Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   BOHy czy Steel Boots dla knighta?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61078)

Xetor 16-01-2006 12:19

:) Jak masz gdzieś iść to zakładaj BOHY bo szybciej dojdziesz i mniej czasu zmarnujesz . A jak jesteś na huncie albo coś bloczysz to zakładać lepiej stell Bootsy . Cała filozofia .

Maly Wielki Czlowiek 16-01-2006 12:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cragmorton
Prawdziwy knight ma na sobie BoHy, a w pleckau SB i jak ma bloczy coś ostrego to zmienia

Ten Pan wszytko ladnie ujal. A kiedy kupic SB? mozesz zaczac myslec o kupnie kiedy bedziesz posiadal AOLa : ) ... ja osobiscie biegalem caly czas w BOHach, SB kupilem dopiero na jakims 70 lvlu :confused:

Yoshu Thor 16-01-2006 17:36

nie wiesz w czym chodzic? Chodz w sandalach ;p i to najlepiej najkach =P

Bohy. I tak nie dojdziesz do levelu kiedy bylby ci potrzebne SB..

Master Luzak 16-01-2006 19:50

LoL

to tak jakby porównać k DSM z MPA co przecierz tylko 1 punkt obrony -.- wiec poco chodzic w mpa skoro maja 1 punk obrony wiecej niz DSM nieoplaca sie
tak samo z bohami i steel butsami. zalerzy czego knight w danym potrzebuje..
Nieda sie jednoznacznie okreslic co lepsze... X(

jasiek12kill 17-01-2006 18:58

do bloczenia steel a do lazenia bohy

Ja bym ci polecal mies obie. Jaki idziesz to ubieraj bohy a jak bloczysz np warlocka lub demona to ubieraj steel pomoga ci niewiela ale pomogą. :cup:

Jagenu 18-01-2006 14:54

To i To. Chociaż moim zdaniem to zależy od expowiska...

Poznanski Rycerz 20-01-2006 20:51

Hmm

Do bloczenia niektorych potworow bierz steel boot przydadza sie jak najszybciej hrhr, a jak expisz to bohy tzw zalezy na czym na guardach ze spokojem w boh'ach nie tracisz tyle czasu. Ja sie przyzwyczailem chodzic w bohah i nie chce mi sie ich sciagac. ewentualnie zaloz time ring do steelow :D
bohy kup na 35lvl
a steel kolo 45-50 choc watpie czy bedziesz mial kase

Galeon 22-01-2006 08:04

ja radze tak: kup bohy, a jak ci lvl podskoczy wysoko to steele :] bo jak masz bohy to zwiejesz przed wiekszoscia natretów i pk. a jak juz ci lvl podskoczy wysoko to kup steele bo wtedy jak masz wysoki lvl to wiekszosc ucieka przed toba a nie atakuje :] wiec bohy nie beda ci potrzebne

Leweracja 22-01-2006 08:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord KareX
Myśle,że BOh'y i że te 3 defa nie zrobi duzej różnicy dobremu knightowi. ;)

3 arm to wg ciebie zadna roznica?

Miedzy mpa a golden armorem jest 3 :)

@thead

Osobiscie wole steel bootsy chociaz bohy bym trzymal w miejscu na strzaly etc. poniewaz do przemieszczania sie sa wydajniejsze

Gresa 24-01-2006 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jastr
No nie wiem to nie takie proste :P Zależy do czego knight ma służyć no przy bloczeniu ewentualniu expieniu może i steel boots leprze ale przy pk chyba nie za bardzo. Bohy przyśpieszają więc w nich szybciej dojdziesz do potwora, pkaja, ofiary :) a 3 pkty arma to nie znowu taka wielka obrona. Poza tym cena:) steel boots są droższe od bohów. Co do lvlów to tu chyba nie ma znaczenia

No własnie w przypadku swiatu PVP i gdy chcesz sobie po pk'owac to lepsze bohy ale dla non-pvp lepsze steel bootsy.Niby tylo 3 def ale róznica jest

Gresa 24-01-2006 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leweracja
3 arm to wg ciebie zadna roznica?

Miedzy mpa a golden armorem jest 3 :)

@thead

Osobiscie wole steel bootsy chociaz bohy bym trzymal w miejscu na strzaly etc. poniewaz do przemieszczania sie sa wydajniejsze

Masz racje zawsze dobrze jest miec przy sobie bohy :]

Inhabitant of Morgana 24-01-2006 20:37

LoL

moim zdaniem po 1 temat do zamkniecia.
po 2 jak ktos juz to ladnie ujol ZALEZY OD EXPOWISKA. nie da sie porownac co lepsze. jak huncisz np. na scarabach to bohy. jak np. na cyclo~ to SB bo mniej obrywasz. to chyba ligiczne nie?

PS
gdybym mial za damke wybrac wybralbym SB.
a dlaczego?
SB selluje i mam bohy + 40k :D (ceny z Morgany)

Lord Arturs 24-01-2006 21:31

Hmmm......

Ja mam w miejscu na buty bochy a w miejscu na strzaly steel bootsy.

Vanzi 27-01-2006 16:57

Bohy = do codziennego użytku, praktycznie najlepszy wybór niezależnie od levela
SB = gdy wiemy że będziemy blokowali wszystko od DLi w górę (oprucz tego co wali magią =P)

Sozemego 27-01-2006 18:13

Tak szczerze, to moglbym sie bez sb obejsc :p teraz oczywscie, tak na 60-100 lvl sa jeszcze przydatne gdy sie nie ma sca/sova, bo jedna zauwazalo sie roznice wtedy...teraz nie za duzą.

Tumcia 27-01-2006 20:03

Bohy

Moim zdaniem bohy sa lepsze bo to prawda te 3 defy gowno dadza, a bohy moga byc nam potrzebne !! do ewakuacji !!B)

Tumcia 27-01-2006 20:03

Bohy

Moim zdaniem bohy sa lepsze bo to prawda te 3 defy gowno dadza, a bohy moga byc nam potrzebne !! do ewakuacji !!B)

morwi 28-01-2006 06:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tumcia

stary a grales kiedys takim charem gdzie wogole bloczyles cos wiecej niz draga?-.-

Cormyr 30-01-2006 21:45

Jasne...

Ja mówie ze dla knighta leather boots....
....bo na steel malo osub stac :)

Hupe 30-01-2006 21:53

Expisz?? Nos bohy bo szybciej chodzisz=szybciej zabijasz. Poszedles na hunta w charakterze blokera?? Wez bohy na dojscie i sb na bloczenie :] Szczególnie przydaja sie na behe.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:58.