Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Gdy goni cie pk... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=62060)

Alanus Lutinum 23-01-2006 08:35

Jak jestem juz blisko PZ to wołam Help Pk Here Low-level ! i Nooby sie zbieraja i one juz z nim coś zrobią :D:cup: :D :cup: :D :) ;) :p

musc 23-01-2006 09:18

ja przewaznie uciekam jk gram druidem raz na 26 lvl gonil mnie 51 i ucieklem:D:D a tera knightem to sie obawiam tylko PK jesli to bylby sork lub drut z fire debilami albo fire elementalami

Polewkin 23-01-2006 11:22

No ja gram na non-pvp wiec nic mi nie grozi :)

Mofi 23-01-2006 11:42

No ja bardzo zalezy np ostatnio mialem taka sytuacje:
Expie se na ghostlandzie a tu nagle red skull 48 lvl, bije mnie po 8-10, ja se mysle luuzik uciekne. Pozniej patrze dochodza 48 i 44 lvl i tez mnie bija, ja FUCK. mysle moze uciekne. Zalozyli trapa przy wyjsciu z gl na kroliczkach a ja k***a co robic. Uhalem sie uhalem (z 10 razy) wkoncu pomyslalem i dalem EXIT zamiast LOGOUT. Fuksem mnie w******o z gry, po 10 minutach sie zalogowalem, patrze w innym miejscu (okolo 5-6 kratek) i nie ma pk w okolo.
Wiec czasem jak robia ci w miare male obrazenia, lepiej dac exit, jak wytrzymasz okolo minuty, pewnie sie uda

Miziol 666 23-01-2006 12:27

:p Dzisiaj nie mam już takich problemów (3 postacie - 2 na non-pvp i 1 rookstayer), Ale jak grałem na Berylii to zawsze stosowałem tą samą taktykę:
Uciekałem w stronę miasta, wołając: "HELP PK!!!!"
Efekt: Ani razu sie nie obroniłem...

Mirek Paladyn 23-01-2006 23:16

ja zaznaczylem "Lejesz go próbując się zemścić za atak" ja tak robie zawsze mam kilka SD albo GF oraz pare manna field wrzucam czar magi shield i go leje heheh :p zawsze wygrywam jesli knight niema jakis runek :p gorzej juz Palladin mnie zatakuje to wtedy marnie ze mnom:(
(ps sorki za blendy jestem dyslektykiem a i niegram juz na balerze :( przeniose sie chyba na Thorie :cup:

Galeon 24-01-2006 14:38

heh! sam założyłem ten temat z sondą a sam mam problemy z PK xD :D bo jak ma sie niski lvl to jest cieżko troche... bo złapie cie taki 20 lvl albo nawet 13 i juz nie masz szans (mówie o sobie bo mam 10 lvl :/) wiec jak jestem w miescie i mnie ktos nawala to spie***** do dp i po klopocie ale jak gdzies daleko se expie to przesrane mam! X( x((((((( a jak mnie jakis z RS'em leje na 9 lvlem to go po ryju spikiem i po klopocie! ;)

PS:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mirek Paladyn
przeniose sie chyba na Thorie :cup:

to dobrze! bo ja tam gram! :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: mój nick: Xeron Thorus

Ricky - Norek 24-01-2006 14:55

Zawsze zwiewam. Nawet, jesli był by to 6 lvl zwiewam do jakiegoś pz. Dlaczego? Jak bym go u***ał to wiadomo, block. A w tedy może mnie ktoś u***ać wiedząc, że mam zablokowane wejście, lub ten 6 lvl może mieć nie złych kumpli, którzy w rewanżu utkuką mnie. Najczęściej padam bo nie mam przy sobie runek.

Lord Arturs 24-01-2006 21:42

w mojej sytuacji to ja najczescie jestem PK :)

Rabanbar 24-01-2006 22:07

Płacze, wpadam w histerie dzwonie na policje straz pozarna, pogotowie i telefon zaufania dla ofiar przemocy w tibi. Demoluje pół domu niszczac telewizor i wychodze na ulice mordowac samotne kobiety. Po powrocie ze szpitala psychiatrycznego zabijam tego wild wariora i gram dalej.

A tak na serio to staram sie go wymanewrowac zucajac magic walle lub uciec mu korzystajac ze znajomosci terenu, znajamosci ludzkich reakcji i nadnaturalnego instynktu jedi.

Niech mocz bedzie z wami, gluty wam w nosie nie zamarzaja a na wasach niech nie pojawia sie szron.

Galeon 26-01-2006 20:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Arturs
w mojej sytuacji to ja najczescie jestem PK :)

hehe! niedziwie sie! z takim eq [avatar :)] to sobie mozna poganiac kolesi :) ale w przypadkach nisko lvlowców (ja :)) to juz trudniejsze a jeszcze bardziej uciekanie X( wlasnie to jest ta plaga X( ze wszyscy dręczą 8-20 lvlowców X(

Song Soul 26-01-2006 21:24

Co robisz gdy goni cie pk

No napewno nie można uciekac w panice...Trzeba poprostu zachować spokój sprawdzic lvl pk jezeli bedzie niższy albo wyzszy ale nie zadaje duzych hitow nalezy oddac ze 2 razy jezeli nie trafisz no to jush trudno...Wtedy trzeba wołac kumpli:) Ale powtarzam nie można panikować!!!

Galeon 27-01-2006 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Song Soul
No napewno nie można uciekac w panice...Trzeba poprostu zachować spokój sprawdzic lvl pk jezeli bedzie niższy albo wyzszy ale nie zadaje duzych hitow nalezy oddac ze 2 razy jezeli nie trafisz no to jush trudno...Wtedy trzeba wołac kumpli:) Ale powtarzam nie można panikować!!!

to dobra rada!:) napewno z niej skorzystam bo ja mam pecha do pk:p

Shadow Geno 27-01-2006 23:56

//galeon.... widze...widze w tobie...bratnią duszę XD... masz 90% problemów tych samych co ja//
-ja dałem ZWIEWAM W PANICE bo co ma robić pallek na 8 lvlu ze słabymi skillami jak goni go taki potwór jak PK O.o... panika...moje drugie imie

Galeon 28-01-2006 08:12

hehe! to niezle! :) sam cyca pokonales! :o ja w teamie z 6 kumplami (ja-bloker, 5-ciu-shooterzy) ;) a mnie gonia pk bo jestem knightem i mam 10 lvl :/ a jakbym mial 8 to by mnie wysokolvlowcy nie ganiali bo poczatkujacych sie nie tlucze :/

Small'ec 28-01-2006 13:26

jaa

a ja niewiem bo mnie nikt nieatakuje ;> heh xD
robie se pk w carlin ide afk wracam i nic sie niedzialo ;]
Fortera rlz :P

dr zlo 28-01-2006 13:39

Ja sie exituje bo wiem że zamiast stracic armor,shield itp.Strace tylko backpack:)

kiniolx 28-01-2006 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dr zlo
Ja sie exituje bo wiem że zamiast stracic armor,shield itp.Strace tylko backpack:)

Ten "tylko backpack" to są czasami SB + kilka(naście) bp runek...

Shadow Geno 28-01-2006 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Galeon
hehe! to niezle! :) sam cyca pokonales! :o ja w teamie z 6 kumplami (ja-bloker, 5-ciu-shooterzy) ;) a mnie gonia pk bo jestem knightem i mam 10 lvl :/ a jakbym mial 8 to by mnie wysokolvlowcy nie ganiali bo poczatkujacych sie nie tlucze :/

no widzisz co n00b na 13 lvlu sorcem zdzialac umie?? ^^<na celescie non pvpXD>

a co do PK to czemu nie można po prostu zostac na rookgardzie do tego wyznaczonego przez pk 20 lvlu a potem pójść na sorca i przynajmniej udawaćże sie jest silnym<na rooku kase uzbierać i skille> a magic lvl se nadrobićw swoim czasie:S... w końcu WAND POWAH

Vil 28-01-2006 19:51

Siedzac na rooku do 20 levela bedziesz jakies 350 many w plecy po wyjsciu na maina. DOstaniesz sorca z ktorym nic nie bedzie sie dalo zrobic.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:04.