w różnych ilościach, które trzeba rozmieścić według klucz na zapadniach. Albo stając na fieldach kasują się itemy. Może jest inne wejście do skarbca, którego z oczywistych przyczyn nikt nie widzi. Może quest jest banalnie prosty , a wykonać go można przy odrobinie wczucia się w rolę i pracę krasnoludów , czytać książki w bibliotekach (WSZYSTKICH) , rozmawiać z NPC i odstąpić od gry
,,Expić , zarabiać , robić runy , expić...''. Być może należy szukać na Rookgardzie? Może jest NPC , który zna legendy. Ba, może rozwiązanie tkwi w bóstwach tibii. A na polach trzeba wyczytać modlitwy? Ale trzeba pamiętać - ,,Muzyka jest kluczem'' (Swoją drogą to cytat z piosenki Sary Conor [lub jakoś tak]). Może w jej piosenkach jest rozwiązanie? Życzę szczęścia. Ave! |
BÓJDA
jak by byl quest na dsl to ktos by wykonal kumasz te czacze? |
@UP
Żał mi ciebie. Takie posty... Mógłbyś chociaż udawać inteligentnego... @Topic Można jeszcze spróbować szukać na Tiquandzie , w Mieście Małp lub w nowej części. |
Mozliwe ze ten Quest jest powiazany z Bazylichem...
Np z bazylicha wypada instrument albo daje nam go, do otwarcia tych drzwi. |
...........??
:cup: Leito daj mi swoje gg to pogadamy bo taka rozmowa na forum nie ma co :D bo jak cos sie rozwioze a wlasnie tego chce to wszyscy beda o tym wiedziec a ja mam pare pomyslow
|
Mozliwosc dostania sie do bazyliszka stoi wbrew temu co na temat bazyliszka pisza w ksiazkach. Bazyliszek byl tak duzym zagrozeniem, ze krasnale chcialy go za wszelka cene zabic lub chociaz uwiezic. Jesli moznaby w jakis sposob otworzyc jaskinie to byloby to zupelnie nielogiczne.
Watpie czy istnieje jakakolwiek mozliwosc otwarcia zarowno skarbca Kruzaka jak rowniez dobrania sie do przedmiotow m.in w MotLS i u faraonow. Jak dla mnie zostaly one umieszczone tam gdzie leza tylko po to, zeby nadal istnialy jakies legendy lub nierozwiazane zagadki napedzajace klimat Tibii jako RPG. |
Gadasz jak potłuczony
Cytuj:
-nazwa mówi, że to skarbiec, czyli musza byc w nim ładne rzeczy :p -tibia nie może byc jednorodna i monotonna i cipsoft musial zrobic cos odbiegającego od normy. -jeżeli ludzie widza takie itemki to dążą do tego aby miec podobne i tibia staje sie ciekawsza(cipsoft to nie mongoły także wiedzą co robią) Panowie zastanowcie sie co wy gadacie, wy wszedzie widzicie tajemnicze questy i zagadki, takie myslenie niema sensu!! Każdy mysli, żę jest mądrzejszy od innych i napewno kiedys rozwiaże wielka zagadke. Wierzcie mi-było wielu "mądrych ludzi" którzy próbowali rozwiazac takie zagadki i najwyraźniej im sie nie udało. Poprostu zastanówcie sie troche i nie gadajcie głupot X( |
Yeah!
Cytuj:
Wreszcie ktoś gada od rzeczy! Wielki "plus" dla tego pana za używanie galarety zwanej mózgiem |
:> ( 10 znakow )
|
Jakby to byl quest tak jak mowisz MATEMATYCZNY :D
to kazdy by mogl wziasc sobie DSL. twoja teoria jest glupia i bezsensu. to jest rare i watpie zeby sie DSL dostawalo z takiego questu :D |
Po pierwsze jak ktoś powiedział - to są ozdoby. Coś , co napędza to wszystko.
A zagadki z reguły mają rozwiązanie w NIEISTOTNYM szczególe. Tak , być może rozwiązanie jest w czymś małym , nieistotnym. Albo w historii tibii. Ale to nie jest ważne. To daje nam te wszystkie smaczki w tego typu grach. PS : Uważam , że to jest tylko prezentacja itemów. Żeby pokazać że są , albo, że będą. |
Cytuj:
2)A czy sa slady do WSZYSTKICH questow?(Aninhilator(dobrze napisalem?),Vocation quest,Amazon camp quest... @UPUPUPUP(1 strona) Faktycznie ktos(NPC) juz podawal 2 wskazowki: "Music is the key" i "From zero to Hero".Ktos na forum powiedzial ze takie sa tytuly piosenek Sary Connor.Wiec moze najpierw trzeba zobaczyc kiedy piosenki powstaly,a nastepnie porownac to z data znalezienia wskazowek i ewentualnie poszukac w piosence kolejnych wskazowek:P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:35. |