Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Level
Bo młody jeszcze jesteś ;)
|
Odnosze dziwne wrażenie, że kocioł przygarnia garnkowi ;) ale to fakt, na pewno trafi się coś głupszego :P
Cytuj:
Ładnie to brzmi,ale to kompletna bzdura :D
|
Noby fajne, ale to nie ja pisałem... cytuj uważnie...
Cytuj:
Widze,zę brak argumentów co?:D Myslałem,ze rozmowa jest w jakiś okreslonych ramach . Czy naprawde uważasz,ze stwiedzenie "Chce byc matką teresą" ,a "Chce być morderca" sa tożsame? Jeju gdzie wychowałeś, że masz tak zwichrowane poczucie dobra i zła?
|
Nie zrozumiałeś mego przesłania... chodzi o to, że prubujesz to bawić się w matkę terese, naprawiać świat i nic w tym złego gdyby nie wybór najbardziej kretyńskiego sposobu... a odpowiedz z mordercą na cyctat "Nie ty mi będziesz..." pasuje w sam raz, już pisałem, po to są właśnie inni ludzie, by mówić...
Cytuj:
Pozatym widze mase egoistycznych konformistów, którzy drżą na myśl o ograniczeniu w uzywana Google :baby:
|
Wooha! jestem wrednym egoistą ponieważ chcę używać gógli!
Cytuj:
, szkoda mi czasu,zeby odpowiedziec na wszystkie argumenty. Jeżeli rezygnacja z Google choćby na jeden dzień jest taką trudną sprawą to nie wyobrazam sobie jak np. pomoglibyście bitemu człowiekowi na ulicy.
|
I ty mówisz, żebym nie porównywał pewnych sprzeczynch elementów ze sobą (matka T. i morderca)?! Co ma wspulnego bity człowiek na ulicy z bojkotowaniem Google?!
Cytuj:
Tu nie chodzi o Chiny czy Tybet,ale o aktywną chęć formowania i kierowania swoim losem co jest trudne dla ludzi o mentalności owiec. Wielu z was pewnie dało na Wileką Orkiestre...czy myślicie, że wasze 10 zł coś zmieniło?
|
I właśnie to robię, kieruje swoim losem, bo jak inaczej nazwiesz brak chęci to bojkotowania Google (bojkotowanie twojego bojkotowania :D)
Cytuj:
Tybet tak chętnie cytowany przez niektórych to tylko przykład, w przeglądarce nie bedzie także słów jak wolność człowieka, prawa człowieka, wolność słowa, demokracja itp. Google powstało jako narzedzie do dostępu do informacji,a staje się narzędziem manipulacji. Jeżeli sie dobrze z tym czujecie to ok.
|
Bissnes is bissnes, nikt nigdy nie mówił, że w bissnesie są jakieś reguły... Chiny to ogromny rynek zbytu w internecie, jeżeli google stoi przed wyborem kupa kasy vs prawa człowieka które i tak i tak są tam łamane to wybór jest chyba prosty...
Cytuj:
Jest to forum o Tibii więc może taki przykład. Czy w zamian za bp Uh lub jakiś fajny item od np. Szweda lub Br. stanąć przed depo w np Thais i pisac,że wszyscy Polacy do dupki bez honoru? Ja napewno nie, bez względu na to ile Bp Uh miałbym dostać. I jak nazwalibyscie kogoś kto tak by za te Bp tak zrobił?
|
Powiedz mi co to ma do rzeczy? czy Google w zamian za rynek zbytu mówi, że Chiny są świetne, że komunizm jest najlepszy? Nie...
Cytuj:
Odwieczne pytanie ...być czy mieć.
|
Tu mówisz jak moja polonistka (mało lubiana :P) i niestety dla mnie odpowiedź jest Mieć... materialista ze mnie i tyle, ale to nie o tym temat.