Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   orcfortress dla knighta (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=62011)

AdiTheMaster 27-01-2006 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez frok
Ja z kolegą chodzę do OF na 27 lvl, a on 37. Mam skile 64/62 i wszystko idzie elegancko. Nawet udało się nam zabić warlorda

LoL noob plx? kto ci w to uwierzy??? takich bajeczek to w przedszkolu ucz... To jest typek na 27lvl z takimi skillami warlorda blokowal LOL... wszystko idzie elegancko LoL x2 siedzi pewnie na warriorach i minosach na zamku i mowi ze bloczył Warlorda LoL aż sie czytać odechciewa...

David knight 27-01-2006 20:06

Buhaha ja bylem moim 22 knightem na Of z kolega 36 lvl
Ja mam skille 59/58 a moj kolega 71/70 i dawalismy rade hodzi poszly nam 3 bp of uh :]

Kolowroteq 27-01-2006 20:17

Ja mam podobnie moim knightem na Pandori chodze tam z kolega 26 palkiem spoko idzie jak pomasle

Name:Heabil
Skile:64/63
Level:33
World:Pandoria

Chwilowo Banished :D

Cya

Kolowroteq 27-01-2006 20:18

Ja mam podobnie moim knightem na Pandori chodze tam z kolega 26 palkiem spoko idzie jak pomasle

Level:33
World:Pandoria

Chwilowo Banished :D

Cya
I Pozdro dla David knighta ;p

Vil 27-01-2006 22:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez David knight
Buhaha ja bylem moim 22 knightem na Of z kolega 36 lvl
Ja mam skille 59/58 a moj kolega 71/70 i dawalismy rade hodzi poszly nam 3 bp of uh :]

Na godzine czy pol ?

frok 28-01-2006 09:18

Widze, że niektórzy tu niedowierzają. Ponieważ nie jest to dział zdjęcia, więc umieszcze tu link, jak blokam warlorda.

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ok1/UO0039.jpg

A tu jak wchodzę z kolegą do of:

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ok1/UO0037.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f1...ok1/UO0036.jpg

I parę innych fotek z of:

http://i47.photobucket.com/albums/f1...ok1/UO0038.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f1...ok1/UO0020.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f1...ok1/UO0008.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f1...ok1/UO0012.jpg

poisoner 28-01-2006 10:42

Cytuj:

Najlepiej chodzic tam od 50 lvl+ , ponieważ zwróci wam się kasa za uh'y i inne czary.
Na of nigdy sie nie zwraca.
Cytuj:

Ja z kolegą chodzę do OF na 27 lvl, a on 37. Mam skile 64/62 i wszystko idzie elegancko. Nawet udało się nam zabić warlorda
A ja rozwalilem demona na 6 lvlu, bo wzialem might ringi i nic mi nie robil. I co - zatkalo kakao?
Cytuj:

Ja mam skille 59/58 a moj kolega 71/70 i dawalismy rade hodzi poszly nam 3 bp of uh
Przez 10 minut.

Matiz 28-01-2006 10:54

Cytuj:

Ja z kolegą chodzę do OF na 27 lvl, a on 37. Mam skile 64/62 i wszystko idzie elegancko. Nawet udało się nam zabić warlorda, ale tego nie polecam małym lvl'om, ponieważ jest ryzyko deda.

Ja miałem problem z wejsciem na ~ 71/71 skilla a ty blokujesz lidery i zerki, taa może wszystko naraz. Ten Twój kolega to jakie skille ma?

Cytuj:

Ja czyli knight blokam zerki, lidery itp, a kolega wali z gs'a zadając potworkom duże obrażenia. Najlepiej chodzic tam od 50 lvl+ , ponieważ zwróci wam się kasa za uh'y i inne czary.

Ja nigdy nie byłem w srodku w OF bo teraz trenuje do 80/80 wtedy pójde z sorciem i spróbujemy położyć Warlorda, tylko że ja się nie wymądrzam widziałem filmy i widze jak trudno tam wejsc (byłem przy bramie:cup: )
i nie wierze żebyś ty tam wlazł.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kolowroteq

Popracuj trochę nad skillami :P

szymon287 28-01-2006 10:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poisoner

lol? ja chodze z kolega druidem tylko przed forteca i jakos koszty sie zwracaja fatk ze expa prawie nie ma :( ale jaki loocik ^^ a jak robisz lootbaga to juz super :)

kris82 23-02-2006 15:59

Nieprzesadzajcie z tą trudnością.Ja moim 50 pallem kilka razy solowalem na of warlordy i chodzilem po tamtym pietrze.Poprostu utana vid.A knight ma stealth ringi ale widac ze nikt tu nie wie ze istnieje taka rzecz.Pozatym jak ktos sie umie ustawic to bede cie bily 1 max 2 potwry na raz bo przejscia sa tam waskie.A ci co mowia ze tam knightem od 90 lvla to jacys dziwni ja kupilem se 70 knighta i kiedys jak 1 raz bylem na of to bez problemu wszystko szlo z 10 bp uh.Skills 84/82 z gs i bs.Tylko ze trzeba sie dobrze przygotowac a nie jak to niektorzy mowia 5 bp uh.......Pewnie nawet nikt nie pomyslal o stealth ringach ktore ja zawsze nosze i nosilem ze soba.A warlord jesli o to chodzi to moj kumpel bloczyl na 40 lvlu duzo razy.....raz padl bo go lagnelo a byl out of range i nie moglem go uhnac.A co do tego kolesia co bloczyl na ~~20+ lvlu warlorda to mu nie wierze
.Bo warlord wali comba za 300 +.Pozatym czesto sie przezuca....Ale nie jest jednak az tak silny jak niektorzy mowia.Pozatym to ze sie uhy nie zwroca to bzdura.Ja nieraz w 20 minut po wejsciu mialem 4 k kasy z loota + 1 k czystej kasy.Moj kumpel bral 1,5 bp uh i expil ponad godzine na przedpolach of.Zabijal lidery i zerki a mial tylko 1,5 bp uh bag hmm stealth ring i sword ring(to bylo jak mial 35 lvl i 68/65 skills).Wystarczy zrobic lootbaga z chain armorow,halberd,itd. A czesto z lidera wypadaja mile itemy np.sword ring,throwing knives,plate set a czasem i warior helmet.

Vil 23-02-2006 16:26

Z calym szacunkiem alepieprzysz glupoty..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kris82
Pewnie nawet nikt nie pomyslal o stealth ringach ktore ja zawsze nosze i nosilem ze soba.

Uzywanie ringow znacznie zwieksza koszty, stelath nie przyspiesza zabijania. Co z tego ze mozna sobie z nim solowac costam, skoro do expienia sie nie przydaje..

Cytuj:

Pozatym to ze sie uhy nie zwroca to bzdura.Ja nieraz w 20 minut po wejsciu mialem 4 k kasy z loota + 1 k czystej kasy.

Sredni zarobek z 1 minosa = 40-50 gp, z zerka kilkanascie razy mniej, do tego koszty nieporownywalne .. Na minosach przy szczesciu robi sie 6k kasy W GODZINE, nie wierze ze tyle wyrobiles w 20 minut..

Cytuj:

Moj kumpel bral 1,5 bp uh i expil ponad godzine na przedpolach of.Zabijal lidery i zerki a mial tylko 1,5 bp uh bag hmm stealth ring i sword ring(to bylo jak mial 35 lvl i 68/65 skills).

Knight 75/77 w 20 minut na srednim respie guardow traci pol bp uh.
Guard jest:
- slabszy od zerka ( znacznie )
- bardziej miekki od lidera ( znacznie )

= nie wierze ze wogole mogl tam expic na takich skillach, a juz na pewno nie uwierze ze mu sie to oplacalo/ expil szybciej niz na soldkach..

Asthan 23-02-2006 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poisoner

A ja rozwalilem demona na 6 lvlu, bo wzialem might ringi i nic mi nie robil. I co - zatkalo kakao?

Naprawde a mi sie zwracalo z samych Halberd + shity
Chodzilem jako blokier dla knighta bijacego z Gsa

kris82 24-02-2006 10:53

Vil z twoim lvlem i skillami napewno sie nie zwroca :p.A jesli chodzi o stealth ringi widac ze sam nie uzywasz :D Stealth ringi zaklada sie tylko gdy np.3 zerki albo 2 ci podejda na chwile zakladasz i zabijasz.Mi sie one bardzo przydaja np.gdy lurnietego warlorda musialem ubic a z drugiej strony biegly zerki :D.Jesli chodzi o kase to na przedpolach sa 3 lidery 7 zerkow i warior/shamany/spearmany oczywiscie mowie o full respie.Ja pewnego razu mialem fuksa i z 7 zerkow 5 halberd polecialo :D Pozatym istnieje taka zecz jak lootbag ja zbieralem wszystkie chain armory ktore wypadly z potworka i te co lezaly na ziemi i pakowalem do bp i prawie bp chain armorow sie uzbieral+ bag battle axe.A to wszystko na 2 szybkie obejscia przedpol.Mowiles ze:Sredni zarobek z 1 minosa = 40-50 gp, z zerka kilkanascie razy mniej, do tego koszty nieporownywalne . LOL ciekawe skoro niby z minosa 40 gp to zalozmy ze zabijesz 10 mino a ja zabije 10 zerkow i wypadnie halberd i juz jest 400 gp czyli tyle co z 10 minosow a mi halberdy czesto wypadaja ^^A jezeli chodzi o mojego kumpla to bil on z gsa na full ataku lidery i zerki zapomnialem dodac ze mial tez troche manasow.Gdy podchodzily 2 zerki lub wiecej wkladal stealth ringa lol.A w lidera bil po 70 + z hmm wiec szybko dosc padaly srednio 1 uh lub kilka exur na lidera....A ty pewnie ciagle biedaku na guardach siedzisz..Pewnie zazdroscisz ze z zerkow mam zyski a ty nie no ale niestety......

Stożek 24-02-2006 11:20

Wiele osób pisze : Ja na 20 poziomie Warlordy blokuje... a ja expie na 15 na zerkach... a ja na 30 biegam po całym OF'ie
Niektórzy mylą Orc fortress z terenami wokół... dlatego uważaja że expią w OF'ie na 20-30 level'u. ;)

Co do blokowanie Warlorda: Nic prostrzego! Jak ktos ma kase na UHy, nie zalezy mu na tym, że expiąc przez te 30min-1h mógłby pare k expa wbić,
nie chce loota - wiadom, że z jednego/kilku moobów nie poleci nam dobry loot... To może nawet solować, co ja mówie jak sobie chce to niech nawet tam expi! Jednak niech takie osoby przestaną prowokować forumowiczów do gnojenia ich!

A jeśli nie wierzycie, że można bloknąc Warlorda na 26-35 poziomie to co powiecie na blokowanie DL'a albo Hero na odpowiednio 19 i 18 poziomach???

Łarzenie po OF wg. mnie nie jest trudne jak się zna teren, ja byłem wewnątrz kilka razy palkiem i knightem, obie postacie poniżej 30 poziomu, i co? zeszło kilka bp uhów podczas pełnienia roli shootera!(bloker się z uhaniem nie wyrabiał ;)) Na 20 minut pobytu knightem poszedł 1bp Uhów... chociaż poszło kilka osób wraz ze mną. Pochodziłem tam troche i nawet nie wiem gdzie się co respi, bo lurowali blokerzy... a więc aby teren poznać należy tam pujść w góra 2 osoby na dosyć wysokich poziomach.
Warto dodać, że niewiele osób które znam poniżej 70 lvl schodzą na kondygnacje niższe aby expić, poprostu niedość, że ich nie znają to jeszcze wbijanie tam na niskim levelu to bezsens, nawet za runki się nie zwraca, a ryzyko deada jest dosyć duże!

P.S Prosze na mnie nie wyjeżdżać, że co ja to pisze, że się nie znam, bo pisze to co wiem!

Vil 24-02-2006 17:04

Cytuj:

Pozatym istnieje taka zecz jak lootbag ja zbieralem wszystkie chain armory ktore wypadly z potworka i te co lezaly na ziemi i pakowalem do bp i prawie bp chain armorow sie uzbieral+ bag battle axe.

Bp chainow to ledwie 1400 gp. 4 k w 20 minut to zaden problem, jesli gosci ktory byl tam przed toba wywalal zlom na ziemie i go nie zbieral. Ze zbieractwa nie takie sumki sie robilo ..

Cytuj:

Sredni zarobek z 1 minosa = 40-50 gp, z zerka kilkanascie razy mniej, do tego koszty nieporownywalne . LOL ciekawe skoro niby z minosa 40 gp to zalozmy ze zabijesz 10 mino a ja zabije 10 zerkow i wypadnie halberd i juz jest 400 gp czyli tyle co z 10 minosow

10 mino zabijesz 10-12 ciosami, nie stracisz hp. Na 10 zerkow pojda uhy i niekoniecznie musi ci wypasc cokolwiek. Roznica miedzy nami polega na tym, ze ja przyjmuje wariant najgorszy, a ty miales szczescie i ciesysz sie ze dobrze zarabiasz. Bohy tez moga wypasc 2x w icagu 10 minut a nikt nie bedzie twierdzil ze necro dobrze sypie lootem..

Cytuj:

A jezeli chodzi o mojego kumpla to bil on z gsa na full ataku lidery i zerki zapomnialem dodac ze mial tez troche manasow.Gdy podchodzily 2 zerki lub wiecej wkladal stealth ringa lol.A w lidera bil po 70 + z hmm wiec szybko dosc padaly srednio 1 uh lub kilka exur na lidera....

1 uh na lidera = 1 gp za 1 expa, ja na elfach mam 20x lepszy bilans i zaloze sie ze expie znacznie szybciej, a i z loota mi sie zwraca.

Cytuj:

A ty pewnie ciagle biedaku na guardach siedzisz..Pewnie zazdroscisz ze z zerkow mam zyski a ty nie no ale niestety......

Do 41 levelu zabilem lacznie z 15 guardow, wiekszosc po drodze na crus questa. Po co mam sie tam meczyc skoro sa znacznie lepsze miejsca...

A odnosnie zazdrosci to czego jak czego, ale kasy nie musze nikomu zazdroscic.

Lucyfer_666 25-02-2006 01:02

.....

Powiem tak...
Ja na Of chodzilem od 40lvlu na luzie z pallkiem. 0 strat, za wszystko sie zwracało(z duzym zyskiem). Wystarczy miec dobre skille(obecnie mam 81/81).Exp ladnie szedl, poprostu luzik wiec nie ma co sie dlugo wywodzic to nie jest jakies pieklo z demonami tylko smieszne orki.
cya

szymon287 25-02-2006 08:56

takie male przytanko:
czy jest gdzies blisko skrzynka pocztowa obok of?

Vil 25-02-2006 10:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lucyfer_666
Powiem tak...
Ja na Of chodzilem od 40lvlu na luzie z pallkiem. 0 strat, za wszystko sie zwracało(z duzym zyskiem).

Bo biliscie 2-3x szybciej niz knight solo ? Przez to szlo mniej uhow itd..

M.pl 25-02-2006 10:55

takie male przytanko:

POCZTA!!!!!!!Jest trochę daleko nie radziłbym robić tam lootbaga, ponieważ sporo nOObów się tam kręci:faceoff:
------------------------------------------------------------------------------

yeach non - pvp

szymon287 25-02-2006 14:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M.pl
takie male przytanko:

POCZTA!!!!!!!Jest trochę daleko nie radziłbym robić tam lootbaga, ponieważ sporo nOObów się tam kręci:faceoff:
------------------------------------------------------------------------------

yeach non - pvp

nie mowie o poczcie tylko o skrzynce (moze byc z postamna) wiec jest gdzie w poblizu?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:20.