![]() |
..normalnie to mi powiedziało tyle że..... gdybym tgo nie wiedział dalejbym na 1-szym siedział :D
Php jest przerabiane po stronie servera i zwraca html'a więc raczej nie zobacze czegos takiego "hasło to super haxorz 2005" -.- |
Tak a jakie litery ze slowa forum bedą z fraza.substring(2,3)?
|
@ up
o @ topic cholera, nikt mi nie umie pomóc? wszyscy wysiadają przy 5-tym i dalej kicha? |
Cytuj:
- jak ci "odłączą dostęp" wyczyść cookies - zastosuj tu sql injection (wygoogluj sobie co to jest i jak tego używać) Chciałem jeszcze zaznaczyć, iż w późniejszych etapach przydałby się domowy serwerek albo jakiś serw z obsługą php, inaczej może być ciężko ;). |
zrezygnowałem na 5 lvl, czy oni oczekują że będe na siłę zgadywał login i hasło?
@3xdown to nie jest bug tylko głupota programisty. |
5-ty jest na kombinowanie :)
mała podpowiedz - spróbuj wywołać błąd |
W sumie to te zadanka nie byly az takie trudne...
Najtrudniejszy dla mnie byl level 12. Duzo kombinowania bylo. a ostatni lvl (15), tez nie nalezal do latwych... bo hashu md5 nie da sie zlamac na zwyklym PC'cie i trzeba bylo strzelac;/ W sumie przeszedlismy to z rothem w 5h :P (a nawet i mniej ;>) |
Cytuj:
Podam przykład używania tego bugu: http://www.tibia.pl/index.php?error=(nazwa strony, którą chce się wyświetlić) Oczywiście nie zadziała to akurat na podanej stronie (tibia.pl), więc "hakerzy" nie macie nawet co próbować :P. Może ta podpowiedź mówi nawet za dużo, ale rzeczywiście wiele osób ma problem z tym poziomem, więc można uchylić nieco rąbka tajemnicy ;). |
co trzeba zrobic w 2 :p ale to trudne xD
|
Prościzna. Tylko na 5 mnie zagieli, bo nie znam się na php :(
|
Do siódmego banał. Tylko teraz za cholerę nie wiem, jak to ugryźć. Szukałem po stronach artykułów ze SQL Injection, tylko..Jak to zastosować w praktyce, tzn. na stronie h4xx0r0ff? Chyba jestem na to za głupi :)
|
utknołem na 2 lwl ;/
|
8 lvl ! tak to jest to! :D
|
{Zawartosc postu}
|
Cytuj:
|
"Czasami nie chcemy, aby internetowy robot przeszukiwa³ wszystkie katalogi na naszym serwerze.
W tym celu tworzymy specjalne pliki, które ograniczaj± ten proceder." hmm robot.txt ? wiem że prawie napewno to ma w nazwie robot... rozszerzenie plz... ale to chyba nie będzie hasło :/ |
Czy ktoś może mi pomóc,nie znam sie na tym ;(
@Down: Dzięki :) |
Cytuj:
|
Macie jakis fajny kalkulatro?? :P
Heh...3 poziom i co tu zrobic :> |
już level 9
edit: 10 |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:39. |