Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki inne, niezwiązane z Tibią (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=210)
-   -   Połączenie manualne - Neostrada (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=59217)

Blood Angel 06-07-2007 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Laster (Post 1534569)
2 up jak też tak zrobiłem bo przeczytałem to w tej książecce z neo ale napawde to nic nie da, rozłacza sie nadal, ale teraz gdy padłem wkurzyłem sie i kupiłem na allegro router pentagram cerbeus za 119zł i mam nadzieje że od teraz wszytko bedzie ok ,a jak nieX( to gdy tylko skaczy sie umowa zrywam ja i zmieniam na radiowe

Ja zmieniam na net z tele 2 15zl za 1mb i sie podbniesz nie rozlacza ( prosto od szwedow) xD

Laster 06-07-2007 21:23

a to trzeba być też użytkownikiem ich lini telefonicznych -no chodzi mi czy też telefon z tele 2 trzeba miec bo jak tak to odpada moi rodzicie napewno napewno sie nie zgodza na zmiane operatora

Blood Angel 06-07-2007 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Laster (Post 1534702)
a to trzeba być też użytkownikiem ich lini telefonicznych -no chodzi mi czy też telefon z tele 2 trzeba miec bo jak tak to odpada moi rodzicie napewno napewno sie nie zgodza na zmiane operatora

Slyszales o ogromnych karach na TP za to ze trzeba miec ich siec w telfonie by miec ich internet? dlatego Tele 2 boi sie zrobic cos takiego by nie dostac ogromnej kary... Ale nie mowie ze to jest 100% prawda bo nie moge ci tego potwierdzic ale zadzwonic na infolinie mozesz =]

Durtalion 07-07-2007 01:04

@Panowie up~
Wescie nie pierdolecie z enie daje, jak daje:p Mi pomoglo z pioronujacym wynikiem ;] Niewiem jakies zjebane macie modemy z tego wynika :P
A co do tej radiowy. To ci mowie, bedzie to twoj najwiekszy blad w zyciu ;] Mialem nia przez rok i niezle nerwy se naruszylem :) Nie polecam jej nikomu. Radiowy nie sa specjalnie zadobre na gry online, wierz mi ;)

Blood Angel 07-07-2007 12:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Durtalion (Post 1535137)
@Panowie up~
Wescie nie pierdolecie z enie daje, jak daje:p Mi pomoglo z pioronujacym wynikiem ;] Niewiem jakies zjebane macie modemy z tego wynika :P
(...)

1) Nie pierdolimy tylko oznajmiamy, że to chuja daje =]
2) Tobie tak, może masz inny modem.
3) Ja mam "Sagem F@st 800" i zaprawde powiadam wam nic to nie daje =]
4) Możliwe, że mi nie działa bo na tym samym modelu 2 lat temu milaem lacznosc 128kb/s a obecnie mam 1mb/s
P.S Moze ktos potwierdzic ta skutecznosc autoconnecta?

Blood Angel 07-07-2007 12:45

Asshhhh.. wybaczcie za spam. Niech jakis modek to usunie =]

Durtalion 07-07-2007 15:26

Mam taki sam modem jak ty, i mowie ze ten sposub pomogl mi 100%.. U ciebie problem pewnie gdzie indziej tkwi :) A co do autoconnect, niezly programik, przynjamniej nie musze za kazdym uruchomieniem systemu wlaczac recznie neta :) A przy czestym zrywaniu polaczen on razcej nie pomaga.

szczerkos 24-07-2007 01:28

sorki, 2 post

szczerkos 24-07-2007 01:29

Mi tam nawet sie zainstalowac nie chce lol :| Mam winde xp , sciagam ten rar z neostrada.info, wszystko robie tak jak tam jest napisane no i w trakcie instalacji wyskakuje błąd, że mam włożyć płytę z plikiem setup.ini O.o ma ktos rade? :P A NEO MNIE SIE TEZ ROZLACZA TAK CO 1-2H :/ mam oczywiscie f@st 800 -.- pozdrawiam

Harpun 24-07-2007 04:48

Gdy inne sposoby zawodzą:
C:\Windows\System\adidsl.cfg (otworzyć notatnikiem, ctrl+a [delete] i wkleić to:
Cytuj:

0
35
1
0
1000
11
Zapisać zmiany.

Kolejna porada:
-klikamy na ten śmieszny trójkącik przy zegarku, następnie przechodzimy do konfiga (alt+d), przejść do zakładki Config, przy ostatnim menusie USB zaznaczyć Bulk i zresetować modem.

Nowsze sterowniki do modemu (dla Sażema)
-http://www.sagem.com/support/site/modele_fax.php?page=driver
Taka mała aktualizacja.

Kharakorn 28-07-2007 17:41

ja mam modem netbox 2 sieci iPlus i jeszcze nigdy się nie rozłączył, jedyna wada to że mają małe ograniczenia 1GB albo 4GB (50 zł 1GB+) i jak przekroczysz spada prędkość szybkości mi z 220 kbp/s na 35 kbp/s.

ciunki 08-08-2007 13:40

Wymiana modemu pomoże.
A jesli nie macie mozliwosci wymiany modemu:
Jezeli macie 4 wejsca usb w takiej kolejnosci:
1| |2
3| |4
To zrobcie tak np 1-modem 2-wolne lub na odwrot,3modem 4 wolne.
Mi ten sposob pomogl. A jesli macie 2 wejsca usb to proponuje zeby byl podlaczony tylko modem
P.S. Przeczytalem gdzies o tym na forum

Bluelock_ 11-08-2007 10:17

Czy da się zrobić żeby po iluśtam godzinach livebox się nie wyłączał?

Etoric 12-08-2007 09:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blood Angel (Post 1534676)
Ja zmieniam na net z tele 2 15zl za 1mb i sie podbniesz nie rozlacza ( prosto od szwedow) xD

ty chyba nie rozróżniasz bitów od bajtów hahahah. Masz 1megabit a ja mam 1megabajt a to różnica:O

szeli 04-09-2007 19:44

Elo .. jestem nowy jak widać .. :)
Mam neo .. juz troche.. i mialem Sagem 800 prawda jest nie do zniesienia i.. zmienilem za LiveBox .. myslalem ze bedzie lepiej.. no ale nie było .. co 4H sie rozłączał .. bardzo przykre było to że nie w najleprzym momęcie np przy huncie na draga mi sie zdarzylo raz... i ded.. :confused: .. ale tera z czasem troche dłużej trzyma.. do 7-8H .. bo na noc go wyłączam .. ale nadal jestem rozczarowany tym że sie rozłącza linia.. 2 kolesi juz sie pytała na temat LiveBox i ja jestem juz trzeci... mam nadzieje że ktoś wie czy jest jakiś sprawdzony sposób na LiveBoxa .. no i soryy za odkopywanie starego tematu :D
Thx i Pozdro ;)

yanoosh 19-09-2007 18:44

jeżeli chodzi o livebox'a, to przez rok miałem go podłączonego przez USB, rozłączał się czasem 20 razy dziennie, także trochę nerwów naszarpałemX(. Ostatnio podłączyłem go kablem Ethernet i to bez instalowania żadnych sterowników!! teraz chodzi jak zegarek, sam się łączy po starcie Windowsa. Polecam zamianę.

SarutobiAsuma 04-11-2007 15:21

:)

a co ci to da przecież jak przełączysz kabel to i tak nie zmienia faktu ze będzie zmieniał ip i się rozłączał . Ja osobiście nie wiem jak zapobiec tego problemu chociaż mi sie nie zmienia prawie w ogóle :P

Stinx 05-11-2007 07:42

Ja się łączę przez cFos (mam neostrade) praktycznie to samo co normalne połączenie z internetem ADSL ale raz sobie zainstalowałem ten program i tak już zostało. Troche polepsza granie i ściąganie jak ktoś zainteresowany to prosze: http://www.instalki.pl/programy/down...ciowe/cFos.php

Yoshio 24-12-2007 21:58

hiho plz need pomocy mam Neo 320 kbs i jak wlaczam neta to zamiast predkosc 320 mam okolo 50 +- i mam male pingi i wtedy mam takie lagi ze h** wie ktos co mam zrobic?

_BERCIK_ 28-12-2007 14:50

A ja mam neo 256, modem Sagem fast 800, gram od dwóch lat, nigdy nie miałem lagów, raz miałem kicka (gram 2 lata ^^)
Wniosek?
Neo rox, neo powah _/ itd

pzdr :)
:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:46.