![]() |
Zagadka nr 1:
"Dzwignia Tom'a" Niesławna dzwignia (lever) Toma. Znajduje sie pod wiadrem (bucket). Jest za zamknietymi drzwiami na pietrze sklepu Toma. Co ciekawe podczas plagi chodza sobie tam 2 raty. To moze miec jakis zwiazek poniewaz Tom skupuje wlasnie martwe zwierzata, miedzy innym wlasnie raty. http://i9.photobucket.com/albums/a98/Thas/dzwignia.jpg Zagadka nr 2: "Mino tower" Otoz w skale na ktorej minosek smazy se miesko jest tajemnicze wejscie. Niestety nie da sie tam wejsc poniewaz jest tam kamien na ktorym rosnie piekny kwiatek. http://i9.photobucket.com/albums/a98/Thas/wejscie.jpg Byc moze wlasnie ta dzwignia powoduje znikniecie tego kamienia, a taka moja mala teoria B) . |
powiem ci tyle ze spostrzegawczy jestes :D Ja tam tego wejscia nigdy nie widzialem :)
|
< deleted >
|
tylko problem jest jak sie dostac do dzwigni toma -.- moze jak mu sie sprzeda 100 ratow da ci klucz do pokoju za dobre lowy :)
A probowaliscie z luku albo speara zabic te dwa szczury w pokoju za kratami ? :) np. zabijacie szczura zakratami ale musi byc blisko krat zeby mozna bylo otworzyc jego cialo a w nim bedziesz kluczyk do pokoju? Bo biednemu Tomowi szczur polknol kluczyk i nie moze wejsc! To mi sie wydaje bardzo prawdopodobna teoria! Sprobuje :) |
Nie widze raczej w wiezy waspów rzadnego wejscia ani nic takiego.
|
Hmm z ta dzwignia Tom'a to moze by sprobowac zrobic tak ze na tym "korytarzyku" przed drzwiami ustawic w karzdej wolnej klatce graczy tak zeby niebylo zadnego wolnego pola.
I wtedy niech ktos wejdzie schodami na gore i moze pojawi sie za sciana bo juz niebedzie miejsca na korytarzu. Jesli to niemozliwe to sorki ale dawno niegralem w Tibie i zabardzo niepamietam jak to jest jak ktos wchodzi schodami. Mam nadzieje ze ktos bedzie wiedzial o co mi chodzi :P :baby: :baby: |
jak ktos wejdzie po schodach a juz tam bedzie stala jakas osoba to niewazne ile osob zejdzie schodami to i tak wszyscy beda stali na jednej kratce.
|
Ja bym proponował żeby coś żucić na miejsce tych drzwi... Wtedy dowiedzialibyśmy się czy to jest skała, czy żeczywiście da się tam wejść... I jeżeli tak, potem popróbować z boxami... Tam po prawej chyba jest takie cos że da się tam wejść(po skosie)
|
Ej powracając do spike sworda ja znam takiego jednego gościa grałem razem z nim (niku nie powiem) sam jeszcze na rooku pokazywał mi spike sworda 8o gdy go pytałem jak to zrobił to powiedział że za młody jestesm :baby: X(
|
takie bajki mozesz wnukom opowidac a nie tu -.-
|
Cytuj:
I jak zwykle 12 letni dzieciak ktory nie poda imienia postaci i takie tam..... dziecko mama nie uczyla cie ze nie wolno klamac? A co do interesujacych rzeczy. Ostatnio nudzilo mi sie troche wiec postanowilem poweszyc i oto co zauwazylem: 1. Wszyscy NPC na rooku reaguja na imie Dallheim (NPC na moscie z miasta). Twierdza ze to potezny wojownik, bohater, jeden z najlepszych rycerzy krola, pierwsza linia obrony rooka, jedyna ich nadzieja! Jak zaczalem jego wypytywac to o to co uslyszalem (przetlumaczone) "...moim wiernym spike swordem scinalem glowy cyklopow...." moze to tylko po to zeby uatrakcyjnic gre, a moze to cos wiecej. 2. Tak jak NPC reaguja na Dallheima tak i na imie Amber tez reaguja (NPC w trade area zwiazana jest z 2 questami). Tylko, ze mam wrazenie ze nikt jej nie lubi, wiekszosc NPCow uwaza ze jest jakas podejzana. Dallheim jej nie ufa, a Seymur uwaza ze jest z nia cos nie tak bo nikt normalny nie wraca z maina na rooka bez powodu.... moze to tylko po to zeby uatrakcyjnic gre, a moze to cos wiecej. 3. Wyspa ze Spike Swordem.... znajduje sie obok niej tabliczka z wiadomym napisem (...) Sword of Fury (...) (miecz furii). Moze niektorzy z was juz wiedza, ze na stronie dla pacc znajduje sie jaskinia, a w niej zawalony korytarz, do ktorego nie da sie wejsc. Przed korytarzem jest tabliczka z napisem "Maze of Fury" (labirynt furii). Pickowanie calego tego miejsca nie prazynioslo oczekiwanych skutkow, ale zauwazylem cos innego. Zeby wejsc do tej jaskini nalezy rozkopac jeden z trzech grobow (podobnych do tych na stronie dla facc na zachodniej stronie wyspy) i wskoczyc do utworzonej w ten sposob dziury. Na tabliczce tego grobu widnieje napis "You see a sign.You read: Bozo Jester and escape artist". Pytalem roznych NPC o tego Bozo, nikt nie reagowal....... ale odnalazlem samego BOZO!!!! Nie zgadniecie gdzie jest..... na mainie w Thais, na dworze krola Tibianusa (przez przypadek, akurat gralem moim main charem)! Gadalem z nim troche ale niczego sie nie dowiedzialem....... moze to tylko po to zeby uatrakcyjnic gre, a moze to cos wiecej. Chcialem zrobic o tym osobny temat, ale po co, skoro to idealnie pasuje do tego tematu :) A tak przy okazji, ciagle mam wrazenie ze raptem z 4 osoby probuja cos znalezc, odkryc, a reszta to tylko potrafi krytykowac, wysmiewac, albo opowiadac historyjki wyssane z palca, nie potwierdzone dowodami..... jak dalej bedziecie tak robic to nigdy nic nie znajdziemy. |
up@
mmMMM... juz myslalem ze ten Bonzo powie cos o spike swordzie ( moze zrobil swoj wlasny grob na rookgaardzie i tam ukryl swoj miecz w bezpiecznym miejscu , bylaby bardzo prawdopodobna historyjka ) . A co do tych tabliczek 'fury' to cos jest podejrzane , sam troche powesze . A Panu Klockowi gratuluje spostrzegawosci oby tak dalej moze cos znajdziesz zycze co tego bardzo :) |
Gdy jestem na roku postanowilem poszukac 8o grałem równe 4 h i co wam powiem ten gościu to musiał być oszust po pytałem kilku rookskyterow o spike sworda mówili że to bujda żeby uatrakcyjnić 1 mape :) potem pytałem o dźwignie ..... nie odpowiedział żaden z nich . Spytałem o ten tunel a oni powiedzieli że to kolejna bajka żeby uatrakcyjnić mape . Powiedzmy szczeże rook w sensie jest nudny ale gdy sie zobaczy taki spike sword na wyspie lub usłyszy się o jakimś tunelu to naprawde podbudowuje do gry :) Teraz zacytuje to co powiedził mój kumpel " Gra znudził mi sie po tygodniu kiedyś włączyłem ją od niechcenia i zobaczyłem spike sworda i to mnie podbudowało od razu chciałem go mieć! "
Więc widzicie to wszystko to najprawdopodobniej bujda :) aby jeszcze ta dźwignia ............. UZNANIE DLA POsTU PROSZE :cup: |
Kiedyś na luminerze widziałem wiadro odsunięte, i dźwignie było normalnie widać. Dlatego mnie to nie zaciekawiło...
|
A ja jednak myśle że to wszystko jest ze soba zwiazane!ten mino mag,ghoul,spike sword ta dzwignia i ten tunel! To jest jakis trudny quest!!Przeciez nie wszystki quest sa łatwe, że sobie idziesz zabijasz powtorka i wyjmujesz nagrode ze skrzynki!Przeciez jest bardzo duzo questow o ktorych ludzie nie wiedza znam miejsce na ANK ze wykopujesz nagrode z piasku.!!
RESPEKT dla ludzi ktorzy szukaja questow na rooku zycze wam odkrycia wielkich tajemnic.!!! |
Cytuj:
|
Stop
Wstyd mi za was.Kim wy jesteście co?????Tibijczykami, czy jakimiś tam prawdziwymi ludzmi????Grajcie.Powtarzam grajcie a wszystko sie wyjasnii.Obiecuję, że wytrwałych spotka zasłużona nagroda.
|
Sqbane EQ Na rookard
Facet z Screena Na Tibia.Com ma clerical mace i Plate legi czy to nie jest interesujace jak. Jak Ktos wie cos o tym to niech napisze do mnie PLS! z Gory THX;) ;) :]
http://www.tibia.com/home/?subtopic=...reenshot=quest |
spike sword
no dobra ludzie oto rozwiazanie waszych (niektorych) zagadek otoz SS jest poto aby ludzie wyszli z rooka na maina gdyz "tylko wybrancy mogom go dotknac" a ten wybraniec to gosciu kto wyszedl z rooka na maina....:p
a te raty za kratom(klucz istnieje)ja zaabilem te raty i nic sie niestalo ta plaga jest poprostu wszedzie i to niczego niedotyczy...(klucz mialem w rece i istnieje):p ghoul otoz ghoul jest poto aby gracze na rooku mieli scale armor life ring skull czy knife i poto aby go zabili hehe(dla expa i skilla):p mysle ze pomoglem wam jakby co moje gg 3987873 odpowiem na kazzde pytanie pozdro!!! |
No wlasnie Pan klocek ma racje...Pomyslcie jesli Dallheim był obronca rooka czy cos takiego i mial spike sworda jest mozliwe ze on zna rozwiazanie zagadki badz sam ja rozwiazal...:D
co do tego Bozo- Cytuj:
Hmmm... Jak z Harrego Pottera (tylko ze tam bylo Chory portier i przemadrzala cegla) I jesli ten Bozo jest na mainie to pomyslcie on musialbyc na rooku- a skoro pisze ze ucieczka=tunel z rooka na maina?? Trzeba szukac w tej grze wszystko jest mozliwe... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:21. |