Baron Kaldrick |
04-04-2006 21:52 |
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chopkers
a więc tak.. odpowiedz sobie na pytanie: "czy kiedyś żył ktos taki jak Homer?" (przykladowo mowie ;p). Oczywiscie ze stwierdziles że tak. Tak więc wyobraź sobie, ze dowody na jego instnienie są malutkie.. zaledwie 2-3 dzieła literackie jakimi są Iliada i Odyseja.. i być moze cos tam jeszcze.
|
Piszesz teorię spiskową dziejów? Równie dobrze, ja mogę sobie zadać pytanie: "czy kiedyś istniał ktoś taki jak Chopkers". Bo w końcu dowody na twoje istnienie są malutkie, jak dla mnie - zaledwie wpis ip, pozostawione logi, etc. A w zasadzie, to skąd mogę wiedzieć, czy to nie wyobraźnia moja? Albo jakaś sztuczna inteligencja? Może ten cały świat to mistyfikacja? Może żyję w czymś w stylu Truman Show? A może to mój sen? Mam się obudzić, a?
Spiskowe teorie dziejów mają to do siebie, że im głupsze pytania, tym ciekawsze odpowiedzi.
Cytuj:
Proponuje poczytac o ojcu Pio, to ze mial stygmaty to fakt, to ze pachnialy kwiatami - tez. To, ze lekarze nie potrafili wytłumaczyc jakim cudem "Ojciec Pio śpi tylko trzy godziny na dobę i bardzo mało je; nie zachowuje żadnej równowagi między zużytymi siłami a ich odzyskaniem poprzez sen i odżywianie; przez cały czas traci wiele krwi, a mimo to jest ciągle żywotny, energiczny, promieniujący; nie cierpi na żadną chorobę układu nerwowego i trawiennego, płuc i serca, ale temperatura jego ciała dochodzi do... 48,5 stopnia". To są fakty.
|
Faktem jest też, że ludzie potrafią wchodzić w stan projekcji astralnej, bądź to mocą telekinezy przenosić przedmioty. Ba, prawdą jest prawdopodobnie nawet, że demonologia może działać, a obieranie ze skóry kotów i niemowlaków wywołuje jakąś moc. I nic z tego nie można udowodnić ani naukowo wyjaśnić. Czy to znaczy, że wszystko to jest dzieło Boga?
To, że coś nie jest możliwe do naukowego wyjaśnienia dziś, nie znaczy, że cudem pozostanie jutro.
|